Posts

Showing posts from February, 2011

really miss you..

Image
Salam semua..
Wahh..rindunya asfz dengan blog asfz ni...bersawang2 sudah..huk2...1st of all thank kepada semua yang sudi drop comment pada entry2 yang lepas..korang memang sporting lah :)
Sorry sebab asfz dah lama sangat tak hupdate blog..banyak yang nak diceritakan tapi tak kesampaian sebab my baby (lappy) asfz sudah nazak (rosak)..memang sedey yang teramat-amat sangat..nak beli baru?? hurm...tak kot..wat masa sekarang duit amat diperlukan untuk perkara-perkara lain..huh! T_T Online ni pon guna lappy member sementara dia tengah buat hal dia sendiri kan..nak blogwalking pon memang tak lah...sadis abiz lah! :(
Thanks juga kepada semua follower2 yang sudi follow blog asfz yang tak seberapa ni..thanks sangat-sangat lah!
Antara aktiviti asfz yang asfz tak dapat stoli moli dalam blog kesayang ni adalah hb celebration for KAK CIMI, gelagat di PC fair, karaoke tak hengat dunia, moment in PD dan banyak lagi lah...nak tulis memang asfz xde masa memandangkan my baby pon masuk ICU..nak wat camne kan …

Malacca Blogger Gathering Part 2 :: Geng Coconut Shake

Image
Salam..
ok, asfz nak hupdate sal gathering blogger hari tu..erm, xmo cite panjang2..jom layan gambar..
(dasar pemalas =.=)

 mula-mula kitorang pergi minum ni..
Coconut Shake Speacial..
sedaapppp :)
"apsal air ni rasa kelapa ek" <-- salah seorang blogger berkata demikian setelah minum air ni.. =.=

Pas borak-borak, minum dan buat lawak dengan tokey kedai, kami beramai-ramai berjalan kaki eh bukan-bukan..konvoi pergi pantai marina (asfz tak taw nama pantai ni apa =.=)..pantai ni serius cantik cuma tyme matahari turun tu tak dapat tengok sebab terlindung oleh awan..sedey :(


* sangat excited ye muka masing-masing bila sampai pantai..almaklumlah, dah lama tak pergi pantai..haha
yang berbaju biru tu nama dyekuntum heidi...cara dye berjalan bila jumpa pantai..korang ado?? hahaha
yang kat belakang tu KAK sara...ngeee~

 *macam model kan mereka ni pose! :D

 *sesi menangkap kacang guna mulut..hairi ni pakar okeh~
haha :D

 * KAK Cimipon tak kurang hebatnya..bakat terpendam..ngee~

 * ernie da…

Langsir Kertas

Image
Salam semua..
huawaarghhh..ngantoknya..maaf yek asfz baru bangun ni..dengan muka yang comel ni asfz pon menghadap blog yang cantik ini..haha perasan abiz..pagi tadi kan, asfz ada pasang niat nak ponteng kelas petang..mengantok sangat-sangat lah..kelas pagi pon xleh nak konsentrate sebab kan mengantok lah!! adoii...member siap pujuk-pujuk ni soh datang kelas tapi kan asfz tetap xmau pergi (gila pemalas si asfz ni), sampai je kat umah apa ag terus membuta la..syooookkk :) pastu bila dah sedar dari tidor ni, pergilah prepare apa yang patut..pastu buka fesbuk pastu kan (eh, bape banyak pastu daa) asfz tengok status kawan asfz "kelas petang ni batal :)"
syukurrr!! hahaha..selamat kehadiran aku :) bangun tidor sambil tersenyum lebar niii :)
"Petang-petang jumaat yang indah ini..saya selaku bla..bla..bla.." hehehe, korang leh agak tak bila korang dengar dialog ni?? mesti xleh agakkan sebab asfz pon tak tahu camni ke dialog mereka-mereka..siapa mereka?? tentulah calon-calon majli…

kawan..

