Posts

Showing posts from September, 2011

3# Spontaneous Thursday

Image
As Salam
"Seseorang yang tidak tahu kenapa dia hidup, dia tidak akan tahu macam mana dia hidup"

LUMPIA..

Image
As Salam 
Dah 2 minggu rupanya asfz di bumi Semarang ni...sedar tak sedar je kan? ish3x...so far life kat sini ok dan asfz dah leh adapt timing kat sini...hari-hari kat semarang ini sememangnya penat..keluar awal pagi, balik umah lewat petang..dah macam orang bekerja plak kan? selama 2 minggu asfz kat sini, dah banyak mall yang asfz dah pergi..kira-kira ada 6 mall lah..banyak kan? tp asfz pergi weekend je sebab hari-hari biasa asfz penuh dengan kelas-kelasnya...korang bayangkan lah, 1 kelas paling kejap 2 jam 30 minit dan paling lama 3 jam 30 minit..haa...berkematu duduk kat kerusi tu lama-lama...kui3x...dosen-dosen (lecturer) baik-baik..penyabar sesangat-sangat dan peramah..pergh!! yang tu mmg asfz puji lah...hehehee...
minggu lepas, member asfz (pelajar udinus) ada belanja asfz makan LUMPIA..haa...lumpia ini makanan tradisional Semarang..kalau korang datang sini, memang wajib try makanan ni...
nilah LUMPIA... rasanya enak (orang semarang cakap) tapi asfz xmakan pon..bukan xnak makan tap…

1st GIVEAWAY by CIK FIRAH (◕‿◕✿) *update!!

Image
As Salam Ramadhan
Well, asfz nak join GA cik Afirah kite.. (psstt! dye punye header gune doodle asfz lah..hik3x)
tapi apa-apa pon asfz nak tepek banner ni guna gam gajah! ngeh3x
Jom usha syarat-syarat GA [1] buat satu entry bertajuk
> 1st GIVEAWAY by CIK FIRAH (◕‿◕✿) < (done! hehehe)[2] taruk banner kat atas tu then jgn lupa linkkan terus ke sini oke.. (done!)[3] komen cket pasal belog CF boleh (?) ^^
* Ni komen kite :D, overall blog CF ok jek..loading xlama, widget pon tak banyak..background hitam tp pandai bermain dengan warna ketika menulis (ayat bodek) cuma...(dup...dap..dup..dap..) kalau boleh, banner-banner contest/giveaway yang CF join tu di satukan..maksudnye masuk lam scrollbar ke (sbg contoh) sebab kene scroll sampai bawah kalau tengok banner tu...pastukan kalau boleh follower tu letak kat atas sket..kenapa?? erm, ada kawan-kawan blogger cakap sbgi kite menghargai blogger kite..cehh wahh..up to CF sbnrnya..yela, letak kat bawah tu kene scroll sampai bawah kan..klw jenis tene…

dinus expo (day 1)

Image
As Salam
Semalam dan hari ini ada Expo dekat Udinus ni..meriah beb! seriusly..siap ada 2 pentas untuk talent show..malam ni asfz mungkin akan pergi tengok..tak sabar rasanya sebab sore2 dowang sangat superb! macam indonesia band tu gakk...dekat sini macam ramai yang berbakat dalam bidang musik walaupun course yang diambil kat sini bertentangan dengan musik..ada yang nak jadi penulis lirik lah, penyanyi lah..macam-macam lah..=_=
asfz malas nak membebel banyak..jom layan gambar..tapi gambar ni diambil semalam...yang hari ini punyer belom ada lagi sebab hari ini ada kelas..semalam xde kelas, leh la meronggeng kejap..keh3x..

mula-mula kita layan gambar ini..
pameran ini mempamirkan lukisan-lukisan hasil karya student udinus itu sendiri..dowang juga bersama-sama menyiapkan lukisan di dinding bilik pameran itu..nice kan? =)


sepanjang dinding ini penuh lukisan ini..cantik ok lukisannya.. >.<
 antara hasil lukisan yang dipamerkan.. berbakat kan dowang ni?? =)
 Sebelum masuk bilik pameran har…

2# Spontaneous Thursday

Image
As Salam
"Hidup itu terlalu berharga untuk melakukan sesuatu yang sia-sia"

