Posts

Showing posts from October, 2012

Salam Aidiladha

Image
Salam.

Salam Aidil Adha buat semua :')
Lembu bape ekor korban tahun ini?


Ber"feeling" sekejap

Image
Salam

(.^_^.)

.Doa.

Image
Salam

Mari aminkn doa ni..

Ya Allah, aku benar-benar menyayangi dia. Kau peliharalah dia, Kau jagalah dia, Kau berilah yang terbaik dalam hidupnya.

Jika kau takdirkan dia untukku, kau dekatkanlah hati dia dengan hati aku. Jika kau takdirkan dia bukan milikku, kau berikanlah kebahagiaan kepadanya dengan memberikan seseorang yang terbaik dalam hidupnya.

aku redha dan aku berserah.

Welcome to Fantasy Highland

Image
Salam.


Hallo babe...It is just teaser..full story will update soon but not very soon la..InsyaAllah..It is edited picture..The real environment does not same ok! Jangan kang bila nampak jer entry ni, korang terus jek nak pergi sana..Tetibe je permandangan dia lain..hek3
Quick update because right now asfz in office.. :P

Abang Burn Burger

Image
Salam,

Semenjak berlatihan industri dekat bangi ni, alhamdulilah..rezeki yang Allah bagi melimpah ruah..Well, seorang hamba Allah ini telah bermurah hati belanja asfz dan kawan-kawan (housemate) pergi makan Abang Burn Burger. Actually, hamba Allah ni ajak member asfz je pada mulanya..entah macam mana asfz skali follow..HAHA..orang nak belanja beb, rezeki jangan di tolak..musuh jangan di cari..ye tak? Lokasi yang dituju ialah Nilai, Negeri Sembilan..korang google lah nama tempat nya kat Nilai tu sebab asfz pon dah lupa.. :')

Nota buat hamba Allah yang sudi belanja,
Terima kasih sebab sudi belanja. Lain kali belanja lagi oke! HAHA.. :')
Last but not least,

Burger YB

Image
Salam,

Burger story again but different. Haaa..Pada suatu ketika dahulu (lupa dah masa dan tikanya) asfz dan kawan-kawan asfz yang lain pergi lah menjelajah mencari burger...bukan burger biasa tau..yang luar biasa punya..(ayat saje nak propa..HAHA)

Kisahnya begini..Asfz dan eifa telah di ajak oleh ridh untuk pergi makan YB Burger dekat Shah Alam tu. So, alhamdullilah..setelah merempuh jalan yang tak berapa nak jam, kiteorang pon sampai dengan selamat..Lokasi bersebelahan dengan UniSel berhampiran dengan UiTM Shah Alam...Hewhewhew...Tempat nya biasa-biasa je tapi ramai sangat orang..Kebanyakkannya memesan burger...kesian plak tengok gerai-gerai makanan yang lain..huhu..

So, besar mana burger kami? Check this out!

Kenyang sampai keesokkan harinya (^_^)
Nak lebih informasi? sila lah ke laman sesawang YB Burger http://yazidburger.blogspot.com/

[Tips] DIET RASULLAH

Image

My 1st Day Intern

Image
Salam,

First day intern :')


Muka khusuk buat kerja.. (^_^)

My new world..Intern World :')

AdaMu - Najwa Latif

Image
Salam..

Asfz nak kongsi lirik lagu merangkap OST terbaru untuk blog picisan ini :')



AdaMu - Najwa Latif

Merenung ke luar jendela
Melihat kebesarannya
Mensyukuri segala nikmat
Yang dikurniakan di dunia

Kau berikan ku kekuatan
Untuk berpegang pada jalan
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu Tuhan

Kerna kau yang satu
Yang setia bersamaku
Tika aku jatuh
Kubangkit kernaMu

Ku tahu ku adaMu
Disisiku selalu
Bantulah hambaMu
Mencari keredhaanMu

Ku tahu ku adaMu
Ku adaMu selalu

Kerna kau yang satu
Yang setia bersamaku
Tika aku jatuh
Kubangkit kernaMu

Ku tahu ku adaMu
Disisiku selalu
Bantulah hambaMu
Mencari keredhaanMu
Ku tahu ku adaMu

Merenung ke luar jendela
Melihat kebesarannya
Walau penuh dengan cabaran
Ku tahu ku adaMu Tuhan

Source: http://lagubestbest.blogspot.com/2012/07/adamu-najwa-latif-lirik-video-klip.html#ixzz28C3VZz2D

Monday Couple

Image
Salam,


Childish to MATURED?

Image
Salam

Alhamdullilah, blog sudah bertukar wajah yang entah kali ke berapa pon tak tahu..Tapi yang pasti kali ini blog picisan asfz mempunyai temanya yang tersendiriSIMPLE BUT NICE.

Wajah dahulu:

Wajah baru:

Simple, tidy and sweet? it is? :') and most important thing is MORE MATURED..don't you think so?
Kenapa pink? or merah jambu..? Did not have any answer right now..(.^_^.)
You know what, i love my new header.. Tapi macam simple sangat kan? 
Notakaki :: Intern ni best tp penat..