A Little Thing Called Love

Salam..

Tajuk asfz gempak x?? teheee..asfz bukan nak stoli moli pasal kisah cinta asfz..tambahan pula asfz tiada kisah cinta pon..huhuhu...asfz sebenarnya nak reviewmovie..tajuk entry ini merupakan tajuk movie tu..bukan movie melayu, bukan movie jepun mahupun movie korea sebab ia merupakan movie thailand...sawadekappp!! teheee.. Sangat best! asfz tengok beratus kali pon tak boring sebab asfz rasa cite ni suweettttt! 


Movie ini mengisarkan seorang gadis sekolah yang telah jatuh cinta dengan senior sekolahnya..pada mulanya gadis itu comot, berkulit gelap dan tidak pandai bergaya. Oleh kerana ingin mendapatkan cintanya itu, gadis itu melakukan 9 perkara (kalau dalam movie, dia ikut step buku "9 recipe of love (for student)"..buku camtu pun ada kan..hahaha)..daripada hodoh dan tidak mempunyai apapon bakat menjadi seorang gadis yang sangat cantik dan berbakat..Dalam masa tersebut, gadis tersebut diminati oleh sahabat baik lelaki pujaan hatinya serta telah dilamar oleh beliau..Gadis tersebut keliru tidak berkata apa-apa terus dianggap setuju oleh sahabat baik lelaki pujaan hatinya..akhirnya gadis itu menolak cinta itu kerana cintanya tetap utuh pada yang 1...pelbagai konflik melanda (kene tengok kalau nak taw konflik apa..hehe) ..Setelah 3 tahun memendam rasa, baru gadis itu mendapat keberanian untuk meluahkan cintanya kepada lelaki pujaan hatinya malangnya lelaki pujaan sudah pon berpasangan dengan perempuan lain...


kalau nak tau adakah cerita ni mempunyai pengakhiran yang gembira atau sedih..kene lah tengok movie ni...skali tengok nak tengok berkali-kali..ewwaaahhhh...

Pelakon movie ni asfz tak kenal..jumpe jek kalo search tapi takot salah info yang penting hero n heroin kacak n cantik belaka yek..hehehehehe....

asfz bagi markah 8/10 taw! 

notakaki :: asfz ada movie tu..spe nak? sila gugel..n download ok! hehehe..^^, jangan marah yek =)
Photobucket

Comments

cik bubu said…
comel citew nieh ^^

Popular posts from this blog

Ros ada makna tersembunyi?

Yummy Cupscake

Siapa tak nak jam tangan yang comel ni kann!