6 blog pilihan hati

As Salam Ramadhan

kalau rujuk tajuk macam tak tahan kan..hahaha..tapi sebenarnya bukan 6 aje..lebeh dari itu..seriusly! tapi xkan nak tunjuk smua..slow-slow..kalau rajin asfz buatlah berpart-part =)

Blogger pilihan pertama ialah intanurulfateha.com
Dulu masa nak start berblogging, asfz kenal blog pink ni. Secara tak langsung blog ni ajar banyak benda baru kat asfz..contoh tutorial, banyak tutorial yang asfz blaja masa baru berjinak-jinak dengan blog ni..asfz kenal blog ni masa intan masih guna .blogspot.com dan sekarang dah guna .com..Selain tu asfz suka cara dia bercerita mengenai life dye..and 1 more things, she really friendly..cam tak sangka taw leh jadi kawan dye >.< *teruja =) oh ye, sbbkan dia juga la asfz kenal nuffnang tu apa..jeles sbb earning dye banyak..tp asfz wat2 cool jek..kah3x....she is my sifu XD sekarang ni setiap kali dye update, asfz akan tengok tapi asfz jarang komen sebab asfz nak jadi silent readers jek..haha..korang jangan bagitaw dye plak ok >.<

Blogger pilihan kedua ialah aizulmarcello.com

Asfz sentiasa menantikan blog ni berupdate sebab asfz sangat teruja dan excited untuk melihat gambar-gambar yang akan diupload kat setiap entry. Spe yang tak kenal Aizul kan..Photographer muda tp amik kos yang bertentangan dekat UTM..yes, asfz mmg suka gambar-gambar yang dye snap..semuanya macam menceritakan seribu cerita..cthnya
gambar murtabak ni..sorry ye bro aizul sebab rembat gambar ni..asfz tak tahu lah apa korang nampak kat pic ni tapi bila asfz nampak gambar ni serta caption dye sket, asfz bayang dye p beli murtabak ni, tunggu dengan lama + dengan kesesakan orang lalu lalang serta sedikit perbalahan manja ttg nak beli ke murtabak ni..ok over plak..hahaha..klw dari segi lighting, angle, he had own style and identiti =)..selain itu cara beliau bercerita seolah-olah asfz pon join sekali dalam event tu..cth entry dye pergi bali..seriusly! mana blaja tulis camtu bro?? kalau adik asfz kawen ke asfz nak soh dye amik aizul ni la jadi photographer..bleh x bro?? *mcm dye jawab plak..hahaha
Blogger pilihan ketiga ialah anifazuhaira.blogspot.com

Dia ni salah seorang membe baik asfz dekat universiti..kiteorang start berblog ni sama-sama tapi asfz la yang ajak dye berbelog..mula-mula susah la sbb dye asek cakap, nak post apa? smua la..tp bila ada orang follow ke, komen ke..memang rasa jakun giler..hahaha..i miss that moment..ekspecially kalau kiteorang blogwalking dan jumpe blog yang super duper cool ke, besh ke, mesti kecoh..pastu tengok sama-sama..hahahaha...masa tu blog is really new world lah! blog dye ni banyak misteri sket..maksud asfz entry-entry dye tu kebanyakkannya tak terus direct lah..contoh dye sedey tapi dye tak citer tentang kesedihan tu tapi dye post lagu ke, qoute ke yang menunjukkan dye sedih..dari situ asfz tahu dye ni susah nak share problem tapi ngn asfz dye share ^___^ dye ni peminat pink tegar dan pantang melihat pink..overall blog dye pon pink juga =.= blog dye banyak cite pasal hidup, kawan-kawan, keluarga dan berkait rapat dengan dye..once you know her, u will know how great she is =) i will miss her for 1 sem! huwaaaa :'(
Blogger pilihan keempat ialah fukkenlol.blogspot.com

korang terjah blog tu, korang akan taw apa yang bestnya blog tu..hahaha..ok3, asfz bagitaw..empunya blog ni kreatif..dye boleh wat komik berdasarkan movie-movie yang dah ditayang kan dekat panggung wayang..macam mana lah dye leh dapat idea gila-gila camtu asfz pon tak tahu lah sebabnya dye screenshoot babak-babak yang kite sendiri tak leh pikir babak-babak yang dye amik tu leh dijadikan sesuatu cerita yang lain..siap dye boleh combine cerita plak tu..eh2, bukan setakat cerita taw..videoclip lagu pon boleh..xcaya? layan 1 komik yang asfz rembat ni..hahaha

