Posts

Showing posts from July, 2011

Salam Ramadhan

Image
Salam

Esok dah nak puasa kan.. alhamdullilah, asfz masih lagi berpeluang untuk berjumpa dengan bulan ramadhan ni..
Eh, siapa2 yang lupa niat puasa tu, baek hafal sekarang! hehehe :) 
Semoga kita semua mendapat keberkatan ramadhan.. aminn :)
notakaki :: yeah..seronok makan durian semalam =)

Harimau Malaya tetap di hati

Image
Salam
Harimau Malaya Kalah tapi kalah bergaya..siapa setuju?? Mereka tetap memberi serangan yang bertubi-tubi.. bangga seh tengok dowang main..ada strategi bukan cam singapura..hanya penuh dengan kepura-puraan..=.= INJURD! JATUH! sendiri buat plak tu.. hebat lah strategi mereka ni..bijak sungguh!  hanya buang masa 90 minit di atas padang jek..=.=
kepada Harimau Malaya, jangan putus asa..jangan patah semangat.. TCA dan asfz akan tetap menyokong Harimau Malaya!! ngauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuM! ^_^

TCA menyokong Harimau Malaya

Image
Salam
Tu dia banner yang khas di buat tanda sokongan padu kepada team Harimau Malaya.
Malaysia VS Singapura Siapa yang akan menang?? tapi.. asfz xkisah pon menang atau kalah.. yang penting asfz tetap sokong MALAYSIA!! ok, semangat patriotik plak daaa...
^___^
Harimau Malaya terus Mengaum!! NGAAUUUUUUUUMMMM!!
notakaki :: ohh..lecehnya nak fly...

Wordless Wednesday #5

Image
Salam

alhamdullilah, terima kasih London Weight Management

Image
Salam
Alhamdullilah.. siapa sangka, niat hanya untuk suka-suka untuk mencuba nasib rupa-rupanya ada rezeki untuk asfz  :) apa benda lah yang asfz merepek dan merapu ni kan? ni haa..asfz join contest ni kelmarin, tak ingat plak actuall date dye.

anjuran LONDON WEIGHT MANAGEMENT

konsep kontes hanya match and win. hanya perlu cari rupa asal model-model diatas dan menang..
asfz pon men hentam keromo la teka kan.. dan.. dan.. dan.. dan.. dan tadi masa asfz kalut-kalut booking tiket flight, asfz dapat call dari pengurusan LWM dan guess what??IM WIN!!!!  asfz menjerit masa tu juga bila dye bgtaw asfz menang! kecian org yang call asfz tu terpakse mendengar jeritan asfz...hihihi..sorry ye Jacline(nama org y call asfz..tak taw la nama betol ke x) sebab terjerit tadi...miahahahah... tak sangka la plak apa yang asfz teka tu betul..hik3x
so appointment dah diatur, asfz kene jumpe dowang ni kat melaka.. kebetulan esok asfz nak pergi melaka kan..so, memang canteeeeeeeekkk sangat lah waktu dan ketikanya..hahahaha...
a…

**GIVEAWAY** Koleksi BegTangan Hana

Image
Salam
Dikala masih pagi ini, terasa nak join GA la plak..walaupun banyak perkara yang nak kene setelkan tapi tetap jua luangkan masa nak join GA ni..
well, mana lah taw kot-kot ada rezeki time raya ni.. leh lah bergaya dengan handbag baru.. **GIVEAWAY** Koleksi BegTangan Hana


Cantik kan beg tu? asfz taw korang pon nak juga kan?? so, tunggu apa lagi..jom la join ramai-ramai ^_^
notakaki :: harap2 lah asfz bertuah..amin

Busy day in 1 day

Image
Salam
Apalah tajuk entry asfz hari ini kan? cam tak betul jek tajuk tu..apa-apa aje lah. Actually hari ni asfz busy sket. Sket ke?? banyak kot...so, apa checklist untuk hari ini?
Pergi Bank $$$$ Baik pulih cermin mata =.= AMIK GAJI!!!! dapat tah x ek? =\ Shopping!!! Photostat segala dokumen yang berkaitan Kene buat karangan BI (statement of purpose)..argh!! leceh betul lah! T__T
Booking tiket flight


Banyaknya checklist ni :(
hope semuanya dapat setel hari ni juga..
sebab..
sebab..
sebab...
sebab...
sebab...

ESOK DAH BALEK MELAKA
hanya untuk 3 hari jek ^_^

ohh..gcb

Image
Salam



Notakaki :: Ada siapa2 yang nak belanja asfz x???

tenkiu ira ^_^

Image
Salam
Hari ni merupakan hari terakhir saya sebagai pekerja! oh, xde gaji :( tapi xpe lah. Kerja kejap je pon. Relax sudey! (see..sempoi2 asfz ni..)
yang lagi best? asfz dapat sampul surat kaler putih hari ni. Nak taw apa isi sampul surat tu?

