Posts

Showing posts from 2013

Intan dah kawen woi!!

Image
Salam semua..

Ok, seperti tajuk di atas, cik puan Intan kita telah selamat menjadi bini orang Ipan.

Alhamdullilah, asfz berkesempatan menghadirikan majlis tu..itupun sebab ada driver! KAH KAH KAH..

Nak harapkan asfz drive jauh-jauh (+) sowang-sowang memang tak la kan.. (-_-")

Perjalanan memang mencabar..dengan jalan jammed nya...dengan panas nya..dengan..dengan..dengan sewaktu dengannya, asfz selamat tiba di destinasi walaupun agak lewat :'P

Tenkiu incik drebar! Lain kali jadi drebar aku lagi!!

Buat Sis Intan,

Walaupun kita berkenalan melalui dunia blog, pernah bertemu (beberapa kali), jarang bercakap, jarang berhubung, jarang komen-komen kat fesbuk, jarang tweet-tweet...erk..jarang apa lagi eh??

Tapi, asfz tumpang bahagia dengan kebahagiaan sis..

Semoga dengan melangkah ke dunia baru, sis menjadi lebih matang sis menjadi seorang isteri yang solehah, seorang isteri yang menjadi nadi, jantung, hati, paru-paru, limpa, tulang belakang, tulang belikat dan segala tulang yang ada k…

Its end! New life start..

Image
Salam,

Baca tajuk macam tak leh bla kan..kah kah kah

Alhamdullilah..latihan industri telah selamat ditamatkan pada 15 February 2013 bersamaan hari Jumaat :')

Pagi-pagi lagi bos dah belanja makan sarapan dekat Sempoi Cafe..Memang sempoi la bos asfz tu..tenks bos! slalu sangat blanje makan..nyum nyum nyum... (^_^)

Hari terakhir intern, not much things to do..online dan siapkan report..hew hew hew :')
Tak sangka dah nak habes...masa berlalu begitu pantas tanpa sedar pon..

Malam tu semua staff berjimba-jimba..kiteorang pergi main bowling..pada awalnya nak main dekat Plaza 63 tapi penuh gile..pastu bangla yang jaga kaunter tu tak paham-paham apa yang kiteorang tanya..streess disitu ye..

Pastu kiteorang pergi dekat Ampang Point..memang jauh lah dari Bangi..means, nak main bowling semata-matakan...HAHA..

But, we can create memory right? :') does not matter how far the place :')


A lot of smile right? :')
Really great moment...haaa...indahnya :')


Report dan Logbook tela…

It's end soon..

Image
Salam semua..

Alhamdullilah, my faculty supervisor already done her 2nd visit to my practical company. So far the presentation is ok + the supportive company supervisor + super duper sporting faculty supervisor. Its goes well but not my report... sob sob sob..need to add some information if want to get an A..so, the disaster does not end yet!



But!

My internship will end soon!! yippppiee!!! Just count the days of my graduation..oh..so excited!! want to hold the "magical" scroll and wear the square hat..lol..

Now, need to complete the report and the logbooks...


FootNote :: Need to find the 'real' job!

NotaKaki :: Habes speaking!! kah kah kah..maap la penuh dengan grammer yang berkecai..cian cikgu english aku..haha


Jom berselawat

Image
Salam Jom berselawat :')

SALAM MAULIDUR RASUL

[Tips] Bercuti ke Bandung-Jakarta, Indonesia

Image
Salam

Sedar tak sedar dah masuk tahun 2013, 2012 telah pergi meninggalkan kita dan tidak akan kembali lagi..oh sadis nya intro..

Tapi...

Asfz mengakhiri tahun 2012 dengan percutian ke Bandung-Jakarta selama 6 hari 5 malam..Kemain cuti lama gila..nak buat cam mana, bos saya baik hati..jangan jeles ok :P

Eksited punya pasal, tiket dah booked awal dah..tak salah asfz, 2 bulan awal..gile tak semangat..berkobar-kobar jek masa klik...klik..klik airasia.com tu..Lepas tu, menghitung harilah gamaknya..sehari bagaikan setahun..seminit bagaikan sehari..argh! ayat macam bercinta plak..opps..

Jadi jangan buang masa...jom kita pergi melancong..Flight asfz masa tu bertarikh 26 Disember 2012 jam 13.25pm, sehari selepas Krismas tapi asfz bukan pergi celebrate tahu..ni pergi bercuti jek..paham!! Seminggu sebelum tu sibuk lah menyiapkan apa-apa yang patut..korang patut take note juga tahu kalau nak bercuti kat negara orang :')

1) DO HOMEWORK
Ini bukan kerja skolah yang cikgu kasi untuk siapkan dekat …

Teaser Lagi - Tangkuban Perahu

Image
Salam..

Maap ler..teaser lagi..tak sempat nak tapis segala bagai..




3 gambar je dulu ok :')
Need to go now sebab esok keje :') buibui...

2012 holiday teaser!!!!

Image
End year holiday eva!!
Sweet moment end of 2012 :)
Update more soon...This teaser post will be the 1st post in 2013...
Happy new year everyone !!!! :)