Perjalanan yang memenatkan

As Salam

Hai korang? apa khabar? teheee...akhirnya dapat juga update kan..banyak sgt cerita yang nak diceritakan..tapi internet disini tak mengizinkan asfz celoteh panjang lah...kuang3x...

*AMARAN*
entry ni panjang dan hnya bebelan asfz jek..klw nak baca, sila pastikan kerja-kerja lain sudah di siapkan =)

korang pernah naik flight?? mesti ada yang pernah dan ada yang tak pernah kan..asfz seriusly tak pernah..jejak kaki kat airport pon tak pernah..ketinggalan kan??? huhuhu..tapi akhirnya asfz dapat merasa tu semua..sape taknak naek flight kan??

perjalanan nak ke airport tu memang penat gile babeng..T___T asfz bertolak dari rumah ke stesen bas pukul 2.oo petang sebab nak saing ngan kawan asfz lagi sorang yang ikut pergi indon, nama dya laili..kiteorang berjanji nak jumpe kat stesen bas lah..bayangkan kiteorang nak p kl nek bas jek..sadis x?? huhu..naseb baek my lovely mum ikot taw...love u mum!! >.< before naek bas, asfz dan laili pergi cuber cafe sebab nak web check-in..xdelah lama kene beratur masa kat airport nanti kan...maju kan sekarang ni...hahaha...naseb baek cyber cafe yang kiteorang pergi tu tak sesak..still ada kosong dan tokey kedai tu baik jek =) bila dah setel check-in, kiteorang tunggu bas lah sebab bas kiteorang pukul 5.00 ptg..memang dah rancang awal-awal dah perjalanan ni..tapi dugaan datang plak bila bas kiteorang tu lewat hampir 2 jam..seriusly sangat bengang masa tu...dah la begnya berat cam apa kan...saiznya pon xnak kalah kan...terpaksalah bersabar je la tunggu bas tu..

dekat kl dah ada kawan asfz yang tunggu, chah dan ayu..serius terharu dengan dowang sebab sanggup hantar asfz p airport walaupun terpaksa tak tido dan berjalan di waktu awal pagi...terasa cam menyusahkan dowang plak...T__T bila asfz sampai je di TBS terus kejar LRT tapi malang betul sebab last train baru je lepas :( tika tengah kalut mengheret beg besar yang berat tu muncul plak seorang HERO MALAYA ni...dengan machonya dye cakap "kalau nak minta tolong cakap.." tapi dia cakap kat laili lah..hahaha..semua ternganga je masa tu....sebab masing-masing penat dengan perjalanan jauh..HERO MALAYA tu pun tak tunggu lama dye pergi angkat beg tu dengan bergayanya tanpa di pinta...asfz dan laili rasa cam baru bangun tido plak bila nampak HERO MALAYA tu bawa beg tu dengan senang je...dalam hati asfz terdetik " dye ni badang MALAYSIA ke...berat kot beg tu..." pastu boleh plak si HERO ni bawa kiteorang ke tempat teksi dan berlalu bila kiteorang dah bergerak ke KL Sentral..sweet kan =D macam tak caya je wujud lagi orang macam tu..dah la kacak! aww.. tapi tak sempat nak minta no fon dye :(

Sampai je ke KL Sentral, tambang teksi taknak mahal plak kan..bleh plak dye bawa kiteorang pusing-pusing =.= memang mahal lah kan jadinya..sabar je lah..dah lah midnight bayaran dye lain..bertambah-tambah mahal plak tu...=.= sampai KL Sentral jek, jumpe chah dan ayu....dan asfz chocolat dari Ara.. Ara ni pandai buat coklat..sedap weh! >.< akhirnya dapat makan juga coklatnya...hahaha..tenkiu ara =) kiteorang lepak mcD dalam KL Sentral sampai pukul 2.30 am...pastu keluar cari bas yang pergi LCCT..perjalanan yang sangat lama hampir 1 jam juga la nak ke LCCT dari KL Sentral tu..sampai tertido dalam bas tu..haihhh -_-'

bila dah masuk LCCT, muka teruja tu terserlah...sangat terserlah! sampai kiteorang sesat kot dalam tu..maklum lah 1st time sampai (-_-") orang cakap malu bertanya sesat jalan, so apa lagi..kiteorang tanya je orang-orang kat sana...bila dah kembali ke jalan yang benar, kiteorang hantar bagasi yang berat macam apa tu ke kaunter bagasi lah, lepas settle je semua kiteorang p solat subuh..aroung 6.15am kiteorang dah kene masuk dalam ruang pelepasan..masa tu sedey ok bila peluk mak kesygn..menitik juga air mata ni..oh mak, i miss u oledy T__T

ok lah! nanti asfz cite cmne pengalaman berada dalam fligt! munkin tu entry pendek je kot..
nak karang entry ni amik masa 3 hari tu..asyik simpan as draft jek...internet tak lepas =.=

gambar mmg xbanyak sebab asfz tak pakai smartphone lagi..igt nak beli kat sini tapi kat sini lagi mahal..damn ah! T__T

notakaki :: baru beberapa hari disini dah boleh cakap indonesia..kui3x
erk, org semarang gelarkan asfz dan kawan-kawan UPIN dan IPIN..apakah?? -_-
Photobucket

Comments

L said…
mmg panjang pom.. huhu. tp xder keje so.. i bacer jerlahh.. huuu

kamu berakhlak ker?
http://lolz-l.blogspot.com/2011/09/beribadah-tp-xberakhlak.html
Heidi Shafiq said…
hi minah indon.. nt balik mesia daftar jg org gaji aku ye..
apik pehe said…
hhehe..hero malaya tu rasanya apik dah..hehehe
Cik Domo said…
@Heidi Shafiq
apa? ko nak dftar jadi org gaji aku?? ok!! aku kasi gaji 1000rp sebulan ok!
Cik Jannah said…
ayarkk. cok asfz g indon?

Popular posts from this blog

Ros ada makna tersembunyi?

alhamdullilah, terima kasih London Weight Management

Yummy Cupscake