Trip to Bandung (Part 3)

Salam 

akhirnya asfz sempat juga nak update cerita pasal bandung ni..
baca ini dulu yek PART 1 dan PART 2

dan baca?? ok, sekarang boleh teruskan pembacaan anda ;')

Selepas makan tengah hari, kiteorang menuju ke  Saung Angklung Udjo . Angklung merupakan salah satu alat musik tradisional Indonesia. Angklung  yang asfz pergi ni merupakan pengeluar angklung yang terbersar di seluruh dunia. Yang bestnya dekat sini, mereka buat sendiri angklung tu dan juga menyediakan kelas-kelas musik kepada anak-anak kecil ataupun  pelajar sekolah. Pembuat angklung tidak boleh dibuat oleh orang biasa jek sebab pembuatan nya sangat cerewet..huhu..

Masuk je kat Saung Angklung Udjo ni, akan nampak banyak souvenir angklung yang terdiri daripada angklung tu sendiri, keychain, frige magnet dan macam-macam lah..



Lepas asfz dah puas bergambar dalam ni, tetiba baru terperasan ada tulisan yang mengatakan "No photo allowed!"
hahaha~

kemudian kiteorang di bawa ke bengkel dimana angklung di buat..banyak giler step dye..asfz sendiri rasa macam tak sanggup..hihi..

guna buluh hitam yek untuk membuat angklung..KENAPA? sebab ia lebih tahan :)

now its time for show. Excited tau bila tengok adik-adik cilik ni buat persembahan..TERUJA :')
pengacara yang kacak & cantik ;')


persembahan tarian kuda kepang.

adik-adik cilik bermain angklung..sweet :')

band!
ada yang kacak taw! hik4x 
ni sebenarnya tarian topeng tapi masa dye pakai topeng asfz lupa nak snap..sorry..huk5x

korang boleh main banyak2 angklung ni?? 


angklung interaktif!
korang akan experience sendiri macam mana nak main angklung ^_^

sebelum berakhir..

meriah x?? 

lepas semuanya berakhir, kiteorang pegi shopping dekat Paris Van Java Mall..seriously memang best kat situ!! >.<

ok, cite kat bandung dah tamat..
bakal menyusul ialah cerita bali ^__^

stay tune!! :')

jangan lupa join ya! ^_^

Photobucket

Comments

Popular posts from this blog

Ros ada makna tersembunyi?

Yummy Cupscake

Siapa tak nak jam tangan yang comel ni kann!