bye..bye Malaysia..sobs.sobs..sobs....

Salam Ramadhan

Tajuk entry kali ini memang tak boleh nak bla kan..hahaha...
*AMARAN*
= entry ni ditulis dengan jumlah perkataan yang melebihi 500 patah perkataan dan hanya mempunyai 1 keping gambar sahaja..sila sediakan masa untuk membacanya..hik4x =

Alhamdullilah, dah 8 hari kite berpuasa kan..semoga puasa2 kite diterima oleh Allah..insyaAllah..
Makin dekat dengan bulan 9 ni, makin berdebar-debar rasanya..(ok, gaya macam orang tengah tunggu pinangan orang plak kan..) 

Eh, bukan tu lah..ada ke tunggu pinangan..ish, ada ke? kah3x =D
kalau perasan, asfz baru letak widget countdown kat blog ni..
Menghitung hari..dengan backgroud orang tarik beg..siap ada tagged line "till i'm not in Malaysia" 
hahaha..poyo-poyo jek asfz ni kan..dah lama sebenarnya nak cerita tapi asfz tunggu biar kompem dulu...so, sekarang dah kompem, lagi pon tak sampai 30 hari pun lagi asfz dah nak terbang..(badget macam nak pergi jauh jek si asfz ni..haha) ehem4x..ok, sambung cerita yang tertangguh...

Menurut entry yang ni, asfz sibuk pergi siapkan passport dan tiket flight dan seangkatang dengannya kan..eh, apa tak tahu?? grrrrrr~ sila baca entry tu sekarang! (dengan muka garang ni!!grrrr) hahaha..gurau je..asfz tak garang taw! baekk jekk...hik4x...

tapi sebelum tu nak citer 2 pengalaman best ni! erk, best ke? iaitu.....
(leh dikatakan sambungan daripada entry ini)

PENGALAMAN BUAT PASSPORT

Memandangkan asfz ni anak sulung dan parent asfz tak pernah fly ke luar malaysia lagi, passport tu macam alien jek bila di dengar...yang asfz tahu, nak kene keluar rumah, kene la bawa IC kan, nanti klw apa-apa hal y berlaku senang orang nak cari..tu keluar rumah...kalau keluar malaysia?? tak de passpot? kene hantar balek lah gamaknya..sebelum tu kenelah bermastautin dalam rumah 1 bilik berdindingkan palang besi!! ishh!~ minta dijauhkan!! 

oh, tak lupa tarikh ni 12 JULAI 2011. Tarikh keramat asfz menjejakkan kaki dekat pejabat imegresen..asfz ni mana reti wat benda-benda fomal ni..adeii! semuanya leceh jek...mak asfz siap call pejabat tu before pergi tanya dokumen-dokumen yang perlu dibawa lah, itu lah..ini lah...nampak tak yang asfz masih belum independent dan masih mengharapkan mak jekk..hiks! harap umo jek dah cecah angka 2..hahaha

rupa-rupanya nak buat passport ni bukan susah sangat pon! hanya memerlukan ::
>>  2 keping gambar passport
>> 1 keping salinan IC
>> 10 keping not RM10 / 2 keping not RM50 / 1 keping not RM100 / pikir lah sendiri
>> 1 jam diperlukan

tu jek! lepas pembayaran dibuat, borang diisi, cap jari diambil..lepas 1 jam, passport bertukar tangan!
pheewww..senang jek upenya..dan agak cepat la kan...keh3x
asfz je mengelabah tak tentu pasal =.=

PENGALAMAN BOOKING TIKET FLIGHT VIA ONLINE (AIR ASIA)

Mase booking tiket ni asfz jakun sket..almaklumla, 1st time gak ni..buka air asia, tak paham apa-apa..maen taram je klik-klik..last-last baru jumpe perkataan "how to booking"...damn!! T__T mase tu rasa nak nyumpah-nyumpah jek..bazir masa betul lah! =.= 
Tu masa mula-mula buka web air asia..agak-agak kalau asfz buka web tu hampir 5 kali sehari semata-mata nak check harga tiket, seat dan sewaktu dengannya, asfz jadi pro tak dengan website tu??
siap maen chatting dengan operator air asia taw! jangan main-main..hik5x

Ok, cerita bukan main panjang tapi asfz tak cerita nak pergi mana kan??
sebenarnya asfz nak pergi INDONESIA..dekat nun haa...bukan jauh pon, saje nak kasi gempak satu kampung..kah3x
Nak buat apa kat sana? asfz merupakan salah seorang pelajar terpilih untuk mengikuti "Exchange Student Programme Between UTeM and UDINUS" So, makanya asfz akan menjadi pelajar UDINUS selama 6 bulan jek! bukan 6 tahun taww!!~

Planning asal asfz akan pergi ke ITB, Bandung malangnya terpaksa dibatalkan atas alasan tertentu..damn! frust giler masa taw ni!! sebabnya asfz da booking tiket masa ni :( so, tiket tu burn jek macam tu..
TAPI
kalau korang rasa nak pergi Bandung lepas raya ni,
Tarikh :: 6hb Sept 2011
Jam :: 0940 (LCCT)
Jenis Tiket :: Tiket pergi shj!

Leh la contact asfz yekkk! kalau ada lah! ada 3 tiket kosong ni.. :(

Erkk....ok lah, nanti asfz update ek persediaan nak pergi..
asfz cite satu-satu walaupun perkara tu dah lepas..keh4x

notakaki :: banyak benda nak wat uhh~ T_T
dah lama tak taip panjang-panjang camni..hahaha
Photobucket

Comments

May Maisarah said…
Aaaa....cik domo kite nk pegi mane nih......
Cik Domo said…
@May Maisarah
nak pergi membawa hati yang lara..haha

xde lah..nak p seberang je :)
wah..akhirnya dah taw rhsia asfz..nk p indon upenya, exchange student lagi..hebat ah asfz nie..untung2 jd student sana 6 bulan..jgn ngurat org sana..tp kalo ada yg ensem kasi kat sy yer..;pp
Cik Domo said…
@~bUih-bUih ciNta~
hek3x...thanks sebab always update kat sini..terharunya..sobs..sobs..sobs...

xde lah hebat pon..alhamdullilah, ada rezeki kan...untung 6 bulan, klw 6 tahun asfz tak join! keh4x
ok3..xngorat tp tang tu asfz xsure lah..hik4x

Popular posts from this blog

Ros ada makna tersembunyi?

Yummy Cupscake

Siapa tak nak jam tangan yang comel ni kann!