Posts

Showing posts from June, 2011

who's KmArOz?

Image
Salam.
Newbie? Siapa? Let me introduce KmAroZ =)


who is he?  Talented Newbie in Music Industry.
(silalah percaya yek...hehehe) lets hear his voice =)
* sorry sebab xclear sgt..

Sore dye best kan?? hehe...
jom asfz cite serba sedikit latar belakang KmArOz ni :)
<> Umur 21 tahun. <> Student UTM (Civil ENgineering) <> Sedang mencipta lagu sendiri. <> Anak kelahiran Terengganu =) <> Besday 18 Ogos 1990
Tulah serba sedikit info tentang diri nya :)
Jom like fanpage dye ---> KmArOz
Check out his YouTube Channel ---> KmArOz

Klik icon diatas =)

notakaki :: Jom support artis baru..weeeenggg~ =)

Wordless Wednesday #2

Image
Salam

1st Anniversary giveaway Dunia sebenar Shida

Image
Salam
Asfz xde idea nak hupdate apa tok hari ini memandangkan cermin mata asfz masih lagi dalam ICU entah bila kembali normal, so asfz decide nak join GA ni. Actually Shida pernah invite tok join GA dye, baru la ni berkesempatan nak buat entry..Seb baek lom tarikh tutup ag :)



Lihat banner GA yang mengelip ngelap tu..weeeheee~


Syarat-syarat GA :)
seperti biasa buat entri dengan title "1st Anniversary giveaway Dunia sebenar Shida" dan copy banner dalam entri link kan ke blog shida.
DONE!!! :)
comel je banner tu ada kat entry ini (ayat bodek! kah3x)


'LIKE' fanpage shida untuk tahu perkembangan terkini GA ini. follow? terpulang ok!
Dah KLIK dan dah FOLLOW :)


perlu jawab soalan ini didalam entri : pendapat anda tentang shida dan blog shida (tolong! jangan buat karangan ok! hehee^^)
Asfz pon namo wat karangan (tambahan keadaan mata yang kurang mengizinkan)


<> Blog yang kemas. Teratur semua susunan widget dan sebgainya.
<> Blog yang pelbagai. Tips ada, tutorial ada, masak-m…

Jasamu ku kenang

Image
Salam
Mood :: Sedih Sejak :: Semalam Sebab :: Cermin mata rosak :(
Kanta hanya tinggal sebelah jek :(
Macam lanun daah..kui3
kenapa jadi camni? gara-gara terlalu seronok berenang di pantai..Lupa nak cabut cermin mata..sekali dipukul ombak, terpelanting la ia..seb baik sempat tangkap, tapi dek kerana pegang dengan sangat kuat sampai tercabut lens dia..aduii..cari-cari juga la kan, tapi memang takkan jumpe lah...dengan angin yang kuat, ombak yang besar...tsk!!!! macam mana nak cari lens yang kecik dan colourless tu?? 
MAK!! NAK CERMIN MATA BARU!! PELEEZZZZ!!
ada siapa-siapa nak sponsor cermin mata baru x??  heeeeeeeeeeeee....
notakaki :: baru paham perasaan lanun yang hanya ada sebelah mata jek..keh3x

LIKE TCA

Image
Salam
Keindahan pantai mampu memberi ketenangan dalam jiwa seseorang. Ewaahhh..bermadah plak asfz ni..bukan nya apa, asfz baru je balik dari pantai, so beach mood ni..hik3 tapi entry ni bukan pasal apa y asfz buat kat pantai sebab MUNGKIN ianya akan di update kemudian. Al-maklumlah, agak mood kemalasan agak tinggi disitu yek.
Sebenarnya nak stoli moli with u oll (ayat cam dalam majalah komik plak) bahawa SEPAH telah menjadi JUARA MAHARAJA LAWAK 2011. hoyeah!! hoyeah!! berbangga taw sebab mereka ni anak jati johor =) oh, tanah tumpah darahku..erk, apakah yang asfz melalut ni...=.=
Lupakan mood maharaja lawak, asfz nak bagitau u oll semua. TCA(teratak cik asfz) telah ada pagenya sendiri..hoyeah! dah lama nak buat sebenarnya  cuma tidak kesampaian dan kini ia telah terlaksana. Kepada sesiapa yang sudi like page tu, sila lah like dengan bangganya. Ewahhh =)
Tujuannya page tu di cipta bukan kerana mengejar populariti ke, gosip-gosip liar ke dan sewaktu dengannya. Asfz cuma nak merapatkan hubung…

