Posts

Showing posts from October, 2011

DON'T EVER...

Image
Salam ^__^

finally, 1000?

Image
Salam
SERIBU!!! seribu!!! 1000!!! arghhhhhhhhhhhhhh!!! teruja!! teruja!!! hehehe... dah..dah..korang jangan wat muka pelik baca entry ni... meh asfz tepek gambar kasi clear..

ok.. dah faham?? erk..tak faham lagi?? ok..-___-

ok now dah faham?? great! hehehhehe...
suara hati "orang lain beribu riban pon tak kecoh, ni baru seribu nak kecoh satu dunia..ntah hape-hape" tu suara sumbang yang cakap...asfz bangga ngan tca ni walaupun dah setahun lebey wujud, follower baru nak berjinak dengan 4 angka tapi kenangan yang tertulis tidak dapat diganti dengan wang ringgit..hehehe ^o^
siapa gerangan follower ke 1000 tu??

Alifah Zahirah Ramli lah orangnya..siap tulis kat shoutbox lagi..kui3x.. thanks dear..nanti asfz follow ur blog...
To all TCA's FOLLOWERS, thanks a lot for the support, comments, critics and suggestion to improve the blog..asfz as the owner tca blog really appreciate it..without you all, tca is nothing (ayat macam kunun retis -__-) also not forget SILENT READERS, even there no trac…

mid test?? arghh!!!

Image
Salam
STRESS!! itu adalah penyakit yang sentiasa mengejar pelajar bila EXAM menghampiri..pprrfftttt...benci taw!! dan sekarang ia telah melanda diri asfz -___- next week asfz dah start MID-SEM TEST!!! arghhhhhhhhhhhhhhh!!! preparation tak berapa nak best ni..cuak!! cuak!! -__-





jadual asfz! 5 subjek this sem!! >.<
korang!! tolong doakan asfz ye..baca doa kat bawah dengan iklas..^^. "Ya Allah, berikan kemudahan pada asfz pabila dia menulis jawapan ketika peperiksaan dan semoga dia mendapat keputusan cemerlang dalam peperiksaan..aminn"
Thanks kepada yang sudi doakan asfz..really appreciated it..asfz doakan orang yang doakan asfz semoga dia bahagia dan berjaya dalam hidup..amin <3
need to study! gambatte!! ^^.

Contest Cute Dolly atau Doodle

Image
Salam
Hye...asfz nak mencuba nasib dalam contest Cute Dolly atau Doodle...CUBA NASIB taw...asfz xdelah pakar/expert/mahir/terer dalam dunia doodle ni...cume tertarik dengan hadiah yang ditawarkan..i want that prize!! hahahaha...
Ok, mula-mula asfz nak tepek banner contest
adorable kan banner+syarat-syarat penyertaan??
doodle yang asfz pertaruhkan yang ini...



ini pertama kali asfz design doodle pose+background..hahaha... so apa pendapat korang??? not so good la...but its ok! practise more!! hehehehehe ^^.


semua orang leh join..dummies in doodle? beginner? intermediate? semua boleh! jom lah join sekaki!! hehehe..

oklah..doakan asfz menang walaupun harapan tipis..-__-
kui3x..

nak join? KLIK BANNER TU!!

tarikh tutup 24-11-2011...
asfz join awal sebab asfz bakal lupa contest ni kalau join lambat-lambat..kui4x
daaaa~

Hadiah? saya suka!

Image
Salam
Hye peeps.. =) camne hari ni? sihat? hehehehe....semalam asfz dapat hadiah..terkejut juga lah dapat..hehe..hadiah tu dari family angkat kat semarang ni, tapi bukan dari family angkat asfz..dari family angkat member..erk, betul x penggunaan bahasa ni?? errkk..lenjan je lah...hahaha...nak tahu hadiah apa?? 
Nilah hadiah nya.. broch butterfly dan keychain pearl (i think...) yang mana satu asfz punya?? ce teka! :D .
. . . . . . . . .
TADA!!!
yang ni asfz punya!! lambat lah korang teka..kui4x..
dan yang ini.. untuk housemate asfz...
terharu+terkejut bila dapat hadiah ni...hehehe... sayang btol nak pakai butterfly tu..cantik sangat! ngaaaa...
sem ni asfz ada amik subjek Animasi 2D dan sekarang team asfz sedang berusaha menyiapkan cerita rakyat (versi pendek)..agak-agak macam mana rupa cerita animasi asfz tu?? sekarang dalam pembikinan storyboard..^__^ enjoy but tired! huhu.. akan diceritakan kemuadian ok! =)
oklah..jumpe di entry akan datang..take care! XD

Doodle buat mereka part 8

Image
Assalamualaikum
Cerita doodle... pheww..dah lama xdesign doodle ni....maklumlah, kat negara orang ni, banyak benda nak kene buat..so free time tu dah kurang la...so lama nak siapkan doodle kali ni..hahaha...xkisah lah! >.< jom layan doodle...
1) Doodle Bride  jadi tak doodle ni?? lama nak siapkan ni...hahahaha... berimiginasi betol buat... doodle ni untuk LoveCoklat

