Posts

Showing posts from August, 2015

#Travel - Korea (Part 1)

Image
Assalamualaikum..

Rasanya belum terlambat as nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN kepada semua pembaca blog picisan ini.

erm..duit raya untuk as ada x? Just kidding~

Lets start with my holiday story :)

Actually As pergi bercuti ni bulan Mei yang lepas, and now is August right?

OMG OMG OMG

Korang baca je la ye :)

Last Mei, As pergi bercuti ke KOREAAA~ yeazza...siapa peminat kpop? teheee~

Actually tak pernah terpikir pon akan pergi ke sana..Seyesly!

Jadi, adik2, kakak2 & abang2 yang nak kesana, checkiout As punya checklist okeh.

Kita nak pergi tempat orang dik oii, kene ada persiapan yek..lagi2 macam As ni travel as backpacker ok. No Agent! No Tourist Guide! (bangga kejap disitu)

AS's CHECKLIST

1. Tiket
As beli tiket waktu promosi (murah la sket) around bulan Ogos 2014 (last year ok!). Masa tu pergi balik around RM 800++ (xlah murah sangat sebab ada jek y dpt 500++, rezeki memasing la yek).
Setel beli tiket, baru pikir pasal mende lain..see? no hard pla…