Posts

Showing posts from August, 2011

SLW 2nd Giveaway

Image
As Salam Syawal  (eh..da syawal kan..huhu)
mood beraya = takde :( dgr takbir je sayu je rasa :(
ok, jom join GA.. kalau ada rezeki ada lah...
SLW 2nd Giveaway
nak tagged Miss Bubble zty_nda eifa
ok done!

Selamat Hari Raya Aidilfitri

Image
As Salam Ramadhan

Saya asfz menyusun 10 jari memohon ampun dan maaf diatas semua salah dan silap yang telah asfz lakukan. Kepada teman-teman seperjuangan, mohon ampun dan maaf andai ada salah n silap. Tak buat essemen ke, tak menjalankan tanggungjawab sepenuhnya ke..maaf yek..kalau ada yang terasa hati, terkecik hati dengan gurau senda or kata-kata yang terlafaz dari mulut asfz, minta maaf banyak-banyak...ia merupakan sesuatu yang tidak disengajakan. InsyaAllah, segala kekurangan akan cuba diatasi menjadi lebih baik pada masa hadapan..insyaAllah.....Kepada follower yang setia membaca blog tca ni, asfz minta maaf andai jarang update entry, tulis entry yang tak best, beremosi dan sebagainya..sorry yek..andai kata entry-entry asfz menyinggung mana-mana pihak, skali lagi asfz minta maaf..sesungguhnya entry-entry asfz takde kaitan antara yang hidup ataupun nyawa-nyawa ikan..kalau ada hanyalah kebetulan semata-mata..Semoga kehadiran Syawal pada kali ini membawa sejuta rahmat dan hidayah kepa…

6 blog pilihan hati

Image
As Salam Ramadhan
kalau rujuk tajuk macam tak tahan kan..hahaha..tapi sebenarnya bukan 6 aje..lebeh dari itu..seriusly! tapi xkan nak tunjuk smua..slow-slow..kalau rajin asfz buatlah berpart-part =)
Blogger pilihan pertama ialah intanurulfateha.com Dulu masa nak start berblogging, asfz kenal blog pink ni. Secara tak langsung blog ni ajar banyak benda baru kat asfz..contoh tutorial, banyak tutorial yang asfz blaja masa baru berjinak-jinak dengan blog ni..asfz kenal blog ni masa intan masih guna .blogspot.com dan sekarang dah guna .com..Selain tu asfz suka cara dia bercerita mengenai life dye..and 1 more things, she really friendly..cam tak sangka taw leh jadi kawan dye >.< *teruja =) oh ye, sbbkan dia juga la asfz kenal nuffnang tu apa..jeles sbb earning dye banyak..tp asfz wat2 cool jek..kah3x....she is my sifu XD sekarang ni setiap kali dye update, asfz akan tengok tapi asfz jarang komen sebab asfz nak jadi silent readers jek..haha..korang jangan bagitaw dye plak ok >.<
Blogg…

Kad Raya tahun ini (Part II)

Image
As Salam Ramadhan
Ce tengok tajuk..haruslah mengenai kad raya kan..hahaha.. asfz dapat 2 kad raya dari rakan blogger =) sila lah jeles! muahahahaha >.<

kad raya gambar kartun tu dari HaNi..
dan yang bulat tu dari abg Eq *zoom in~ speacial kan??  2 in 1 button + kad raya siap ada gambar abg Eq yang segak berbaju melayu taw.. ok, actually ni hadiah sbb join GA abg Eq hari tu =) korang jangan jeles yek! ^^,
Thanks pada mereka berdua sebab sudi kasi asfz kad raya ^__^
notakaki :: ketupat dah siap anyam..korang?? hehehehe...

Kad Raya tahun ini

Image
As Salam Ramadhan
"sukanya dalam hati bila posmen bunyikan hon depan rumah"..lalalala.. sila baca kunun-kunun ayat diatas adalah lagu yek..kah3x
Tahun ni asfz dapat 5 keping kad raya! hoyeahh!! i loike.. 3 daripadanya dari blogger dan 2 daripada my bff ^,^

banyakkan setem y sama...hahaha XD

what beautiful & lovely kad raya.. yang bestnya ada 2 kad raya hand-made woh..cantek giloss..hahaha >.< yang ada gambar tu dari Hsue Craft kad raya yang banyak handphone tu dari Pojie gambar masjid tu plak dari FAA kad kartun siap ada bubble talk dari my bestie, cik bie dan

yang ni speacial sebab dye macam 3 in 1.. penanda buku + frame gambar + kad raya siap ada domo lagii... =)
thankiu zie_ira sebab kasi kite ni.. seperiseee taw!! pandai tol dye ni wat seperisee XD
Thanks kepada yang sudi kasi kad raya ^___^
ok, lari topik.. Doodle Story