DOMO KEYCHAIN!!!
teheeee..apabila ia berkaitan dengan domo, seharusnya asfz akan berasa happy sepanjang hari...
sape yang baik hati nak kasi ni?? beliau merupakan kawan baek asfz mase kat matrik..dye ni orang melaka tp smbung degree kat johor..terbalik ngan asfz sebab asfz orang johor tp sambung degree kat melaka..keh3x ^^,
Kenapa dye kasi Domo ni? sebab dye baek hati lah..hahah..xdelah, hari tu terbaca blog dye dan ada GA sket...snang giler GA tu, hanya komen entry tersebut dan dapat hadiah XD
oh yek, keychain ni beliau jahit sendiri ^_^  nak keychain comel seperti ini sila lah terjah blog beliau.. CIK IRA
thank ye ira sebab susah payah jahitkan domo ni tok asfz..luv u lah! ^_^
notakaki :: sgt seronok koleksi domo asfz makin bertambah..alhamdullilah XD dan.…

kerja?? quit!!

Image
Salam
Phewww..kesibukkan melanda hingga mengabaikan belog kesayangan ini..jangan marah yek..tapi asfz slalu update aktiviti asfz kat sini..everyday ok tp xdelah tiap saat..lom mampu nak beli handphone canggih la T_T
btw ASFZ DAH APPLY BERHENTI KERJA..ok, sangat suka..tapi asfz berhenti lagi 2-3 hari lagi.. GAJI?? paling tinggi pon RM150 jek kot..keje kampung (even kerja start pukul 7.00am hingga 9.30pm)..so, korang2 jangan la minta asfz blanje apa-apa yek..keh3x mesti korang ingat asfz ni cengeng la, mengada2 lah..hurm, up to u..buat asfz taw asfz bukan camtu.. XD
dan sekarang asfz bz dalam persediaan untuk FLY-FLY AWAY.. sebenarnya dah lama nak story tapi hold dulu lah... asfz dah banyak bagi hint dalam entry-entry yang lepas =) kalau yang follow cerita-cerita dalam TCA ni, taw la yang asfz akan fly kan... ok, asfz akan fly naek air asia.. asfz dah tepek kat wordless wednesday beberapa minggu yang lepas..asfz terlepas wordless semalam..damn! :(

Kemana asfz nak fly?? nanti lah asfz kasi taw..s…

egg love shape

Image
Salam
Asfz nak try lah wat cmni.. agak-agak jadi x??

cam suwet jek kalau dapat buat.. tambah lagi kalau sediakan makanan tok tersyg.. kan ada mesej yang tersendiri tu..
KORANG XNAK CUBA KE??
notakaki :: new hair cut..like primary school..miahaha~

Contest: Saya ada Cash RM1000..!!

Image
Salam

Kalau asfz ada RM 1000 sekarang.. asfz akan buat
1) Booking tiket tok fly naek air asia.. huwaaa..due date da dekat, tiket tak booking..mati lah..pitis xde...
cam xakan fly je :(
2) Beli koleksi DOMO.. yang tu haruslah kan...nak set tidur domo, plushie domo, keychain domo, dompet domo, semua lah domo... miahahahahahahah~
erk, asfz nak taw juga dowang ni nak buat apa kalau dapat rm1000?? >> LBS (Lagenda Budak Senget)
>> Buih-Buih Cinta >> Munna
Nak join?? klik duit tu.. kalau la betol2 asfz dapat duit tu kan..alangkah seronoknyaa... XD
notakaki :: kerja memang tak best T_T

My DOMO!!!

Image
Salam
Asfz stress..serius sejak keje ni stress je memanjang..urghh!!!!  tapi... asfz jumpe juga penawarnya. Penawar Stress ni temporary jek tapi ok lah daripada terus stress jek..keh3 ^_^
tadi asfz dapat ni 2 bungkusan (1 pos laju, 1 pos ekspress) rupa-rupanya barang yang asfz tempah dah sampai. Seronok sangat XD  nak taw apa yang asfz tempah??
1) Jam tangan doodle... tu perempuan doodle yang cimi buat utk asfz sambil peluk domo..100% handmade yo! hahaha..akhirnya dapat juga tempah..harganya sangat murah ok..seyes! design tali jam tu ikut kehendak masing-masing dan owner dye memang sporting habis lah..seronok berurusan dengan dye =)
Nak tempah juga boleh beli kat sini ---> Doodly Watches
dan..asfz juga beli... 2) Pixie Domo Necklace Mula-mula ingat kecik je rupa2nya besarr..hahah..murah plak tu..i like so much lah! ngeeeeee~
Nak juga? sila lah terjah sini ---> Little Beads
So, koleksi DOMO asfz bertambah..hoyeah!! suka-suka.. harap GA yang hadiahnya DOMO tu  menjadi rezeki asfz..terlalu menghara…

