Posts

Showing posts from January, 2012

First Giveaway By Butik fiQ'Ra

Image
Salam.
Express jek asfz wat entry ni bile dapat tae cik Fiqra buat contest..huwaaa2!! lambatnye asfz taw :'(  end date :: 31 Januari 2012!! masih x terlewat kan?? ^^,
banner yang comel ini telah ditampal dengan gam kertas!! HAHA nak JOIN GA ni silalah KLIK banner tu yek ^^
semua syarat dah patuh dan asfz nak tagged :: Miss Bubble :: Nuratikah :: Ina-Nana
done! hope asfz bertuah lah sebab asfz nak selendang tu!! ^^.
mr random!! please pick my number okeh!! ^^

precious little time

Image
Salam oll..
Phewww, penatnyer rasa..tapi inilah dugaan sebagai seorang pelajar..
26 Januari 2012 - Selamat sampai di LCCT, Kuala Lumpur 27 Januari 2012 (Pagi) - Selamat sampai di Kota Tinggi, Johor  27 Januari 2012 (Petang) - Selamat sampai di Rumahku Syurgaku bersama keluarga tercinta 28 Januari 2012 (Pagi) - Jalan2 di pasar pago 28 Januari 2012 (Petang) - Date with my bestie 29 Januari 2012 - PULANG KE MELAKA!!!
see, betapa sedikit je masa yang asfz sempat spend dengan family.. @.@ RINDU MASIH TAK TERUBATT!!!!!
semuanya gara-gara 3P Program.. T____T
hope asfz still can stand and face all this with SMILE :)
hope so..

Pemenang Saya nak souvenir dari Indonesia GA

Image
Salam
Alhamdullilah..asfz sudah sampai di Malaysia, tanah air tercinta ^^. begitu banyak suka dan duka yang tercipta di bumi Garuda..semuanya mekar dalam ingatan..hik4x..
Panjang benar intro nye kan...hik4x.. pada 25hb Januari 2012, telah berakhirnya GA yang dianjurkan sendiri oleh asfz :') seramai 53 orang yang menyertainya..Thanks a lot ya ^^.
Now, here the winner !!! *drumming~~~*
5 pemenang keychain Anglung
12 . http://ina-nana99.blogspot.com/2012/01/saya-nak-souvenir-dari-indonesia-ga.html
25. http://sukadukahidop.blogspot.com/2012/01/saya-nak-souvenir-dari-indonesia-ga.html
32. http://idamira.blogspot.com/2012/01/saya-nak-souvenir-dari-indonesia-ga.html
18. http://thinkaboutitproperly.blogspot.com/2012/01/saya-nak-souvenir-dari-indonesia-ga.html
48. http://datinqatst.blogspot.com/2012/01/saya-nak-souvenir-dari-indonesia-ga.html
5 pemenang keychain Bali
16. http://fiqrakendet.blogspot.com/2012/01/saya-nak-souvenir-dari-indonesia-ga.html
52. http://faralalalala.blogspot.com/2012/01/saya-nak-…

Saya nak souvenir dari Indonesia GA (OFFICIALLY CLOSE!!)

Image
Salam

AMARAN *ENTRY INI TELAH DILEKAT DENGAN GAM GAJAH*
sila scroll ke bawah untuk membaca entry2 baru :)


UPDATE ::
tarikh tamat GA :: 25 Januari 2012
jam :: 12.00 malam

Seperti yang telah asfz ura-ura kan.. my 1st GA will lunch NOW!!! 
http://4.bp.blogspot.com/-sIuIWoycO94/Tv2Ho-uow2I/AAAAAAAACV4/fSMIqi92gHI/s1600/DSCN9229.JPG
.Syarat-syarat penyertaan.
:: berwarganegara MALAYSIA *wajib :: like fb page TCA --> Teratak Cik Asfz's Official Blog [T.C.A]*wajib :: FOLLOW blog TCA *tiada paksaan :: klik INI, INI,INI,INI,INI, churp2 dan Nuffnang ok! *tiada paksaan :: Buat 1 entry yang bertajuk "Saya nak souvenir dari Indonesia GA" dan tepek banner di atas dalam post. Pastikan banner tersebut di link kan ke blog ini..*wajib :: Tag 1 orang kawan blogger anda dan pastikan dye juga tahu anda telah mengtag dye :) *wajib :: Bila dah siap, hantar URL entry korang diruangan komen, HANYA DIRUANGAN KOMEN entry ini sahaja..tempat lain tidak akan dilayan!..mentionkan sekali FB id korang yek! :D *wajib
U…

PERHATIAN ::

Image
Salam semua
Asfz nak buat pengumuman bahawa tarikh tamat GA akan diawalkan ekorang asfz akan balek malaysia awal dan pada 30hb tu asfz akan ada kursus dan mungkin akan sibuk. Asfz minta maaf yek.
Tarikh tamat GA pada :: 25hb Januari 2012..
kepada yang ingin menyertai silakan..