# 10 Rabu Kedu

Image
As Salam

qoute for today

Image
As Salam 
Kelas hari ni not bad lah..bahasa pon masih boleh faham, takdelah tercengang macam semalam..yeeeyyyyyy ^^, asfz nak tanya korang... apakah perbezaan antara 
Visi vs Impian Pendapat vs Penilaian Ingin vs Perlu
cuba korang cari jawapannya..sebab ia penting untuk korang juga.. hari ni pensyarah asfz ada cakap
"High Thinking Low Personality" & "Be LIMITED EDITION and had HIGH PROFIT"
renung-renungkan dan selamat beramal ^___^
notakaki :: kelas untuk hari ni dah tak de..i loike it so much >.<

my 1st class~~

Image
As Salam
*quick update*
Hari ni kebanyakkan universiti sudah memulakan kuliah kan?? maknanya korang semua sudah kembali ke universiti masing-masing kan?? asfz juga tidak ketinggalan..hari ini merupakan kuliah pertama asfz di udinus ini..tok pengetahuan korang, jadual kelas takdelah pack mana pon sbb kat sini asfz amik 5 subjek tp semua subjek tu berat a.k.a susah jadi tak de masa untuk bermain cekgu-cekgu ye kawan-kawan..ini membuktikan asfz perlu lebih fokus dan rajin yek!!  boleh ke asfz wat cmtu?? T___T
TAPI
masalah yang asfz hadapi sekarang ialah KOMUNIKASI..walaupun pensyarah dekat sini menggunakan bahasa indonesia dalam sesi pembelajaran, asfz masih tak dapat tangkap apa yang pensyarah asfz cuba katakan..memang tercengang la asfz dalam kelas tu kan..phewwwww~ pensyarah asfz cakap laju betul..sesekali terselit bahasa jawa..amik kau!!!
asfz akan cuba atasi masalah komunikasi ni...erm, doakan asfz dapat memahami bahasa dorang dengan cepat dan tangkas yek!!! kalau tak, matik la asfz! dah …

Perjalanan yang memenatkan

Image
As Salam
Hai korang? apa khabar? teheee...akhirnya dapat juga update kan..banyak sgt cerita yang nak diceritakan..tapi internet disini tak mengizinkan asfz celoteh panjang lah...kuang3x...

*AMARAN*
entry ni panjang dan hnya bebelan asfz jek..klw nak baca, sila pastikan kerja-kerja lain sudah di siapkan =)
korang pernah naik flight?? mesti ada yang pernah dan ada yang tak pernah kan..asfz seriusly tak pernah..jejak kaki kat airport pon tak pernah..ketinggalan kan??? huhuhu..tapi akhirnya asfz dapat merasa tu semua..sape taknak naek flight kan??

perjalanan nak ke airport tu memang penat gile babeng..T___T asfz bertolak dari rumah ke stesen bas pukul 2.oo petang sebab nak saing ngan kawan asfz lagi sorang yang ikut pergi indon, nama dya laili..kiteorang berjanji nak jumpe kat stesen bas lah..bayangkan kiteorang nak p kl nek bas jek..sadis x?? huhu..naseb baek my lovely mum ikot taw...love u mum!! >.< before naek bas, asfz dan laili pergi cuber cafe sebab nak web check-in..xdelah lama k…

Im already arrive

Image
As Salam Syawal
Pheww..lama tol tak berupdate blog ni...kuang3x..bukan taknak update tp asfz xdapat internet kat semarang ni...semalam baru je beli broadband tp faham-faham je lah..line slow gilerr.. =.= komen-komen korang pon asfz baru dapat approve tp xleh reply..huhuhu... banyak lagi nak cite tp nanti dulu la..skarang bz giler kot..no time =.=
stay tune tok taw cmne cite asfz kt semarang ni ok XD

ni gambar masa dalam flight..muka nampak hepi tp hakikatnya cuak seh masa dye nak terbang tu..jantung macam tinggal kat malaysia jek..kah3x
notakaki :: makanan kat sini berbeza sket ngan malaysia..seb bek tekak ni leh terima..hahahha

are u ready?

Image
As Salam Syawal
Tarikh :: 6 Sept 2011 Masa :: 7.00 am

hanya beberapa jam dari sekarang..kurang daripada 24 jam lah yang pasti..
semester baru. universiti baru. persekitaran baru. orang-orang baru. kawan baru. tempat tido baru. negara baru.
semuanya BARU!
doakan asfz dapat menjalani hidup dengan baik serta mendapat keputusan peperiksaan yang cemerlang..pleasee doakan yek! xoxo
asfz akan pergi KL pukul 5 petang ni..dan akan berada kat airport LCCT insyaAllah, pagi nanti lah..around 4-5 am..
tak sabar nak jumpe bestie, Chah n Ayu..dowang temankan asfz kat airport nanti.. miss them! >.<
notakaki :: degupan jantung makin kencang..debaran kian terasa..
T__T cam poyo je asfz ni..