Wordless Wednesday #4

Image
Salam

Selawat ubat paling mujarab

Image
Salam

"Ya Allah, Kau kuatkan lah hati ku untuk menempuh hari esok. Kau permudahkan lah segala urusanku. Kau lembutkanlah hati boss aku agar dia tak marah-marah. Sesungguhnya aku amat memerlukan pertolongan darimu." amin.
Notakaki :: Baca selawat banyak-banyak elok untuk tenangkan hati yang tak tenang :)

1st day keje

Image
Salam..
fuhhhh..penatnya rasa...ye la, 1st day keje..oh yeah! asfz da keje ok! maknanya akan berkurang la aktiviti berbelog ni..huwaaaa :( 
1st day keje not very enjoying..huemm... kene marah... huwaaa :( ase cam nak benti tp tunggu akhir bulan la..dapat gaji, ase berbaloi skit..huhu
Susah nak cari duit ni :(
xsabar nak fly... ^_^

New Face! New Spirit!

Image
Salam
Pheeewwwwwwwww....penat sangat rasanya bila mengedit blog kesayangan ni.  Akhirnya siap juga :) yeah!!!kebanyakkannya semua baru..miahahaha.. Moga asfz lebih seronok nak berbeloging lepas ni..hek3x asfz suka dengan background tu! ^_^
jom tengok apa yang asfz dah tukar :)
1) Shoutmix. Dah xmain nyorok-nyorok dah. Hik4x see..siap ada domo lagi..hek3x.. nak jerit kat kotak jerit kene klik domo kat tepi tu :)
2) Kotak komen. Cantik da kotak komen asfz..xde plain-plain dah..hahaha..poyo padahal benda ni dah lama ada..kah3x =) kalerpul kan? hahahahhaa~
3) Dashboard n follow button tiru tumblr..jangan mara ek blogspot :p
4) OST blog pon dah berubah..i think lagu ni shumel..hahaha~ lagu ni xauto kot..sebab nya xtaw :( korang display blog asfz ni lagu ni auto x?
5) Setiap widget kat sidebar ni ada header ^_^
dan akhir sekali scroll bar kat tepi tu, makin comel... hak3x..
ada lagi sebenarnya..tapi pandai-pandai lah korang cari..hehehe..
erm, rasanya blog ni makin berat..aduiii :( sorry la korang klw blog ni…

Jom Join Giveaway Gadis Desa

Image
Salam

JOM JOIN RERAMAI.. thanks CIK CIMI sebab tagged asfz :) Hadiah yang sangat menarik... untunglah siapa yang dapat =)
asfz nak tagged :: ZQAH AEN
notakaki :: Hope asfz bertuah :)

Lagu Ring Tone (versi cut)

Image
Salam
Asfz tersangat rajin pada hari ini telah bermain "CUT-CUT". Apa tu cut-cut? hahaha, xde lah, asfz main cut-cut lagu untuk dijadikan ring tone henpon asfz ni. Bosan pakai yang lama tapi sayang nak tukar..hahahaha..Tujuan cut lagu ni sebab xnak la nanti dye berbunyi dari start lagu sampai habis, nak part-part yang best jek..kah3x
Jadi asfz nak share la 2 lagu yang asfz dah cut. Kalau korang nak korang leh download jek =)
Lagu 1 :: Dan Bila Esok - Sofaz (OST Nora Elena)
Lirik yang dicut :: Dan bila esok kita kan bertemu kembaliMasihkah ada waktu untuk mencinta dirimuUntuk bisa menjagai hati iniTuk selama-lamanyaDan bila esok kita kan bertemu kembaliMasihkah ada ruang di dalam hatimuUntuk cinta yang pernah kita miliki ‘tuk selama-lamanya(Part Akhir)
Lagu 2 :: Berubah - Erry Putra ft Reen Rahim (OST Nora Elena)
Lirik yang dicut :: Ku ingin benar bersama denganmuDan kau pun menjauhTiba-tiba kini kau telah berubahApakah salahku(part Chorus)

Ok dah..
Mood Nora Elena masih terasa lagi n…

Jom Blogwalking Ramai Ramai !

Image
Salam.
Jom Blogwalking! ^^,
Klik je banner yang comel tu kalau nak join juga..

Its not GA tapi SEGMEN ^_^

GA DUO BY DUNIAKU & HATISAMRONKIN

Image
Salam.
Ok, mood GA..skali lagi asfz di tagged oleh Mel Myra...miahaha..rajin betul dye join GA kan :) GA apa kali ini yang asfz nak join?? 
GA DUO BY DUNIAKU & HATISAMRONKIN

tu dye banner GA yang simple.
Segala syarat asfz dah patuhi.
Jadi asfz nak ajak TYNTHA LANA & MYA untuk sama-sama join GA ni =)
Oh, nak join GA ni juga? klik banner tu..mudah kan ^_^
notakaki :: doakan asfz yek semua..

Wordless Wednesday #3

Image
Salam