Posts

Showing posts from October, 2014

Its Convocation Day!!

Image
Salam,
As nak cerita tentang Majlis Konvokesyen as yang PERTAMA erm kedua sebenarnya tapi yang pertama masa tamat tingkatan 5. Feeling tu takde lah sangat..HAHA
Alhamdullilah, setelah 3 1/2 tahun as berjaya mendapatkan Ijazah dan menamatkan pengajian as. Satu tempoh yang cukup lama untuk as belajar dan mengenal kehidupan. Eceh ayat skema betul..HAHA..
Ok, pada hari kejadian,,jeng jeng jeng...
As sudah pun memulakan pekerjaan as di salah satu syarikat swasta dekat Selangor. Majlis Konvokesyen as 26 Oktober 2014 - 27 Oktober 2014, Sabtu dan Ahad (2 hari jek). Tapi as kene amik jubah dan buat kad alumni (ehem, dah jadi alumni tau!) pada hari Jumaat. So, as apply cuti 1/2 day masa hari Jumaat dan 1 day off masa hari Isnin. Kebetulan, as punya kawan ofis merupakan kawan uni as..so kiteorang memecut bersama ke Melaka (1st time in my life bawa kete more than 140 km/hour..gigil wohh) 
Bila dah sampai, bermulalah misi untuk menyelesaikan semua urusan. Ingatkan datang amik jubah konvo je...rupa…

Im Back!!

Salam,

Tajuk agak poyo disitu, tapi korang kene la tahan ye dan teruskan pembacaan anda.

Well hai korang!! yeay..im back since almost a year as menaip segala cerita dekat sini. Al maklumlah sekarang ni zaman makin maju, ada Facebook, Twitter, Instagram...huh! tak terlayan semua taw..

Btw, since a lot of stories yang as nak share dalam blog kesayangan ni, harap korang tak termuntah lah nak baca semua cerita ye. HAHA

Oh yer, blog ni juga masih dalam proses pengubah suaian..kalau hari ni buka susun atur begini, jangan terkejut pula bile esok buka lain susun aturnya.

Nama blog dah ditukar, erm macam dah tak nak guna Teratak Cik Asfz tu, now bertukar ke Miss Asfz's Stories since all of the content about myself and my life. Nampak agak kedewasaan disitu, erm I guess..

Dan InsyaAllah, segala input yang akan dikongsikan selepas ini mungkin tidak tertumpu kepada cerita tentang diri, mungkin ada tips ke? gossip ke? kan kan kan...kemain kau as nak bagi tips bagai..hehehe...

Now I am totally …