Dinner @ rumah Pak Rektor

Image
Salam
Hai all..dah lama asfz xberhupdate kan..ada yang menanti update dari asfz x?? apa? xde? ok fine :|
cite yang asfz nak update ni dah lama happen, tapi xde masa nak masuk dalam blog lagi.. sekarang asfz dalam minggu final exam tapi seriusly macam tak exam jek asfz ni..hampeh tol kan =.=
ok3...straight to the point ^_^
Bulan lepas iaitu pada 24 Disember 2011, asfz dan kawan2 yang lain dapat invitation dinner di rumah Rektor(NC) UDINUS..
sampai je asfz dekat rumah Pak Rektor ni kan, memang kagum lah dengan rumah dye..cantik siott!! macam mahligai lah weehh..besau btol tapi duduk bertiga jek -__- camne lah dye nak bersihkan rumah yang besau2 ni kan..HAHA
dinner ni macam satu perjumpaan beramah mesra gitu dan juga kehadiran prof nana (org penting di UTeM) ke semarang sekaligus melihat keadaan kiteorang dekat bumi garuda ini..
ni ruang tamu..hanya 1/10 jek ruangan yang digunakan ni.. leh imagine bape besaunya umah ni?? hihi
menu dinner.. sedap aw! seyes! tp PEDAS.. -_-"
siap ada karaoke lagi.…

Trip to Bandung (Part 3)

Image
Salam 
akhirnya asfz sempat juga nak update cerita pasal bandung ni.. baca ini dulu yek PART 1 danPART 2
dan baca?? ok, sekarang boleh teruskan pembacaan anda ;')
Selepas makan tengah hari, kiteorang menuju ke  Saung Angklung Udjo . Angklung merupakan salah satu alat musik tradisional Indonesia. Angklung  yang asfz pergi ni merupakan pengeluar angklung yang terbersar di seluruh dunia. Yang bestnya dekat sini, mereka buat sendiri angklung tu dan juga menyediakan kelas-kelas musik kepada anak-anak kecil ataupun  pelajar sekolah. Pembuat angklung tidak boleh dibuat oleh orang biasa jek sebab pembuatan nya sangat cerewet..huhu..
Masuk je kat Saung Angklung Udjo ni, akan nampak banyak souvenir angklung yang terdiri daripada angklung tu sendiri, keychain, frige magnet dan macam-macam lah..


Lepas asfz dah puas bergambar dalam ni, tetiba baru terperasan ada tulisan yang mengatakan "No photo allowed!" hahaha~
kemudian kiteorang di bawa ke bengkel dimana angklung di buat..banyak giler ste…

♡ Precious 2011 ♡

Image
Salam.
Masih belum terlambat kan nak wish HAPPY NEW YEAR 2012

Setahun sudah berlalu dengan penuh suka dan duka. alhamdullilah, asfz telah melalui 365 hari dengan senyum, ketawa, menagis, menjerit dan segala-galanya.
tahun 2011 mengajar asfz merasa  .dikianati. .dihargai. .diingati. .dirindui. .disayangi.
dan membuat asfz pandai .menghargai. .mengingati. .merindui. .menyanyangi.
asfz juga menemui teman .yang menerima diri seadanya. .yang sanggup menghulurkan tangan ketika asfz memerlukannya. .yang menagis bersama tika asfz sedih. .yang ketawa tika asfz gembira.
sesungguhnya mempunyai teman seperti kalian membuat asfz rasa seperti insan bertuah.
♡ utem buddies ♡
♡ mobility buddies ♡
♡ Buddy ♡
and
BLM,ex-schoolmate,matrik yang masih mengingati asfz..
thanks a lot be my precious friend. xoxox
dan kini, asfz nak ucapkan bubbye 2011.

kau meningalkan daku dengan sejuta kenangan.
Hai 2012, asfz mengharapkan kau memberiku sejuta kenangan juga ^_^
*my 1st entry in 2012* ^___^

~JOM JOIN SAYA NAK SOUVENiR DARI INDONESIA GA~