2) doodle ni besday present tok member asfz.. Zetty namanya...ok x??  nak beli hadiah mahal2 tak mampu..ni je yang mampu..hope Zetty suka!! saengil chukha hamnida!!!
3) Convo Doodle yang ni utk HS beliau konvo pada hari sabtu lepas.. baju convo utem ok doodle tu pakai! hahaha CONGRATE!
biler turn asfz nak convo plak? =_=
ok tu jek 3 doodle yang asfz berjaya buat dekat kota semarang ni.. tak sebanyak doodle yang asfz hasilkan dekat Malaysia kan..hahahaha.. amacam? ada improvement x doodle2 asfz tu???
ok lah..need to study now! wish me luck! daaa =)

Cermin - bahaya dalam tak sedar

Image
Assalamualaikum
Asfz nak berkongsi tips. Asfz tau ramai perempuan-perempuan kat luar tu suka shopping kan. Bila shopping, biasanya akan cari baju, aksesori, beg, kasut dan seantero dengannya.Betul x? bila korang beli baju, haruslah korang nak cuba baju tu dulu kan, sama ada besar ke..kecik ke..supaya nanti tak delah masalah kalau dah beli. So, kalau nak cuba baju tu haruslah cuba kat fitting room kan? memang tak lah korang nak cuba baju tu dekat depan orang plak...pprrfftttt~
Tapi, korang jangan ingat bilik persalinan pakaian yang ada dekat mall tu selamat ok...kenapa?? jom baca artikel di bawah ^__^

Ketika kita masuk ke toilet, bilik mandi, bilik hotel, ruang ganti pakaian, dan lain-lain, seberapa besar anda yakin bahawa cermin yang tergantung di dinding dan kelihatannya seperti cermin biasa itu memang benar-benar cermin biasa, atau sebenarnya itu adalah cermin dua arah (orang di belakang cermin boleh melihat anda, sementara anda tidak dapat melihat mereka).

Banyak tempat di mana or…

Kartu Ucapan Ultah

Image
Assalamualaikum
Hi korang! hehehe..asfz nak tunjuk karya kreatif kawan asfz..kiteorang buat besday present untuk ULTAH (ulang tahun) salah seorang member asfz yang join mobiliti ni..celebrate simple jek..sekadar ala kadar jek sebab di tempat orang tak leh nak buat prank..hehehe...so nak tengok present kiteorang yang ala kadar tu?? sebenarnya kiteorang hanya buat Kad Ucapan jek...sebab tak de masa nak cari hadiah!! well...lupa sangat tentang besday dia walaupun telah diingatkan beberapa kali..kah3x...so ni macam persediaan saat-saat akhir gitu! hahahahaha =)
cover page ^__^
2nd page.. haruslah penuh dengan gambar-gambar kami! ^^, plus DOODLE tidak dilupakan =)
birthday song erk..nyanyi sendiri je lah yek ^^, hohoho~
wish corner semua wish kiteorang ada disini.. ^^, mana ucapan asfz?? cari!!! ;p
last page... all the memories ^^.
sweet x?? mestilah!! heheheheh ^^. even berada diperantauan..still leh celebrate besday member! hahahaha
stay for more update later oK! 

Wali - Puaskah

Image

Taylor Swift - You Belong With Me

Image

SuSHi @ Sushi Dobouri

Image
Salam
Makan!! Makan!! Makan!! spe yang tak suka makan? ok tipu la kan..sebab semua orang pasti suka lebih-lebih lagi kalau makanan tu sedap =) kan?? hehehehehe..ok, asfz nak cerita tentang Sushi kat semarang ni..ok SUSHI tu makanan Jepun tapi femes juga lah dekat Semarang ni. Asfz makan Sushi ni minggu lepas, tapi baru nak update sekarang. Jangan marah ye =) Layan gambar je lah! 
Muka kelaparan! >.< --> Sushi Dobouri <-- 
pose sebelum pesanan sampai..hahaha...
Strawberry in Paradise ^^, nyummmy!!!
My Bento!!  Beef Teriyaki =)
Sushi yang sedap! tapi dah lupa dah nama dia apa ^__^
Harga? Boleh tahan la..takdelah murah sangat tapi takdelah mahal sangat..kira student cam asfz ni mampulah nak beli! ^^, dan juga waiter kat sini peramah..tip top serving dye ^^,
bila makan kat sini teringat plak SUSHI KING kat Malaysia..pergh!! best seh kalau dapat makan kat sana ^^,
ada siapa-siapa nak belanja asfz makan sushi kat sushi king tak?? >.<
notakaki :: ^______^ kenyang tol makan semua ni..hah…