Image
Salam..
Kawan? apa yang akan muncul kat kepala korang bila sebut mengenai kawan? mesti banyak kan..kawan baek? kawan makan kawan?? (spesis karnibal ni =.=) dan sebagainya..wah, tetiba asfz nak bercerita pasal kawan..kenapakah?? tade benda pon cuma nak berkongsi ni..pengalaman berada di universiti (kunun2 macam dah lama r hidup kat u ni..), walaupon hanya 2 tahun jek pengalaman yang ada tapi ia cukup banyak mengajar asfz erti kawan. Seriusly, semua orang perlukan kawan kan..tempat bercerita, tempat bergosip, tempat meluahkan perasaan, tempat itu..tempat ini..erk, banyak plak tempat ni..hahaha...
Nak dapat kawan sangat senang tapi nak jadi rapat dan kenal antara satu sama lain adalah sangat susah. Contohnya, walaupun kita dah lama kenal tapi tak semestinya kita rapat dan juga tak semestinya kita tahu perangai kawan kita..kesukaan dia, kebencian dia..tapi kadang-kadang walaupun hanya satu perjumpaan sahaja, keakraban yang tercipta kadang kala memberi 1001 kenangan manis dalam hidup. Asam g…

Malacca Blogger Gathering Part 1

Image
Salam semua..
Wah, makin ramai skang bercerita pasal blogger gathering hari tu..asfz jek yang ketinggalan.. (:-p) okeh3, my turn untuk bercerita...asfz join gathering ni gak walaupon tak nak..kenapa?? entah la..tetiba terasa mcam nak jumpe ramai orang kan, seriusly mase tu cuaknya..hanya Allah jek yang tahu..walaupon asfz datang dengan geng BLM tp mereka tetap ada geng kat sane..asfz memang xde geng sebab kawan-kawan asfz xpegi..mula2 nak sesuaikan diri punye lah payah..muka ni cuba sehabis mungkin untuk senyum yela, asfz gugup abiz rr..sampai asfz cakap kat kak nurul, "asfz nak balek lah camni..malu gilerrr" hahahaha...memang lawak lah...
Overall cerita sama je dengan yang lain-lain..serius ni..(muka smbil berkerut2)..mase datang tu kene daftar la dulu, pastu ada ice breaking a.k.a sessi suai kenal..cheewaahh!! (mase turn asfz, asfz gunakan kepakaran asfz berutur secara laju..bila cakap laju, asfz akan expose kpd audience kejap je lah..ngeeee), maen bowling, lunch kat subaidah…

Selamat menyambut maulidur rasul :)

Image
Salam...
hye!! hye!! ehem2, skang ni bila berbelogwalking akan jumpe entry pasal Malacca Blogger Gathering 2011..hehe, of coslah asfz join tapikan entry kali ini bukan nakciter sal gathering tu.. kalau nak tahu tentang gathering tu boleh google..erk, asfz tak try lagi r nak google ttang entry gathering tu..hek3x.. Esok hari apa? tentulah Maulidur Rasul kan..semua tahu kan?? bagus!! asfz nak share ni, asfz dapat dari membe asfz yang juga seorang blogger :)
apa komen korang?
Selamat Menyambut Maulidur Rasul semua :) 
notakaki :: entry ttg gathering tu nanti2 asfz update yek..hak3

mimpi..

Image
Salam semua...
Jap lagi ada perjumpaan blogger..ehem3x, ada sedikit cuak+takot+neves disitu yek..eh, bukan sedikit tapi BANYAK ok!..dup..dap..dup..dap...alahai..memang gemuruh sangat lah.."♫♪♫♪ Gemuruh jiwa semangat membara, dari puncak ingin ke angkasa, berkalungkan bintang berkelipan, menyerlah jauh dari yang biasa...♫♪♫♪"...ehh, ternyanyi plak..maklum lah, hupdate blog pagi2 buta ni memang camni perangainye..tsk!! tsk!! tsk!!
Actually nak ngadu ni, dah 2 hari berturut-turut asfz dapat mimpi pelik-pelik..aduhaii...semalam asfz dapat mimpi tentang makluk halus..seyes seram..asfz tidur mase tu kejap jek..dalam 1/2 jam tapi terasa sangat lama..Asfz tidur start kol 1.30pm, bangun pukul 2.15pm dalam keadaan terkejut abiz ah..pastu rasa macam blur-blur camtu..sabar je lah wahai hati..tu lah, asalnya asfz niat nak ponteng kelas petang..skali dapat mimpi camni plak..ayooyooo...asfz terus pergi kelas untuk tadah telinga dengar lecturer membebel..ngeh3x...
Pastukan, pagi tadi asfz dapa…

debaran..dup..dap..dup..dap...

