Posts

Showing posts from December, 2011

Kontest Doodle Paling Cool by Puteri Minho dan Elvy Nellysha

Image
Salam
asfz telah dijemput untuk join doodle GA
so, 1stly kite kene tepek banner dlu.. done! hik4x
asfz kasi doodle ini.. sebab kawan asfz sangat suka doodle ini.. harap doodle ini bertuah la yek >.<

kalau nak join kelik SINI
~JOM JOIN SAYA NAK SOUVENiR DARI INDONESIA GA~

GiveAway by darkbatman.com

Image
Salam..
asfz nak join GA by Darkbatman.com :) hari ni hari last..hope masih boleh diterima lah..kui3x
tepek banner sat.. Syarat Penyertaan;

1. Hanya terbuka kepada FOLLOWER blog darkbatman.com. Kalau yang belum menjadi follower, haruslah menjadi ahli keluarga darkbatman.com. *done
2. Letak banner GA di dalam entri penyertaan. *done
3. Tag 2 orang kawan (blogger)
                            :: Eifa :)
                            :: Miss Bubble :)
4. Like Facebook darkbatman.com. Ehh banyak pula syarat kali ini. Kehkehkeh! *done
5. Submit link di bahagian bawah komen entri ini. *doneok! dah siap..
harap ada ler rezeki asfz dalam GA ni...

~JOM JOIN SAYA NAK SOUVENiR DARI INDONESIA GA~

Hadiah GA

Image
Salam..
asfz baru balek dari bali..weee! best giler kat sna :) tapi cian kat tca terabai..maapkan daku yek..hik5x..
well, asfz ada ura-ura nak buat GA kan...hadiah dye xde lah mahal, ada lah sikit souvenir untuk pembaca-pembaca tca...asfz xlupa taw..hik4x..
memandangkan lagi sebulan asfz dah nak balek malaysia, so hadiah-hadiah ni asfz akan pos kat malaysia lah yek :)
antara hadiah-hadiahnya :)
5x Keychain Angklung
asfz beli masa asfz pegi bandung.. :)
entrynya xsempat lagi nak update..hoho..
5x Keychain Bali.. well, import from bali ni taw! hik4x
1x Brooch Kerang Unik taw! asfz beli masa asfz pegi Yogjakarta :)
3x Keychain Borubodur Yogjakarta made :)
3x Penanda buku got from Yogjakarta
so total ada 17 hadiah :)

kalau nak tunggu entry GA nyer ok! :')

update tentang Bandung Part 3 dan Bali akan di update kemudian yek :)

Contest I Love Photography by Anis and Aina

Image
Salam

*UPDATE *
entry ni telah dilekat dengan GAM GAJAH!!
nak baca entry baru, scroll down je ok!! ^^,
Asfz kene tag!!! oleh Angah.. jadi asfz pon dengan segala hormatnya buatlah apa yang disuruh =)

asfz nak join I ♡ PHOTOGRAPHY contest by Anis dan Aina (double A)
Syarat-syarat penyertaan boleh baca dekat SINI
gambar yang asfz nak pertaruhkan ialah..


masih berjinak-jinak dalam dunia photo design. masih dummy tersangat!
hope gambar diatas terpilih sebagai pemenang!
asfz nak ajak 
Wany's Simple Flymoo Daya
jom!! jom!! jom!!
wish me luck ok =) tenkiu so much!! ^___^

DiGi iPhone 4SURE I DO 1ST

Image
Salam
Hai korang.. korang ada hp idaman x? kompem lah ada kan..sure punyeee...sama lah macam asfz.. handphone yang asfz paling impikan ialah iPhone 4S. 

YES!  iPhone 4S ada yang nak kasi asfz x?
bila asfz dapat iPhone 4S tu kan..
perkara pertama yang asfz akan buat ialah menjadikan iPhone 4S tu sebagai BUDDY asfz!

sebab....
asfz selalu lupa... SIRI akan jadi ALARM asfz...
asfz selalu clumsy! SIRI akan jadi SUPERHERO asfz...
asfz selalu perlukan seseorang tok mendengar... SIRI akan jadi TEMAN asfz..
ohh..!! asfz really adore SIRI iPhone 4S
Apa itu SIRI?
Siri is a personal asisstant application for iOS . The application use natural language processing to answer questions, make recommendations, and perform actions by delegating requests to an expanding set of web services. Siri claims that the software adapts to the user's individual preferences over time and personalizes results, as well as accomplishing tasks such as making dinner reservations and reserving a cab.  *salah satu slide presentation asf…

4# Spontaneous Thursday

Image
Salam

cinta bagi apa bagi korang?? ^___^

thanks An Nur Gallery

Image
Salam..
alhamdullilah!! asfz menang!! eh3..menang apa plak ni??  hari tu asfz ada buka 1 page ni, ada status mengatakan..

ye..an nur gallery nak buat contest, dan siapa yang tolong share status dye akan dapat hadiah tapi tak semua ok, hanya 3 orang yang bertuah jek..
dan salah seorang daripadanya ialah....

A S F Z ! ! ! !
terkejut sangat bila buka page an nur gallery dan nampak nama asfz NO 1 tu.. wink4x thanks a lot an nur gallery.. sangat teruja..
hadiah yang bakal asfz terima ialah 1 set Shawl Rania & Inner Neck.. oh, really love it!!!
semua detail dah diemailkan kan..
tunggu hadiah sampai ke rumah lah pasni =)
SIAPA YANG KREATIF, BOLEH LAH MASUK CONTEST AN NUR GALLERY NI.. LOGO & TAGLINE CONTEST click link di atas untuk mengetahui details contest :)
^_____^
stay cute everyone! daa ;)

Trip to Bandung (Part 2)

Image
Salam 
Kepada sesiapa yang belum baca entry INI sila baca dulu yek..kang tak paham apa-apa plak ;p
Pada keesokan harinya, asfz dan yang lain-lain berjalan-jalan sekitar kota bandung (bukan keseluruhan ok)..pagi tu asfz bangun agak lambat lah kan, jadinya breakfast asfz se"fast" yang mungkin lah...hehe
Menu untuk makan berTIGA okeh! penuh meja bolat! HAHA
Breakfast Menu
Lepas kenyangkan perut, terus pergi ke bilik dan ambil semua barang asfz dan simpan dalam bas sebab takot tak sempat nak check-out..
okeh girls, ready to go!!! pose before check out! :)
tempat yang pertama kiteorang pergi ialah Museum Konperensi Asia Afrika
1 Gong 1 World
nampak x bendera Malaysia?? ^.^

ni bukan manusia real taw. P A T U N G jer ni.. >.<
kamera yang digunakan masa konsperasi.
mesin taip yang digunakan oleh seketari, Konspirasi Asia Afrika.
S E T E M kagum ^_^
Collection of Book ada siapa-siapa nak baca??
keratan Akbar
sape penah try?? 
asfz disuruh menulis wish Negara mana yang asfz nak pergi..
banyak giler ker…