Tugu Muda Semarang

Image
Salam
Hey2..nak cite pasal apa plak ek kali ni..erm......oh ya! asfz nak cerita tentang Tugu Muda. Udinus terletak di Tugu Muda taw berhampiran dengan Lawang Sewu..hari-hari asfz lalu kawasan ni kalau nak pergi kampus tapi tak pernah stop by tok amik gambar..hehehe..
cantikkan Tugu ni? =) nampak x bangunan Lawang Sewu kat situ..i told u its really near ^^,
Tugu Muda ni apa sebenarnya? ia merupakan monumen bersejarah di Semarang. Erm, dikatakan Tugu itu dibina bagi memperingati perjuangan wira-wira semarang menentang Japan dalam Peristiwa 5 Hari di Semarang (14 oktober-18 oktober 1945).. Ia telah mula dibina pada 10 November 1950 dan telah dirasmikan oleh Ir. Soekarno pada 20 Mei 1953. Dah lama sangat la tugu tu berdiri tegak kat tengah-tengah kota Semarang tu kan =) 
Tu je la cerita sedikit sebanyak tentang tempat bersejarah dan menarik kat semarang ni plus tempatnya plak sangat dekat ngan kampus..keh3x
ok lah.. nanti asfz update ag ok! =)
bubbye..
sumber: http://inayofa.blogspot.com/2009/11/t…

Steak

Image
Salam ^^,
Steak. Spe suka makan?? kompem mesti ramai kan?? kan?? kan?? baik mengaku cepat!!! hehehe..  kali ini asfz nak cite pasal steak. Dekat semarang kan ada 1 kedai steak yang sangat murah dan sedap. Can u imagine, harga steak tu juz around rm 4- rm 5 jek..unbelievable kan? tempat itu merupakan kawasan tumpuan pelajar-pelajar di sini. Kalau pergi memang kompem penuh lah tempat tu..kui3x

Welcome to WarOeng (Warong Steak) dekat sinilah steak yang sedap dan murah boleh didapati dan juga tempat ni bersepah-sepah. Maksudnya tak susah la nak cari, pergi mana jek akan jumpe kedai ni, ala-ala franchise gitu.. ^^, design kedai ni pon cantik. Bertemakan exclusive + mewah..i think lah..hehehe
Milkshake!!!
khusuk minum MilkShake.nyummy!! ^^,
menu pilihan hati Beef Mushroom Steak ^^, price = Rp 10 000 (~rm4.00)
Double Chicken lupa lak price dye bape. Menu pilihan Zetty ^^,
oh...nyummy kan? ada banyak menu lain yang bakal dicuba pada masa akan datang..hehehe..warOeng ni dah menjadi salah satu tempat maka…

Historical Place :: Lawang Sewu, Semarang Indonesia

Image
Salam semua ^__^
Entry kali ini asfz nak cerita serba sedikit kawasan bersejarah dekat semarang ni. Asfz nak bercerita tentang Lawang Sewu. Korang mesti tertanya-tanya kan apa benda la Lawang Sewu ni. Betul tak? sila anggukkan kepala anda yek! :p hehehe. Kenapa asfz nak bercerita pasal Lawang Sewu ni? kerana Lawang Sewu ni sangat dekat dengan Universiti asfz dekat Semarang. Kira berdepan camtu lah. Hari-hari asfz lalu depan bangunan ni tapi tak pernah masuk pon dalam tu. KENAPA?? kene baca entry ni sampai habis =)
gambar ni tak tahu bila ambil sumber :: http://theambarita.blogspot.com/2011/07/peresmian-purna-pugar-cagar-budaya.html
Lawang Sewu merupakan sebuat pejabat NIS (Nederlands-Indische Spoorweg Maatschappij). NIS adalah salah satu syarikat kereta api di Hindia-Belanda. Indonesia merupakan kawasan jajahan Belanda, betul x? siapa tak tahu sila buka buku sejarah korang! hahaha..ok, sambung cerita. Bangunan ini telah siap dibina pada tahun 1907. Dah lama da bangunan ni. Lebih kurang da…

2nd Trip to Bandungan

Image
Salam
Sedar tak sedar hampir sebulan lebih asfz dekat kota semarang ni. Seriusly, macam-macam perasaan ada kat sini. Suka? Duka? Pahit? Manis? yep! semuanya ada. Duduk diperantauan ni macam-macam dugaan ada. Duduk dalam Malaysia pon banyak dugaannya apatah lagi di rantauan..ye tak?? so far alhamdullilah asfz berjaya tempuhi semuanya dengan baik. Harap ia akan berkekalan hingga akhir.
Minggu lepas, asfz dan kawan-kawan pergi bercuti di Bandungan. Sebenarnya itu kali kedua asfz pergi sana..bila kali pertama?? nanti asfz cerita..asfz pergi sana sebab kat sana pelajar udinus ada buat pembentangan aktiviti-aktiviti tahunan bagi setiap badan persatuan. Asfz dan kawan-kawan bertolak pada hari Jumaat, 07-10-2011 jam 5 petang. Sepatutnya kene bertolak dalam pukul 1 pm tapi disebabkan kiteorang ni tak dapat apa-apa info pon pasal trip ni, makanya trip tu telah ditunda, Seriusly, rasa bersalah sangat dengan dowang sebab dowang dah rancang macam-macam aktiviti kan, tapi semuanya jadi kacau sebab ki…