menarik kan??hehehehe

Blogger pilihan kelima ialah nisamenaip.blogspot.com
masa kenal nisa (bukan kenal berjumpa tu taw..) asfz tak tahu dye ada blog..serius! sebab asfz kenal dye dekat youtube. suka tengok video-video dye..ajar pakai selendang lah, make-up lah..siap bagi suggestion produk-produk yang dye pakai lagi..bila dah taw dye ada blog, terus fall in love ngan blog dye..kenapa? sebab nisa kan suka menaip, so apa yang dye taip tu best-best! nisa pandai bercerita lah..lagi-lagi skang bulan puasa kan, bila ada entry pasal iftar je, asfz akan baca mase hampir-hampir nak berbuka ke, dah malam ke sebab tergoda ngan makanan yang ada..hak3x..macam la asfz join sekali kan..tapi tol la, cara dye bercerita tu memang besh!! plus dye ni cantik dan suka photoshot..memang superb la! >.< teringin nak jumpe nisa ni..tapi tak tahu la bila dapat jumpe..ceh! macam la nisa nak jumpa asfz..perasan lebey je ni..hahaha...


 blogger pilihan keenam ialah justrunawayfromyou.blogspot.com
miss bubble, itulah nama penanya..nama pena?? korang mesti leh agak apa y speacialnya blog dye..haruslah dye ni merupakan seorang penulis blog cerpen. Jangan tak tahu yang asfz ni suka baca novel dan cerpen taw+ asfz akan membayangkan diri ini heroin dalam cerita..kah3x..sengal kan asfz ni..adoiii...Dalam blog tu baru ada 3 cerpen kalau tak salah lah..miss bubble ni selalu berangan kot sebab tu dye boleh tulis cerpen bermacam-macam kisah..tapi asfz pon suka berangan, knp xleh tulis cerpen ek?? huhu...korang leh baca cerpen-cerpen dye antaranya Luhurnya Cintamu, Sesuci Hatimu dan Qalisha Ain(yang ni belum abiz episodnye)..asfz pon teringin nak jumpe dye pastu nak tanya soalan bertubi-tubi..ala-ala wartawan majalah sensasi gitu..hahaha >.<

dah cukup 6 blogger semuanya..kalau nak terjah blog-blog tu klik je screenshoot yang asfz buat..malas nak letak watermark, so jangan copy taw! kalau nak wat sendirik ;p

apa yang boleh diconclusikan, kebanyakkan blogger ni sifat mereka, perwatakan mereka sama seperti dalam real life. bukan semua taw! kebanyakkan aje =)
nak kenal dengan orang tu baca la blog dye!

rasa nak view lagi 6 blogger la next entry! waited ya XD

kenapa asfz buat entry ni?? baca la ini

notakaki :: nak raya dah kan? cepatnye =.=

Photobucket

Comments

buat lah 7, blog ketujuh tu eny :p
Eifa Zuhaira said…
HAHA. ok blog aku ada. *terharu terharu* :') thanks ye syg! aku ingt lg dulu kita start buat blog sama2..sama2 blogwalking..same2 bgitau, "eh cuba ko baca blog ni..best2!!" HAHA. aku ingt lagi itu semuaaa!! :D

i'm gonna miss u toooo!!! huhuhuhu.
Qiraf said…
hihihi....blog qiraf pun ada gak..thanx byk2...qiraf akan wat comixed byk2 n lagi klakar pasni...thanx sbb support blog fukkenlol..^0^
Cik Domo said…
@enyheartsdiamond
haha..i will dear..dye minta 6 jek.=.=
keh3x
Cik Domo said…
@Eifa Zuhaira
yep..seriusly..semua blog y best kite terjah kan..siap komen2 jek..tp antara kite2 aje...keh3x =D

really miss that moment XD
Cik Domo said…
@Qiraf
eh...tuan punye belog singgah sini lah..teruja sungguh..hehehe =D

ok, wat komik2 y kelakar dan gempak3 yek XD
xsabar nak tunggu ^^,
muhamad hanif said…
weeewiiiittt,



review-review !!
Cik Domo said…
@muhamad hanif
xdelah review sgt..hahaha..
Heidi Shafiq said…
ye la blog saye tak cantik.. x dapat masuk dalam list.. sedih..
Hans said…
best2 blog2 nih
Cik Domo said…
@Heidi Shafiq
kunun2 sedey lah tu...=.=
tunggu la part ke dua ok!
hahahaha
wah, ketinggalan nmpknye smpai lmbt komen..bkak2 blog je trus dtg komen sini:).
takotnyee lao jmpa nk kna jwb soklan2..hihih..anyway, thanx so much asfz:))) selamat hari raya..~
Cik Domo said…
@~bUih-bUih ciNta~
haha..jgn takot..kite xmakan org.. :p

SELaMAt HAri RayA

Popular posts from this blog

Ros ada makna tersembunyi?

Yummy Cupscake

Siapa tak nak jam tangan yang comel ni kann!