Trip to Bandung (Part 1)

Salam..


see the countdown! dah 2 hari berlalu sejak pegi ke bandung..

aduihh...penatnya rasa semalaman duduk dalam bas..aigooo~ sakit seluruh badan woo...
hari khamis lepas, asfz pegi bandung sbb nak menghadiri 1 event "Penganugerahan Biasiswa Unggulan" ermm, lebey kurang camtulah event dye...

eventnya rasmi, jadi mengelabah lah asfz kan..sebab xde kasut formal, baju formal pon xde...haiih..dalam 1 jam lebey asfz cari semua keperluan..penat gile ok! o_0

dalam pukul 6.00pm kiteorang dah bersiap2 tapi ada lah masalah tertentu, dalam kol 7.00pm kiteorang tak pegi lagi..hehehe...masa tunggu teksi, hujan bukan main lebat..tetiba plak tu..aigoo..sbar je lah... -_-

kiteorang sampai ke UDINUS dalam kol 8.00pm, sampai2 jek terus naek kereta Inova..bertolak terus pegi Ciribon (betol ke x asfz eja ek -_-)
perjalanan memakan masa hampir 5 jam wooo..lama kan?? HAHA
sampai je ke Ciribon terus tukar naek bas UDINUS..
dari Ciribon nak ke bandung mengambil masa hingga 3 jam lagi!! aiyyakkk.....

sampai kat Bandung lebih kurang pukul 7.00 pagi..tido tak hengat dunia dalam bas..sedar-sedar dah sampai bandung :)

sampai-sampai je tak leh nak check-in kat hotel sbb bilik xready ag...around 12.00pm baru leh check in..then, kiteorang pegi cari room lain tok mandi n tukar baju..then kiteorang pegi makan sarapan :)

breakfast time!!! yawn! :)

my menu : Nasi Goreng Bambu Bali
rasa :: SANGAT SEDAP!!! 
ohh!! nak lagiii!!! >.<

Milkshake Oreo!!
seriusly SEDAP giler okeh!!!

bilik yang kiteorang tumpang mandi dan bersiap2 :)

before check out =)
besar kot bilik ni..HEHE

SHOPPING!!!!
murah2 wooo barang dyeeeee!!! 
asfz habis dalam rp 500 000 kat sini..HAHA

kiteorang dah sampai ke IMPERIUM HOTEL..
tempat kiteorang tido dan event tu nanti :)

jom pegi DINNER!! :)
memperkenalkan baju kurung dekat orang Indonesia dan foreign student y lain ;)
ada dari Uganda dan Palestin...

my dinner!! yummm!!

the desserttt!!!

got the certificate and souvenir from pihak pengajur..
thanks a lot~~!!

lepas tu acara habis dah asfz balek bilik dan tido sampai ke pagi..

next morningnyaa.........
haaaaaa....kalau nak tau apa yang asfz buat kene lah tunggu next entry ok! :)

Photobucket

Comments

alif ismail said…
Salam...

sambil-sambil berblog jom singgah skejap kat sini...

http://bloggeralif.blogspot.com/2011/12/tanya-pendapat-sweet-couple.html
Cik Asfz said…
@alif ismail
wslm...
dah singgah dan kasi pendapat =)
wahh, best nye pegi bandung.
bile nak bawak kite pulak?

eheee ;)

Popular posts from this blog

Ros ada makna tersembunyi?

alhamdullilah, terima kasih London Weight Management

Yummy Cupscake