SIAPA YANG MENGGUNAKAN DOODLE ASFZ SBG HEADER?? blog zie_ira lah 
*terharu..
notakaki :: hari ini nak start wat kuih raya.. ntah jadi ke x? =.=

mekaceh sbb kasi kad raya doodle

Image
As Salam Ramadhan
Dah selamat kite berpuasa selama 25 hari..tinggal lagi 4 hari je kiter berpuasa kan? eh..pengumuman anak bulan lom diumumkan lah..memandai je asfz ni..hahaha..tapi seriusly, rasa cam kejap je masa berlalu..oh masa..sunggunh pantas kau berjalan dan merayap yek! 
asfz nak minta maaf la kat xamree sebab dye susah payah kasi taw asfz yang asfz ni salah seorang pemenang GA dye..tp asfz tak taw pon..kah3x..sengal btol la asfz ni..kisahnye macam ni..xamree ada kasi komen cakap pemenang GA telah diumumkan..
nak taw apa asfz jawab?

belum tengok pon result dye tp asfz da cakap camtu...sengal kan asfz..tp mase tu mmg pasrah gile..sbb asek xmenang jekk..huhu..tapi disebabkan nak taw juga spe menang, asfz pon terjah lah link yang diberi..si xameer ni pon satu, dye leh wat xplorace kat post dye..mula-mula dye tunjuk post pasal GA..pastu dekat last entry dye ada tulis KLIK SINI UTK TGK PEMENANG (ayat asfz tukar ni..lebey kurang je..)  Asfz pon tekan lah link tu..sekali kuar entry jawapa…

Siapa Pencipta Bendera Malaysia???

Image
As Salam Ramadhan
Hai korang! dah 25 hari kan kite berpuasa..tinggal beberapa hari je lagi nak raya..dan juga lagi beberapa hari juga hari kemerdekaan kite yang ke 54.. "1Malaysia : Transformasi Berjaya, Rakyat Sejahtera"
apa yang asfz bold kan tu? aik..xkan tak tahu..tu lah tema kemerdekaan kita pada tahun ni..1 Malaysia =)
asfz nak tanya siapa yang mencipta bendera malaysia atau lebih dikenali sebagai Jalur Gemilang? taw?? tak taw?? ok meh nak cite... orang yang mencipta bendera malaysia ni ialah allahyarham Mohamed Hamzah (orang Johor ni)

Beliau mencipta bendera Malaysia pada tahun 1947 dan bendera Malaysia telah berkibar buat pertama kali dengan megahnya di Tanah Melayu pada 31 Ogos 1957. meh baca cerita kat bawah..asfz copy paste jek..kang asfz karang sendiri habis lari fakta..hehehe Sejarah penerimaan Bendera Persekutuan Tanah Melayu ialah melalui perjanjian dengan Majlis Raja-Raja di mana sebuah jawatankuasa telah ditubuhkan dalam tahun 1949 untuk menimbang dan membuat peraku…

Doodle untuk asfz dari mereka

Image
As Salam Ramadhan
Lately ni asfz selalu post tentang Doodle buat mereka kan? siap ada part-part lagi dah sekarang ada 7 part..lom kira berapa banyak doodle yang asfz da buat..hahaha.. ni semua gara-gara jawatan yang telah disandang sebagai icon group tapi terasa cam penyebaran virus-virus doodle plak..ekekekeke XD
walaupun asfz buat doodle-doodle untuk mereka, tapi ada juga y sudi buatkan doodle untuk asfz..serius terharu ni..ni bukan doodle trade yek kawan-kawan semua XD mereka buat sebab 1) ada yang bawu berkecimpung dalam dunia doodle ni..baru blaja ^.^ 2) ada yang mmg kasi sebagai hadiah >.< 3) ada sebab asfz join segmen dye ^__^
4) asfz pakse dye buat tok asfz ^__^
jom tengok doodle-doodle yang asfz ada =)
1st doodle asfz  designer :: CIMI COMOT 2nd doodle asfz DESIGNER :: MAWAR MERAH
3rd doodle DESIGNER :: AYU
4th doodle
DESIGNER :: INCIK SELIPAR HITAM 5th doodle
DESIGNER :: INCEK SELIPAR HITAM 6th doodle DESIGNER :: INCIK POPOI
7th doodle DESIGNER :: EJAM

rasanya tu je kot yang ada dalam koleks…

Contest : Setahun Hanya Sekali

Image
As Salam Ramadhan
Selepas sahur dan menunggu subuh, asfz nak join satu GA.. senang giler GA ni..i loike XD.. eh, mula-mula nak tepek banner lu..comel aw banner dye..pink-pink lagi =)

kan asfz da kasi taw awal2..siap ada ketupat uu..hahaha spe xkenal NurulChumel?? tipu lettew xkenal kan..dye ni blogger otai juga ar..oh yek, kalau korang nak edit-edit blog comey-comey kan..sila la contact beliau..dya akan cuba sedaya upaya tidak mengecewakan korang ok! =)

