#Travel - Korea (Part 2)

Assalamualaikum

Sihat?

Let's talk about korea!! yeay!!

As punya tiket bertarikh 17 Mei 2015, 8:00 AM (Ahad)..i know..i know...2016 already..sigh~~

Tapi takpelah, masih rasa macam baru je balik dari sana ni... :P

So, the planning is As & kawan2 tidur dekat Airport (gigih tau! takot tertinggal flight..nages~~)

Memang tak best la bermalam dekat Airport. Sejuk! Port nk tidur pon tak de..haih..korea punya pasal, ku gagahi jua...tido dekat surau beralaskan kain batik jek...sejuk baiii~ siap kejang kaki tau..tsk tsk

On the next day..

Lepas solat subuh, check in luggage & boarding..

Excited dah naik flight..tapi dalam hati cuak juga sebenarnya..
Siap wassap my mum gambar tiket flight semua..HAHA...risau weh!! risau...ngeee


My Bag.
I know..dah macam bukan backpack..
Berat btol! haih :(
Ready to go girls!!!
yeay~ dah sampai KLIA 2
urrmm..destination is....KOREA!
Amik mood tourist sat..kasi can laa..
begitula awan nano  nano nanoo... oopsss~
We are ready!! tapi nebes niiii...tau? 
My Travel Buddy!!! #ahjummabuddies
Muka terlebih excitedd~~

Perjalanan 6 jam..so, wajib makan..lapo wehh~

Selepas 6 jam perjalanan

TADAAAA~
nampak x tulisan korea disitu..
WE ARE HERE!!!!!!
Lepas sampai kene check-in dekat kastam..Nanti jadi pendatang tanpa izin pula..

kastam time!! time ni ramai sangat orang...beratur kemain panjang tapi nasib ada wifi..
terus check in! Touchdown katenyaaaa...HAHA
seeee...i told uuuuu...

penganan k-pop je semua ni..
Lepas setel kastam & luggage, As pergi beli kad T-Money..dia ala2 kad Touch N Go jek...yang bestnya, semua pengangkutan awam dia kene bayar guna kad ni, Hanya perlu sentuh je..
Senang kan? dah la xbiasa dengan duit dorang, xde la korang kene duk lama2 depan konduktor tu nak kira duit bayar tiket..har har har....

We are waiting our driver~ LOL

tengah tunggu bas...
ooowwwwwww~
Super yummy!!
Sampai airport terus cari ini air tau!
Perjalanan memakan masa dalam sejam lebih. So masa dah turun bas tu waktu agak dah petang lah. Dengan luggage y besar gedabak nya As n the gang merentas desa. Mencari Guesthouse y nak stay sepanjang kiteorang kat sana. Seriusly, masa ni kesabaran dan team work sangat penting. Dah la kat tempat baru dan xpernah datang..tulisan korea merata-rata...boleh nages weh~!!!

tapi takpe..kami kental..
gitueww~

itulah pentingnya homework/itenary..

Posing dulu sambil tunggu trafik light..Jalan dia luas gedabak..
banyak gila lane, so kene nak selamat tunggu la trafik light tu ye!~

Mengenal pasti lokasi...

searching~~~
omo!! omo!! 
nampak tak signboard Apple tu???

WE ARE HERE!!!!!
YeayyY!!!!!!
Alhamdullilah, dah sampai,,
CHECK IN trus laaa~
So..begini lah rupa guesthouse nyaa~
Toilet y bersih..
Penting ye!

Tempat untuk hantar email...

Pantry!~
Nak main masak-masak pun boleh
Lastly~
OUR ROOOMMMMM!!
pinky sangat...luv to the max <3 td="">
Lepas checkin, decide nak keluar teroka korea..gituew..
tapi sebab dah penat, rest dulu..after magrib baru keluar...

Muka teruja naik subway
So where to go??

MYEONGDONG STREET~
heart of Seoul's shopping district

Pegi makan dulu..lapar sangat time niii~

Sebenarnya kiteorang tak tau nak makan dekat mana..
As pon tak buat homework sangat sebab terlalu fokus study transport.

jauh juga la berjalan mencari tempat sampai penat + letih..

then decide nak tanya orang..

tapi nak tanya orang MALAYSIA lah kaaannn...

trus rindu Malaysia..
(xsampai 24 jam weh kt Korea time ni)

mata masing2 melilau2 cari orang senegara...
Alhamdullilah...jumpa dan terus tanyaaaa..

sambil buat muka sedeyyy~! tsk tsk tsk...

Orang y jawab tu boleh plak mengaku dia orang Jepun ke mana tah..
krik,,krikk.. kejap..
tapi xpelah..
janji dia dah tolongg...

so..where to eat???

JOM MAKAN!!!
Direction dah tak ingat..
sorry..boleh google..mesti dapat...
sebab ramai pelancong Malaysia makan kt sini...

menu~~

muka lapar ni!! 

so kiteorang makannnn....

Seafood Fried Rice
5000 Won jek
Yang bestnya kedai ni, dia masak kat depan kita...

Bahan-bahan masak:




Rasa sangat sedappp~!
memang licin habis laaaa

tapi tak tau la sebab kiteorang lapa ke or memang sedap...

sebab makan sekali je sepanjang ada kat korea aritu :P

Lepas kenyang, kiteorang jalan-jalan & cuci mata..
memang banyak barang2 kosmetik..mask, lipstick, mascara...everywhere..

tempat makan pon banyak jugaaaa...

Selebihnya enjoy the picca ok~




macam sedapp jekk..

terus belii...nyuummm..
Gula tarikk~ orang ni boleh cakap Melayu..dasyat~


Last but not least..


till we meet again..

cio~ 

xoxo,
Miss Asfz


Comments

Popular posts from this blog

Ros ada makna tersembunyi?

Yummy Cupscake

alhamdullilah, terima kasih London Weight Management