yes! its my birthday

Assalamualaikum

Dah lama rasanya tak menceloteh dekat blog kesayangan ni. Almaklumlah, kengkangan masa menyebabkan berlakunya kekurangan update-mengupdate ini. Hurm, pagi ni asfz nak post sebanyak yang mungkin cerita-cerita yang asfz nak cerita. Maksudnya disini akan ada banyak entry lah yang akan asfz publish..maybe! haha..

bulan ni bulan mei kan? dan juga bulan kelahiran asfz. Alhamdullilah, Allah masih memanjangkan usia asfz. Besday dan prank sudah menjadi kebiasaan kan? ada besday, adalah prank..xde besday? xde prank..ye tak? asfz pon tidak terkecuali ok. 

tepat jam 12.00 malam bertarikh 8 mei 2012, suasana sunyi dirumah sewa asfz. Well, masa tu asfz tengah sibuk wat apa tah kat bilik asfz. Suddenly, asfz macam rasa sesuatu bila suasana rumah sewa asfz ni sepi jek. Housemate semua xde. Rupa-rupanya dowang dok menyiapkan diri dowang dengan bedak, perfume dan lipstick tok prank asfz. Dasyat kan dowang? asfz memang tak dapat nak melarikan diri pon. Redha je lah. Habis juga sebotol bedak dan perfume..wangi je malam tu..HAHA
THANKS A LOT MY HOUSEMATE N ROOMATE!! 

see!! what they did to my face!!
hidung asfz macam badut eh hidung badut kaler merah kan? -_-"

masa ni dah lap-lap sket la mana yang patut..kalau diikutkan, cermin mata tu takdenya bersih camtu, semua PUTIH! xnampak apa daa..HAHA

Keesokkan harinya (bila dah siang), asfz pergi kelas then coursemate nyanyikan lagi HAPPY BIRTHDAY ramai-ramai..terharu sangat! nyaris menitiskan air mata taw. Seb baek dapat control. HAHA
pastu terserempak plak dengan Laili dan Zetty pada waktu yang sama tapi berlainan tempat. Haa. Macam mana tu? Macam ni, mula-mula jumpa Laili duduk kat tepi lab, say HI dan dye wish Epy Besday kemudian tiba-tiba si Zetty yang berada didalam kelas nyanyi lagu HAPPY BIRTHDAY. terkejutnya asfz bila coursemate dye pon ikot nyanyi sama. Muka asfz dah merah sangat terus melarikan diri! malu taw!! tapi thanks sebab sudi juga nyanyikan lagu besday tok asfz.hik!

Ex-roomate, Chah text asfz soh datang umah sewa dye dalam kol 6 ptg. Dye cakap dye wat makan-makan tapikan asfz cuak la kalau ada prank yang lain. Alhamdullilah tak de prank masa asfz pergi umah sewa dia tapi yang ada adalah SURPRISE!! hikhik...asfz dapat "KEK DURIAN" special edition punyer!! thanks a lot my dear CHAH and her HOUSEMATE!! 

"KEK DURIAN"
siap bereben lagi kaw!! ko hado?? huhu

antara menu yang disajikan..
thanks a lot!! saya sungguh kenyang pada hari itu ^__^

tapi semua itu tidak berakhir lagi pabila asfz mendapat text dari salah seorang member baik asfz. Asfz dapat hidu bahawa akan ada prank lain untuk asfz. yes! i right! Ad, u can't be good actor!! HAHA
Asfz dapat hidu rancangan si Ad dan dye telah plan dengan housemate asfz. Cis!! kena lagi lah asfz kan..tapi kali ni kene dekat parking lot sebab si Ad ni cakap nak jmpe asfz dan nak bincang tentang essemen...sekali bukan essemen daaaa.. -_-"


Masa ni asfz telah dicurahkan dengan campuran air yang mengandungi tepung, kunyit, gula, garam, shampoo, ubat gigi, pencuci muka, coke dan bermacam-macam lagi.. terbaekkk!!!!!
Ingat senang nak basuh sweeter yang asfz pakai tu. Kene rendam lama dalam baldi..pheww, seb baik lah hilang. Kesan kunyit paling ketara lah..HAHA

xpasai-pasai naik status kat fesbuk! KAH3

Itulah sedikit sebanyak cerita yang berlaku pada asfz tanggal 8 mei 2012.
satu kenangan yang pasti asfz tidak akan lupakan.

MY LAST BIRTHDAY CELEBRATION AS STUDENT!

oh, dah nak habis belajar rupanya :'(

notakaki :: mencari tempat LI

Photobucket

Comments

cikcimi said…
Memang kenangan betol bile kena prank macaam tuh. :D

Popular posts from this blog

Ros ada makna tersembunyi?

alhamdullilah, terima kasih London Weight Management

Yummy Cupscake