Its Convocation Day!!

Salam,

As nak cerita tentang Majlis Konvokesyen as yang PERTAMA erm kedua sebenarnya tapi yang pertama masa tamat tingkatan 5. Feeling tu takde lah sangat..HAHA

Alhamdullilah, setelah 3 1/2 tahun as berjaya mendapatkan Ijazah dan menamatkan pengajian as. Satu tempoh yang cukup lama untuk as belajar dan mengenal kehidupan. Eceh ayat skema betul..HAHA..

Ok, pada hari kejadian,,jeng jeng jeng...

As sudah pun memulakan pekerjaan as di salah satu syarikat swasta dekat Selangor. Majlis Konvokesyen as 26 Oktober 2014 - 27 Oktober 2014, Sabtu dan Ahad (2 hari jek). Tapi as kene amik jubah dan buat kad alumni (ehem, dah jadi alumni tau!) pada hari Jumaat. So, as apply cuti 1/2 day masa hari Jumaat dan 1 day off masa hari Isnin. Kebetulan, as punya kawan ofis merupakan kawan uni as..so kiteorang memecut bersama ke Melaka (1st time in my life bawa kete more than 140 km/hour..gigil wohh) 

Bila dah sampai, bermulalah misi untuk menyelesaikan semua urusan. Ingatkan datang amik jubah konvo je...rupa-rupanya banyak lagi..nak kene buat kad alumni siap ada amik gambar bagai. Hampir 2-3 jam tunggu turn. Punya lah ramai siswa/i yang nak berkonvo kan..haihh..dah la sampai lambat, semua urusan kene queue...omg!! omg!! omg!! sabar je la nak oi.. tapi selepas semua urusan selesai,, rasa tak sabar nak naek pentas amik scroll pula..hihihi
Nampak signboard dia..Konvo 2013 UTeM tapi sekarang dah 2014...very the lapok punya cite..HAHA



ecececeehhhhh....acah acah pakai jubah dan topi petak gitueeww...masa ni semua single, sekarang orang yang paling depan tu dah jadi bini orang daa...how the times fly right? :)


 emmm..skali lagi acah2 nak baling topi sebab takut akan topi tu kemek ke, wat teaser je la dulu.. pas setel majlis boleh baling real kan..HAHA..xsabar! :D



Majlis as hari ahad PETANG..gosh! time tak best tuh..sabar je lah...plus time musim2 hujan plak, memang suka hujan pepetang..nak dijadikan kereta, family as dtg nak tengok anak dia (as) naik pentas untuk amik Ijazah dan ingat lepas habis majlis tu, boleh lah nak bergambar ke..jalan-jalan usha gerai-gerai yang ada ke kan..tup tup tup..hujan y sangat lebat turun dan memang tak sempat nak bergambar semua..frust sangat sebab moment ni jarang ada..kan? dengan family y datang semua..tapi as pkr positif...apa pun mesti ada hikmah..
Nampak muka excited! omg! omg! omg! miss the moment...

Masa da keluar pintu gerbang, adik soh benti tepi jalan sebab nak amik gambar..hujan da kurang masa tu, so boleh bergambar-gambar tapi masalahnya port xsesuai..kereta keluar masuk time tu perghh banyak taw..tapi...best juga pe..HAHA


 





few faster shot..muka memang sememeh da tapi layankan aja deh....as with beloved family..

malam tu as update status nak buat another photo shot untuk keesokan harinya..skali ramai geng nak join sebab tak sempat nak shot..weee~ happy happy happy 



























rasanya dari gambar2 ni dah nampak ceritanya kan...senyuman di mana2..hahah...missing oledy..sob sob sob...sekarang ada y dah berkahwin...ada y keje tempat lain...ada y jadi opismate...hew hew hew

end of my story :)

enjoy! 

xoxo,
Miss Asfz




Comments

Popular posts from this blog

Ros ada makna tersembunyi?

alhamdullilah, terima kasih London Weight Management

Yummy Cupscake