Posts

Showing posts from November, 2011

Yogjakarta Trip - Day 1+2

Image
Salam
Korang pelik tak kenapa tajuk entry ni macam tu??? sebabnya...ia berlaku pada malam dan pagi keesokkannya..
Entry ini khusus untuk Pantai Kukup =) Sebelum asfz sampai kat sini, asfz punyer pengetahuan Am tentang pantai ni KOSONG taw..jadi apa yang berlaku pada asfz pada waktu itu memang semuanya KEJUTAN...
 sampai je dekat resort tu, asfz dengar ombak tapi bunyi hempasan tu sangat kuat sampai asfz tertanya-tanya besar mana ek ombak tu..HAHA..memandangkan waktu itu awal pagi, dalam pukul 1 pagi camtu lah kan...asfz decide lah nak tengok pantai tu bila dah cerah..tapi lain plak jadinya bila kawan-kawan asfz dah tak sabar nak tengok pantai..bila kiteorang check in jek, masuk bilik..letak semua barang-barang..kemas apa yang patut then keluar...sebab nak tengok pantai...
Masa tu brani+takut je sebab suasana gelap gile..lampu plak hanya ada kat beberapa tempat jek..maka dengan itu, kiteorang pergi la ke pantai dengan girangnya...tapi asfz xdapat nampak pantai pon sebab gelap sangat..hanya …

3# Doodle Trade

Image
Salam..
Hari ni asfz nak bercerita tentang doodle..sekarang ni cerita doodle dah slow jek..well, masing-masing sibuk kan sekarang..tak de masa dah nak conteng-conteng ni...tapi dalam kesunyian dunia doodle ni..ada plak blogger yang nak berdoodle trade ngan asfz...weeeeee~ ia memakan masa agak lama sebab asfz bz ngn exam hari tu..hehe..dan sekarang doodle dah siap (dah lama siap pon sebenarnya..HAHA)
Doodle yang telah ditrade untuk asfz


Thanks Puteri Nur Aqilah Rameli sebab bersusah payah lukis doodle ni :)
sebagai balasan, doodle yang ni asfz kasi...
Naseb baik dye suka.. da lama xwat doodle, camni ler bentuknya ^__^
Thanks a lot okeh! ^____^
ada siapa-siapa nak doodle trade ngan asfz?? ^__^

Yogjakarta Trip - Day 1

Image
Salam
Tarikh :: 19-11-2011 hingga 20-11-2011 Tempat :: Yogjakarta
Pada tarikh yang telah ditulis diatas, asfz dan kawan-kawan yang lain telah pergi melancong 2 hari 1 malam ke Yogjakarta, Indonesia...Kiteorang bertolak dalam pukul 12.00 tgh hari WIB (waktu indonesia barat) dan sampai di Candi Borobudur dalam pukul 3.00 petang WIB..dalam perjalanan kiteorang makan tengah hari dalam bas..masa tu panas terik yang amat sampai tekak rasa kering jekk..sebelum pergi air dah habis berbotol-botol(ok, yang ni hyperbola..HAHA)
Ragam menunggu bas!
P A N A S!!!
walaupun hanya 2 hari 1 malam, barang-barang yang dibawa macam nak pergi sebulan dua..
HAHA ^__^
Menu makan tengah hari :: Nasi Penyet Ayam
Keadaan Cuaca :: HUJAN Keadaan Trafik :: JAM!! -_-"
Bila kiteorang sampai kat Candi Borobudur, memang muka excited btol lah! seriusly! HAHA... well, nak melawat monumen 7 ajaib dunia..spe tak nak kan! permandangan kat sana seriusly cantik giler hokeh!! SANGAT!!! 
Candi tu sangat tinggi, so akan ada banyak ana…

11.11.11 Happy Besday Dude

Image
Salam Maal Hijrah :)
11.11.11  nice number right? ok, asfz bukan nak cite spe yang kawin masa tarikh ni sebab pengantin yang kawin pada tarikh ni memang ramai sangat! baik orang biasa mahupun artis..HEHE..
tarikh tu juga sangat bermakna bagi salah seorang kawan asfz.. ok, besday dye! dan ni kali pertama dye celebrate besday dye!!
asfz mission :: Nak jadikan 11.11.11 merupakan tarikh yang dye xdapat lupakan.. Keputusan :: MISSION ACCOMPLISH!!
Lama tau nak rancang besday celebration member asfz ni..asfz dan kawan-kawan yang lain memang berpakat hingga besday boy ni tak tahu langsung tentang celebration yang kiteorang rancangkan ni..HAHA...baik punye planning kan? ^___^ 
The Bufday Cake Blueberry Flavor...nyummy!
2 Large Pizza hokeh! hamekkk!! telan sampai kenyang! HAR4x
Besday boy! he actually was crying!! HAHA!! he really does expect anything and he really shock when saw me and others sing "HAPPY BIRTHDAY" song for him..
OURS!! <3
ok lah...tu jek yang berlaku pada tarikh kegilaan ramai..t…

Maal Hijrah 1433H

Image
Assalamualaikum semua
Dah lama asfz tak berceloteh dekat belog usang ni kan..maaf yek, kesibukkan asfz sebagai seorang mahasiswa membantutkan belog usang ni mengemaskini cerita-cerita terbaru..HAHA..skema tak ayat asfz? HAHA..
Asfz minta maaf sesangat-sangat kepada pengunjung yang datang ke blog asfz ni untuk membaca cerita terbaru tapi hampa sebab hanya ada cerita-cerita lama...so, sekarang asfz ada masa asfz akan update semua cerita secara schedule post! HAHA..hari-hari 1 cerita..ok ler tu kan ^___^
Sebelum tu asfz nak ucapkan SELAMAT TAHUN BARU & SALAM MAAL HIJRAH yang ke 1433H. Dan baca doa awal tahun dan akhir tahun tadi??? haaa...jangan tak baca yekk....

Kepada yang tak tahu ni asfz sharekan doa awal & akhir tahun...
asfz harap sangat kehadiran tahun baru hijrah ni membawa berjuta-juta kebahagian kepada diri asfz dan keluarga (terutama), kawan-kawan asfz serta semua pengunjung TCA ni..dimurahkan rezeki, dipermudahkan segala urusan..melancarkan segala kerja yang dilaksanakan..…

Salam Aidiladha

Image
Salam Aidiladha
Terasa sayu pabila mendengar merdunya suara Takbir..beraya diperantauan..sedih taw :( tambah pula mama asfz leh webcam kat fesbuk...wooooooo...windu mau pulang ke umah!!!  >.< 
Pasti korang tertanya-tanya macam mana sambutan perayaan kat sini kan? so far asfz leh cakap biasa je macam kat malaysia cuma dekat sini penjualan kambing amatlah berleluasa. Maknanya? korang akan nampak orang jual kambing kat tepi jalan je..harga?? kalau kambing tu dalam Rp 1 000 000.00++ jek..so far asfz pon tak tahu nak bercerita...speechless..mungkin sebab asfz HOMESICK kot =_=
tahun ni sambutan aidiladha kali ke-2 berjauhan dari keluarga malahan ini makin jauh..sob3x... :(
need to focus in my exam...please pray for me coz my 1st paper was not going well :(
notakaki :: apa pengorbanan yang korang buat tahun ni? =)

Wordless Wednesday #11 - Qoute

Image
Salam

exam? its started!!

Image
Salam
My 1st Paper today.. sigh* not ready yet!!  but its really my mistake, i can't focus and be serious when its bout STUDY!!! praying for miracle today (-_-")

^_^