Bear Hill..

Salam
(schedule entry ni..sengaja nak post dalam pukul 11:59 PM ;p)

Petang tadi, asfz dan housemate pergi mendaki bukit..nama bukit tu, BUKIT BERUANG tapi kalau guna gugel translate jadi BEAR HILL (tulah tajuk entry kali ini..hehe)..kat sini takde beruang taw, nama tempat jek macam tu..jadi, jangan ler risau ok..kalo orang melaka mesti taw akan kehadiran bukit ni sebab dah menjadi tempat reakrasi kot kawasan ni =)

Mase asfz sampai di kaki bukit, terkejut taw tengok warga-warga emas (sopan jek bahasa kan..kui3) turun..pegh!! not bad juga kan orang tua zaman sekarang..tenaga yang sungguh menabjubkan..huhuhu...bila dah start daki tu memang penat lah, salah satu faktornya asfz ni xde stamina langsung..maklumla, i ni kureng sket kalau bab-bab beriadah ni..kui3x..bukit ni plak sangat curam..seyes terbongkok-bongkok mase asfz naik..penat memang tak terkata..kepala lutut ni macam nak tercabut..tapi bila nampak jek warga emas daki bukit tu cam relax jek jadi malu sendiri..adoiii...tapi akhirnya asfz sampai juga walaupon asfz dah ajak member asfz turun kot walaupon dah nak hampir sampai ke tempat dituju....nasib baik dowang buat tak dengar jek ajakan asfz tu..kui3x..

Permandangan dari atas bukit memang best..mendamaikan..hilang semua stress...
relaxing..phewww ♡





see!!..korang pon mesti dah fall in ♡ kan dengan permandangannya...permandangan ni waktu petang taw..tapi macam pagi sebab berkabus..mungkin faktor asap kot..

ragam kiteorang merehatkan minda..teeheee ♡



 memikirkan masalah negara yo..hehehe...

pose tetap pose! ekekeke  ♡


macam mana gambar ni boleh tersnap?? ce pikir..ce pikir...
kalo nak taw kene lah datang sini..hek3x..
gurau jek..yang ni kiteorang panjat..takde lah tinggi mana pon..feeling ala-ala men climbing wall tu..^^,

gambar kenangan before turun bukit..background yang sempurna kan? ^^,

notakaki :: kalo ada masa nak pegi lagi..heheh..bagus untuk menenangkan fikiran =)

Photobucket

Comments

cantik ya bear hill tu macam baverly hills tehee :D
asfz lily said…
@enyheartsdiamond
cantik!! cantik!! kui3 =)
ainakhani said…
peh naik atas ni tebongkok bongkok macam ape.. tonggek la senang kate. aduih kalau ade mamat2 hensem kene a cover... hahahaha :D tapi serius malu dgn uncle2 cina tu.. hebat gila diorang.. naik bukit badan straight tu... tabik!!
asfz lily said…
@ainakhani
mmg ramai mamat2 encem..tapi xtercover dah..penat punye pasal..kui3..
tp tu lah..malu ngn uncle2 tu..relax jek..=.=
tyka chou said…
heidi dn sara da byk kali da jnj nk bwk tyka dtg sini..tp xbwk2 jgk..:(
asfz lily said…
@tyka chou
tehee..xpe2..tyka dtg je sini..asfz bawakan ok! =)
✿ CikCimi said…
aku yang 2tahun duduk situ pon tak naek naek ag. haha.
asfz lily said…
@✿ CikCimi
ish3..apa lah..aku baru dok seminggu dah nek taw..kah3

Popular posts from this blog

Ros ada makna tersembunyi?

alhamdullilah, terima kasih London Weight Management

Yummy Cupscake