001:03:48:03

Image
As Salam Syawal

oh T________________T

ANGAN-ANGAN

Image
As Salam Syawal
1st of all, dalam TCA ni memang takde entry pasal raya..so, kowang tak yah la nak older post je cari entry raya #perasanretis 
sebenarnya tengah syok-syok layan lagu ni
tak tahu napa asfz plak terfeeling layan..kah3x..mamat ni bawa lagu ni cambest! tetiba idea nak tulis entry ni datang..ce tengok tajuk entry ni..ANGAN-ANGAN..yep! thats right! asfz nak tulis pasal angan-angan..apa kaitan lagu ni dan angan-angan asfz? TAKDE KAITAN..hahaha..apa angan-angan korang masa korang kecik-kecik dulu? kompem banyak giler kan! haha..tapi kalau dah nama angan-angan, memang tak nak kalah lah..tinggi melangit punyer angan-angan, takkan nak berangan tido bawah jambatan plak kan..dah tu berangan tu free plak..apa ada kesah..ye tak?? keh3x..

dulukan..ceh..da feeling-feeling nak bercerita ni..ehem3x..amik mood sat...asfz ni kan seorang yang kuat tol berangan..pantang ada masa free..kompem, ANGAN-ANGAN akan muncul tanpa di pinta..kadang-kadang time exam pon boleh berangan..lagi plak kalau ti…

Kek Coklat Buat Abah

Image
As Salam Syawal
Tajuk entry memang takleh blah kan..kui3x.. hari ni besday my abah tersayang..weehooo.. ramai plak besday dye hari ni...one of them is my BFF..entry kedua untuk hari ini hanya berselang beberapa minit jek..maknanya kedua-dua entry ni "entry cepat" a.k.a "quick entry" erk..apakah?? =.=
untuk menjadikan hari ini speacial, asfz buat kek tok abah tersayang ni.. untuk menambahkan pengetahuan am korang, ni 1st time asfz buat kek ok!  jadinye memang rupanya akan jadi begini..

oh..sadis betul tengok bentuknye.. T_T
pernah dengar tak "dont judge a book by its cover"  rupa kek tu memang comot tapi rasa kek tu memang superb! #puji sendirik!

Dear Abah, Selamat Ulang tahun..along harap abah sihat sejahtera dilindungi Allah SWT..along doakan smg abah dilimpahi rahmat dan hidayah serta keredhaan-NYa..amin..abah, u are the best father in the world..and i love you so much! maafkan salah silap along yek..along ni memang banyak benor wat salah ngan abah...along nakal ta…

happy birthday, Bie

Image
As Salam Syawal
3 september
Selamat Ulang tahun my dear friend =)
yup, ia merupakan besday bff asfz =D oh, dye sudah tua! :p  kui4x...seronok dapat beraya dengan dya tahun ni..bff asfz ni nama dye bieha asfz kenal dye since tahun 1999 dan kiteorang rapat sampai sekarang.. bila dah dihitung menggunakan kalkulator hampir 12 tahun juga la..oh, sangat lama..hohoho..kiteorang sekolah sama masa sekolah rendah jek..masuk je sekolah menengah, asfz yang merantau..tapi itu tidak menghalang persahabatan kami =D

nah kek besday! tapi leh tengok dalam gambar je lah..kui3x.. real one?? erm..mungkin suatu hari nanti..hek3 she really love totoro
Dear Bieha,
Selamat Ulang tahun yang ke 21..semoga dimurahkan rezeki dan hidup lebih ceria dan bahagia serta dilimpahi rahmat dan hidayah =) sorry tak dapat celebrate tahun ni..erm..u kat tangkak kan...ke da balek shah alam? i kt sini xde kenderaan nak p sana...well, kalau ada i ada magik yang leh bergerak ke satu tempat dengan cepat tu, awal-awal i dah sampai depan u …

oh..da 1 sept upenya...

Image
As Salam Syawal
hoho..mood raya tok semua orang =) asfz?? dah xde mood tok raya-raya ni..huhu...why?? ada lah sebabnya.. hurm, ari ni dah 1 sept kan? lagi 5 hari nak fly..cuaknye =.= camne la life kat sne kan?? oh yek, dekat indonesia dowang sambut raya semalam..kenapa lambat? asfz pon tak pasti..hahaha...
camne ngan preparation asfz? baju-baju suma da diasingkan..lom lipat tok masuk dalam beg..masih berkira-kira nak bawa berapa beg..2? 3? 4? 10? phewww...barang  banyak yang amat..kene tapis-tapis pakai filter plak..nanti tak pasal-pasal dekat airport, barang-barang kene rampas..tak ke mencari nahas ke tu.. =.=
asfz ada juga chat ngan student-student udinus yang bakal ke Malaysia..haha..dowang pon cuak juga nak dtg sini...keh3..tersama plak feeling-feeling ni..oh yew, dowang ni muda-muda remaja..masih umur belasan tahun..hahaha...dowang cakap kat sana ok je..*tu dowang =.= pakaian pon ada limit..mana bleh pakai tshirt-tshirt ni..eh, bukan tak boleh tapi kene tengok lecturer...kalau lectur…