Cermin - bahaya dalam tak sedar

Assalamualaikum

Asfz nak berkongsi tips. Asfz tau ramai perempuan-perempuan kat luar tu suka shopping kan. Bila shopping, biasanya akan cari baju, aksesori, beg, kasut dan seantero dengannya.Betul x? bila korang beli baju, haruslah korang nak cuba baju tu dulu kan, sama ada besar ke..kecik ke..supaya nanti tak delah masalah kalau dah beli. So, kalau nak cuba baju tu haruslah cuba kat fitting room kan? memang tak lah korang nak cuba baju tu dekat depan orang plak...pprrfftttt~

Tapi, korang jangan ingat bilik persalinan pakaian yang ada dekat mall tu selamat ok...kenapa??
jom baca artikel di bawah ^__^


Ketika kita masuk ke toilet, bilik mandi, bilik hotel, ruang ganti pakaian, dan lain-lain, seberapa besar anda yakin bahawa cermin yang tergantung di dinding dan kelihatannya seperti cermin biasa itu memang benar-benar cermin biasa, atau sebenarnya itu adalah cermin dua arah (orang di belakang cermin boleh melihat anda, sementara anda tidak dapat melihat mereka).

Banyak tempat di mana orang memasang cermin 2 arah di dalam ruang ganti pakaian wanita, namun tidak menutup kemungkinan juga di ruang ganti lelaki. Adalah sangat sulit untuk secara jelas mengindentifikasi permukaannya hanya dengan melihatnya saja. Saatnyalah kita untuk berhati-hati.

Jadi, bagaimana kita dapat menentukan dengan pasti apakah cermin tersebut adalah cermin biasa atau cermin 2 arah?. Kalau di bilik polis, iaitu di ruang soal siasat, sudah dapat dipastikan cerminnya 2 arah tapi untuk di Public Area do this thing :

LAKUKANLAH TEST SEDERHANA (TEST KUKU JARI)

Letakkan ujung kuku anda di atas permukaan cermin. Jika ada jarak (gap) antara kuku anda dan bayangan kuku anda di cermin, dapat dikatakan bahwa cermin itu adalah cermin biasa (selamat).Tetapi, jika kuku anda terus menyentuh bayangan kuku anda di cermin, hati-hatilah, kerana benda itu adalah cermin 2 arah ! Kerana itu ingatlah selalu, setiap kali anda melihat cermin di tempat-tempat umum seperti disebutkan di atas, lakukanlah "TEST KUKU JARI". Tidak perlu membayar. Mudah dilakukan, dan ini mungkin boleh menyelamatkan anda dari "PERKOSAAN VISUAL" !


Para wanita : Sila beri tahu teman-teman anda yang lain.

Para lelaki: Sila beri tahu isteri, anak perempuan atau teman wanita anda..

ok, da faham semua? bagus..hehehehe...
simple, mudah dan percuma

Selamat Bershopping ya ^^,

sumber :: facebook
Photobucket

Comments

nadzirah said…
bahayanya kan...tengs 4 da info k..

p/s:huhu bnyk kali da bli bju kat supermarket...
iedalif said…
takot daa ni ^_^ huuhu..
thanx..xpnh tpkir bnde ni sblm ni..
selamba jewp test bju kat fitting room tu..huhu
betol2..dh penah baca kat fb ..:)
Cik Asfz said…
@iedalif
y lepas biarkan lepas..so pasni wat dulu testnye ok..=)
Rosalia said…
thanks for sharing :D kene test ni.bhya

Popular posts from this blog

Ros ada makna tersembunyi?

Yummy Cupscake

Siapa tak nak jam tangan yang comel ni kann!