Siapa LOLA?

Salam.

Ni nak perkenalkan Lola kat korang. Apsal la starting ayat cam tak best jek..kekurangan idea la gamaknya...hahaha..ok, idea xde nak membebel banyak..straight to the point ok..

Ramai yang tanya asfz, camne lukis doodle ni, guna software apa, senang ke susah..haaa..Meh asfz cite. Asfz guna software adobe photoshop yek dan bukan paint, freehand dan sewaktu dengannya. Asfz start lukis dari bentuk muka hingga mewarna. 100% photoshop. Kalau nak berguru leh pergi blog Wan Hazel. Dye memang cekgu photoshop lah..siap ada wat tuto sekaligus menyediakan softwarenya skali. Leh dunload dan rujuk lah camne nak guna software yang best ni. So, korang juga leh menghasilkan doodle yang jauh lebih comel dan cantik daripada doodle asfz ok..Expose Your Creativity! YEAH!!!

Asfz tak pernah sketch doodle ni sebelum ditranferkan dalam bentuk digital. Semuanya di sketch dalam otak..haa..jangan tak taw, ada skrin lcd dlm kepala asfz ni..hik3x.. Almaklumlah, asfz ni mmg kekok kalu suruh sketch gune pensil ni. Takde bakat la katakan. Tapi korang boleh jek sketch comel-comel dan cantik-cantik doodle tu pastu scan. Masukan gambar yang korang scan dalam photoshop untuk sesi mewarna. Jadi juga doodle tapi yang ni pada siapa-siapa yang ada bakat melukis lah..

Ok, kepada siapa-siapa yang rasa nak asfz wat tuto, leh request..tapi ada ke nak request tuto?? hahaha..
Jauh melalut dah ni, jom berkenalan dengan LOLA (jgn tanya knp nama dia LOLA..asfz xde jawapan =|)
Inilah Lola..erk, xde kaitan dengan Lulu dan Luna ok! hahaha..
asfz ubah stail rambut dye..take time juga nak berimaginasi ni.. T_T
susah woo nak buat rambut lentuk-lentuk ni..@.@

kata Lola "Seronok dapat berkenalan dengan korang!"

hahaha..asfz gurau jek :)

Next entry asfz post doodle yang asfz wat tok mereka part 2 yek :)
stay tuned!

notakaki :: Nak beli keychain felt craft?? meh berkunjung kat sini --> Gerobok Craft

Photobucket

Comments

amnie azmira said…
comei doodle asfz...kirim salam kat lola naa..^_^
asfz lily said…
@amnie azmira
thanks amnie :)
Lola cakap "waalaikumsalam"
hahahaha~
fiQ'Ra said…
hik3... comel lah...pndai design..nway, gud job yea ;)
GaRy™ said…
wah3!! kiut sangat2... gary follow cne yer~
asfz lily said…
@GaRy™
thanks gary..t asfz folo balek :)
soooooour said…
nak ngurat boleh....:P
misyamissyou said…
comel la..jeles je ngan org kretip..pandai lak gne photoshop..huhuu
Cik Domo said…
@soooooour
Lola ckap "amboii.."
hahahaha~
Cik Domo said…
@misyamissyou
awk pon leh guna juga klw belajar :)
cik Dil said…
hyee..shomellaa
dil lum try lukis doodle free hair..smuanya muslimah..kihkihhh
apik pehe said…
isk..ingatkan saper la td..haaha..comel2
Cik Domo said…
@cik Dil
comel semua doodle dil..suka tgk :D
Cik Domo said…
@apik pehe
hahah..tu la LOLA :D
Khairil said…
wahh...pandainya awak buat..kreatif...comel pulak tu...:P
Cik Domo said…
@Khairil
mekaceh..comel ek? hehehe
nice nak juga pandai buat kartun ni

Popular posts from this blog

Ros ada makna tersembunyi?

Yummy Cupscake

Siapa tak nak jam tangan yang comel ni kann!