Asfz ada doodle sendiri

Image
Salam
Semalam kat fesbuk, ada orang tagged gambar..eleh, orang tagged gambar pon nak bagitau..ntah apa-apa lah si asfz ni. Ye lah, kenelah beritahu sebab gambarnya comel, meletup de bomb lah! sebab ia merupakan segerombolan doodle-doodle BLM yang dilukis khas oleh KAK CIMI. Apa tu BLM?? BLM atau nama panjangnya Beutiful Little Monster merupakan 1 group blogger Melaka yang menyertai gathering buat kali-1. Group ini terdiri seramai bla..bla..bla..haha,asfz malas nak cite panjang, sebab korang boleh rujuk BELOG BLM sendiri ok.
Inilah doodle-doodlenya. comel kan?KAK CIMI memang kreatip. 
dari kiri atas : nelly, cimiheidiintanxett dari kiri bawah : saraasfzananurulween

Asfz rembat kat belog KAK CIMI yek..sebab malas nak link-link semua.. dasar pemalas lah asfz ni..kah3x
Mana satu doodle asfz? Hai, nama saya Cik DOMO eh..ASFZ =) comel la doodle2 ni..
Jelesnya xberjaya buat doodle secomel ini =.=
Rindu dengan semua BLM..bila mau lepak ag ha?? =.=
Macam mana pertemuan BLM kali pertama -->

Ros ada makna tersembunyi?

Image
Salam
BUNGA? siapa suka bunga? haaa..korang semua mesti suka bunga kan..jangan tipulah kalau korang tak suka bunga terutamanya perempuan kan? Teheee..asfz pon suka bunga cuma tak addict pon kat bunga-bunga ni..Mungkin sebab takde pendedahan kepada bunga sejak dari awal kot. Hik3x
Sebenanrnya setiap jenis bunga, warna bunga dan bilangan kuntum bunga mempunyai makna yang berbeza taw. Haaa..kalau nak beri orang bunga sebagai hadiah, jangan pilih sebarangan bunga yek! Silah tafsiran nanti susah la plak..keh3x..Jom kita tengok makna yang tersembunyi bagi bunga ROS a.ka MAWAR. 
.:: Sekuntum Mawar Merah ::. Maksudnya :: Cinta yang terlalu luar biasa terhadap seseorang. Cinta yang sungguh tulus.  So, kalau korang sukakan seseorang tapi malu nak luahkan, haa..kenapa tidak hadiahkan sekuntum bunga ros  merah! So romatik kan! =)
.:: 2 Kuntum Mawar Merah ::. Maksud :: Kita sama-sama saling jatuh cinta. Pheewiit! ;)
untuk bilangan yang berikutnya, jom tengok list ni ;)

3 Roses I love you. 6 Roses I want to be…

Yummy Cupscake

Image
Salam
INI SEDAP!



kan? bestnya dapat mamam menda ni!  waaaaaaaaaaaaa...leh pensan kalau dapat ni..kui3..
sumber di SINI..nak taw klik je lah :)
notakaki :: ada siapa2 nak belanja x? (muka mengharap! hahahaha)

Wordless Wednesday #1

Image
Salam

Doodle buat mereka part 2

Image
Salam.
Seperti yang dijanjikan, asfz nak tunjukkan 2 doodle yang telah asfz wat khas tok mereka yang request.
matanya sungguh BOLAT! asfz sukee..kawan ckp muka doodle ni mcam empunya doodle..kagum plak kan..padahal asfz main hentam keromo jek..hahahahahaha...
yang ni suka makan lolichoc sebab empunya doodle ni tokey chocolate..dye ada wat lolichoc, doorgift for any events, choc cake for any occasion dah sebagainya. Choc dye sedap..asfz dah makan, memang sedap lah! korang patut try.. ** yang ni la diorder oleh kawan asfz, baikkan hati dye.. <3 <3
lolichoc mickey mouse..nyum4
lolichoc besday cake! nyum4
dan banyak lagi sebenarnya..hari-hari asfz tengok dia update picture baru..terliur taw :|
sape2 nak order, nak tengok ke leh la berkunjung kat sini. http://www.lovecoklat.blogspot.com/
ataupun add fb dye ke http://www.facebook.com/profile.php?id=100001072214492
Dye ni baik taw. Peramah orangnya..Mudah je nak buat urusan..Kepada yang nak bertunang or berkahwin, kenapa tidak cuba bagi lolichoc k…

Siapa LOLA?