TERMS AND CONDITIONSAnda dikehendaki follow blog ini dan blog Kisah Kasih Chenta Hatiku. Pastikan korang attached kan Followers ID korang masa submit penyertaan nanti yek. Tak nak follow pun takpe. Tapi susah la I nak jejak korang balik. Like blog ini pada ruangan "Like This Site!" di atas. :') Buat satu entry pendek dan simple tentang contest ini. Dan korang just perlu Copy and Paste jek terms and conditions neh.Make sure tampalkan sekali banner di atas pada entry korang menandakan korang join contest ini dengan jayanya. Pemen…

Dapat header dari Cik Ayu

Image
As Salam Ramadhan
Update entry sebelum tido.. erk, kali ke 3 tulis entry hari..rajin betol =.=
Actually ni short update jek.. kalau korang perasan, TCA gune header baru..pasan x?? 
header tu telah dibuat khas oleh Cik Ayu untuk asfz..ewahh! XD
kalau korang nak kene la terjah blog Cik Ayu.. klik banner yang comel kat bawah ni...jangan risay, cik ayu ni peramah dan cantik orangnye.. XD

^_____^
mekaceh yek cik ayu yang sungguh ayu =)
pssstt..hari tu cik ayu watkan doodle tok asfz..nak tengok?? kelik sini --> DOODLE ASFZ DARI CIK AYU

2# Doodle Trade

Image
As Salam Ramadhan
Lagi sejam nak berbuka puasa.. alhamdullilah, dah hari ke 24 kite berpuasa kan?? korang berbuka apa ari ni?? asfz? makan mee goreng jek...
tadi asfz ada terjah blogger yang amik doodle asfz tu.. yela, asfz nak kasi wit raya kat dowang (klik iklan)..sekali tu asfz cam terharu plak bila buka blog hanim, dye guna doodle asfz sebagai header dan kad raya dye..mekaseh hanim sebab suka dengan doodle asfz :)
terharu >.< terjah la blog hanim kalau nak tengok =)

pagi tadi cik bunbun cakap doodle untuk asfz (doodle trade) dah siap..umagaii...cepat juga cik bunbun wat..igtkan lepas raya siap..hehehe..asfz suka doodle cik bunbun sebab comel yang amat >.<

 cik bunbun cakap ni fesyen nautical.. so, ni doodle dari asfz tok cik bunbun.. my 1st tyme tukar style berdoodling..
doodle ni sedang main buaian..tapi asfz xpasti la kenapa dye macam malu-malu.. malu ngn cik bunbun kot..harap cik bunbun suka la yek..
asfz tukar style sket.. amacam?? ok x?? ke KO??
notakaki :: ada improvement x d…

#9 RABU KEDU

Image
As Salam Ramadhan

doodle untuk korang!!

Image
As Salam Ramadhan
Camne puasa korang?? penuh ke x tu?? teheee...sedar tak sedar, dah 22 hari kite berpuasa kan.. hurm, cepatnyanya masa berlalu kan :'( tapikan puasa tahun ni paling best dalam hidup asfz sebab tahun ni sebulan asfz berpuasa dekat rumah..sahur? tak pernah miss walaupun sehari.. >.< kalau tahun-tahun sudah, sahur tu macam biskut chips more..kejap sahur, kejap x..hahahahah
Buka puasa?? meriah!! satu family berkumpul..makan sama-sama..doa dibacakan..oh..teruja-teruja.. kalau tahun-tahun sudah, makan ngn kawan-kawan..best memang best tapi tak sebest makan ngan family sendiri kan?? ^__^ lagi satu, menu buka puasa takdela sama je hari-hari kalau makan ngn family..duit blanje pon takyah pikir..hohoho >.<
Oh ye..asfz nak kasi hadiah cket ni..xde lah mahal pon..tapi ia ada nilai pada yang menghargainya.. khas untuk follower-follower TCA yang cantik dan kacak ;)
asfz nak kasi hadiah doodle raya :) korang leh amik la yekk..jangan malu jangan segan >.<
Doodle berbaju …