Posts

Showing posts from November, 2012

Siapa tak nak jam tangan yang comel ni kann!

Image
Salam.

Check diz out girl!! PRETTY n LOVELY watch...ouch..melting woo...hehehe..coraknya, temanya, warnanya...tambahan pula ia lain dari yang lain tau..!!










Mahu xcair tengok jam tangan yang comel dan adorable ni...alaahaii....semua ni yang asfz berkenan tau..nak memilikinya belom kot..tunggu keje sok lah! insyaAllah :)
Asfz jumpa dalam fesbuk ni..siapa tah jual..price dye ok lah..bersesuaian dengan design yang kawaiii ni :)
Boleh pergi SINI kalau nak usha juga! :')

[Tips] Untuk pelajar yang nak praktikal

Image
Salam..

Siapa yang akan praktikal?? siapa?? siapa?? haa..meh sini asfz nak share sedikit tips untuk persediaan praktikal tu nanti :)

Sebelum Praktikal

1) Buat resume selengkapnya.

2) Cari syarikat yang sesuai dengan kos yang diambil semasa di universiti. Pastikan pilih syarikat yang betul. Jangan sampai dah start praktikal, lain korang blaja lain plak yang korang praktik..silap-silap jadi cleaner je kat company tu nanti..huhu..

3) Bila dah comfirm dengan syarikat tu, tanya semua benda yang perlu..contohnya, waktu kerja pukul berapa? elaun dapat ke x? (penting ye untuk menyara hidup korang juga masa praktikal nanti) pakaian macam mana? (ada company mementingkan pengayaan pakaian..macam asfz, xpenting sangat..pakai je la apa pon janji nampak sopan dan muslimah..hehe)

4) Confirmkan dengan pihak universiti..kalau ada taklimat silalah rajinkan diri untuk menghadirkan diri..Nanti korang plak macam rusa masuk kampung..haha..segala dokumen-dokumen dan tarikh-tarikh penting kenalah catatkan..ap…