Image
Salam.
Ni nak perkenalkan Lola kat korang. Apsal la starting ayat cam tak best jek..kekurangan idea la gamaknya...hahaha..ok, idea xde nak membebel banyak..straight to the point ok..
Ramai yang tanya asfz, camne lukis doodle ni, guna software apa, senang ke susah..haaa..Meh asfz cite. Asfz guna software adobe photoshop yek dan bukan paint, freehand dan sewaktu dengannya. Asfz start lukis dari bentuk muka hingga mewarna. 100% photoshop. Kalau nak berguru leh pergi blog Wan Hazel. Dye memang cekgu photoshop lah..siap ada wat tuto sekaligus menyediakan softwarenya skali. Leh dunload dan rujuk lah camne nak guna software yang best ni. So, korang juga leh menghasilkan doodle yang jauh lebih comel dan cantik daripada doodle asfz ok..Expose Your Creativity! YEAH!!!
Asfz tak pernah sketch doodle ni sebelum ditranferkan dalam bentuk digital. Semuanya di sketch dalam otak..haa..jangan tak taw, ada skrin lcd dlm kepala asfz ni..hik3x.. Almaklumlah, asfz ni mmg kekok kalu suruh sketch gune pensil ni…

Bermain dengan tahi lalat

Image
Salam
Asfz minta maaf la kepada sesiapa yang request agar dilukiskan doodle untuknya tu, asfz sedang cuba siapkan..jangan la paksa-paksa asfz siapkan yek, nak buat ni kene ada mood..kalau tak comot jadinya..diharapkan bersabar yek..tq :)
Ok, stop cite sal doodle..dulu masa sekolah rendah..ulang suara SEKOLAH RENDAH! haa..iaitu beberapa tahun yang lepas (ohh..aku bukan lagi seorang murid yek...), asfz dan kawan-kawan suka buat menda pelik-pelik..tak delah pelik sangat pun..biasalah budak-budak, mudah taksub dengan sesuatu perkara..ok, dulu kiteorang suka cari tahi lalat kat badan a.k.a FLIES SHIT! opss..hahaha..ala, yang dot dot kaler hitam tu...Kawan asfz ni ada lah bagitau bahawa setiap dot dot tu ada makna tersembunyi..kagum la dengar penerangan daripada member asfz ni..berbunga-bunga bila dengar maknanya positif tapi rasa cam nak buang jek tahi lalat tu kalau maksudnya kurang best. Hahahaha...Lucu lah! Seronok tau alam persekolahan, lagi-lagi sekolah rendah...cuma takdelah banyak san…

Doodle buat mereka part 1

Image
Salam
Asfz bermood doodle lagi. Asfz dah siapkan 2 doodle yang direquest oleh kawan fesbuk asfz. Jom lihat hasil doodle asfz. 
Versi bertudung (ekceli nak wat shawl style tp xmenjadi plak =.=) Tuannya dah berpunya, comel dan tak sombong. Slalu tegur asfz bila on9, her boyfie pon sama =) i loike orang-orang peramah ni..teheeee..... & Versi free-hair (Rambutnya mungkin pelek sedikit...asfz cam failed lah nak wat rambut ni..T_T) yang ni tuannya pon comel..dye suka rambut panjang dan kebetulan plak doodle ni berambut panjang..teheee...ada chemistry yek disitu...oh yer, tuannye gegurl lah.. =)
Kedua-dua kawan fesbuk asfz suka ngan doodle mereka ni.
Asfz pon hepy la bila dowang suka. Banyak ag asfz kene wat ni..Siap berlist tu! hahaha.. Mekaceh la sebab suka doodle contengan asfz ni yek..(dah tak pakai versi asfz dahh..hahaha)
Ingat nak masak burger hari ni. Malangnya semua kedai boikot xnak kasi asfz beli roti burger (ari ahad, lori roti xdatang kedai.. =P)
Notakaki :: Mengeksperimenkan doodle punye…