Yogjakarta Trip - Day 1+2

Salam

Korang pelik tak kenapa tajuk entry ni macam tu??? sebabnya...ia berlaku pada malam dan pagi keesokkannya..

Entry ini khusus untuk Pantai Kukup =)
Sebelum asfz sampai kat sini, asfz punyer pengetahuan Am tentang pantai ni KOSONG taw..jadi apa yang berlaku pada asfz pada waktu itu memang semuanya KEJUTAN...

 sampai je dekat resort tu, asfz dengar ombak tapi bunyi hempasan tu sangat kuat sampai asfz tertanya-tanya besar mana ek ombak tu..HAHA..memandangkan waktu itu awal pagi, dalam pukul 1 pagi camtu lah kan...asfz decide lah nak tengok pantai tu bila dah cerah..tapi lain plak jadinya bila kawan-kawan asfz dah tak sabar nak tengok pantai..bila kiteorang check in jek, masuk bilik..letak semua barang-barang..kemas apa yang patut then keluar...sebab nak tengok pantai...

Masa tu brani+takut je sebab suasana gelap gile..lampu plak hanya ada kat beberapa tempat jek..maka dengan itu, kiteorang pergi la ke pantai dengan girangnya...tapi asfz xdapat nampak pantai pon sebab gelap sangat..hanya nampak ombak sebab warna putih..tapi yang dasyatnya aras warna putih tu berubah sedikit demi sedikit..maknanya, ombak tu makin besar lah! haigoo..masa tu takot giler dah kiteorang berlari balik bilik...HAHA....

Bila dah siang, kiteorang pergilah tengok pantai tu..tapi asfz tertidur dan terlepas nak tengok sunrise..sedeyy :(
Sampai je kat pantai tu memang akan nampak ombak besar lah! kawan-kawan yang lain dok situ jek tak main air..



 

The View..
Ombak sangat besar dan gambar ombak ni jauh...

Hanya berada di kawasan tepi jek...
nampak tak ombak tu?? s c a r y..

the bigger one is coming!!!
but
i and others just sit and stare at the B I G W A V E!!

"Run for ur life!!!" 
but i still there and stare at the wave..

oh..it only the little one...
but still S C A R R Y!!

air laut kat sini sangat masih dan bila ia terkena mata, mata korang akan rasa pedih yang amat dan akan bertukar warna merah...

asfz juga jumpe binatang laut yang pelik..
memang tak pernah jumpe sebelum ni tapi dekat pantai kukup ini asfz jumpe...

ala-ala kolam mini

ketam dan tapak sulaiman.

Kawan asfz cakap "kenapa tak sama dengan Patrick Star"
HAHA..

asfz sendiri tak tahu apa ni....

dan ada juga yang jual binatang-binatang kecil ini tau...yang asfz jumpa ada lah siput dimana cengkerangnya telah dilukis dengan pelbagai benda contoh kartun, daun dan sebagainya..

see...
Upin&Ipin, Naruto, Leave dan macam-macam ada..
nak bela?? Hehehe...

Extra gambar..hehe..
dah macam Tembok Besar China daa..cuma bukan tembok jek..hanya jambatan...hehehe

takdenya yang berani masuk ke dalam air ni..hanya mampu di tepian aja...

View :)

Gambar kat bawah adalah tempat kiteorang menginap..really nice place :)


oklah..hanya itu jek nak cite tentang pantai kukup ni..
lepas kiteorang siap-siap dan check out, kiteorang terus ke Candi Prambanan...

Nak tau apa yang ada kat sana?? 

Wait for the next entry okeh! :)

bubbyee...
Photobucket

Comments

Popular posts from this blog

Ros ada makna tersembunyi?

Yummy Cupscake

Siapa tak nak jam tangan yang comel ni kann!