Image
Salam semua..
wah3x..gathering blogger melaka hanya tinggal beberapa jam sahaja lagik! dup! dap! dup! dap! dup! dap!
erk, esok nak p tak ek?? ai segan uu..awww... (lempang laju2 kang asfz ni!!)
see, tak sampai 24 jam dah... tik..tok..tik..tok..tik..tok...

Love is...

Image
Salam
Menyintai seseorang sebenarnya adalah menerima kelemahannya, mempercayai kekurangannya, menghargai kerisauannya dan merindui kegembiraannya. -fazley yaakob-Tajuk dalam BI tapi entry dalam BM.. erk..layankan aja lah :D

Update Gathering Blogger Melaka :: PERTUKARAN TEMPAT!!!

Image
Salam korang..
Nak bagitaw ni!! penting sangat ni!!! tentang perjumpaan blogger hujung minggu ni..ingat tak?? dah tukar tempat perjumpaan taw.. bukan dekat KFC, Jusco AEON Jusco Bandaraya Melakatapi sekarang dekat Bowling MITC, Ayer Keroh..Take note okeh!! jangan pergi Jusco plak..t tak jumpe plak blogger-blogger yang hebat-hebat...hehehehehe...

Lagi 2 hari jek temujanji kita ni taw!
hahahahah...

see u there ^__^
** perbincangan sangat hebat dikala ini..weehhooo...

Play Snakes di YouTube

Image
Salam
Malam ni tengah syok-syok menyiapkan semua assignment kan (erk, syok ke?? saket kepala ada ler!!) tetiba mata terpandang sesuatu kat fesbuk..(nampak sangatkan asfz tak fokus kat asemen tu =.=) Play Snakes di YouTube..Asfz teruja lah kan, sebab leh maen snake kat Youtube sedangkan yang asfz tahu hanya ada video jek..upload dan download video jek..rupa-rupanya leh maen game snake rupanya..hehehe..jom asfz bagi step kat korang..nanti leh maen snake masa tunggu video tu nak loading..hek3x..

Play Snakes di YouTube :open mana2 video di YouTube1. Press stop at the video 0:002. Press the left and up key arrow together(keyboard arrow key)3. Play snake sampai lebam 

Amacam?? dapat maen tak?? hehehe.. asfz dah boleh..korang boleh??
selamat mencuba yek :D

"Nak Join Bloglist Krole Boleh?"

Image
Salam

Korang!! korang!!  krole dah buka blog list dye...jom join..kasik banyak link2 kat blog dye..hahaha
oppss..kene tag orang lah.. so asfz nak tag cik BB :D
JOM MERIAHKAH BLOGLIST KROLE!! ^___^
nak join?? klik gambar DOMO :D

update sal gathering blogger melaka

Image
Salam
Korang!! korang!! korang!! ambil perhatian!! weeee~
ehem3x, takder apa actually..cuma nak update pasal gathering blogger melaka yang akan berlangsung pada hujung minggu ni. Sape yang nak join sila kan okeh...gathering kali ini ada tema taw..tema BIRU dan PINK..leh choose la k either nak pakai baju pink ke, seluar biru ke..tak kisah as long as berkaitan dengan tema..hahaha..kalo hanphone korang pink pon dah ok da..sesuai dengan tema lagik..hahahahaha...
asfz baru baca kat blog intan..dye yang bagitaw..hehehehe..

see, beberapa hari jek lagi ni..

psstt...ada budak hensem nak ajar cara-cara melukis guna paint, ada budak cantik nak ajar cara-cara wat header transparent dan mencantikkan blog..so, korang mesti taknak lepakkan peluang ni kan??kan??kan??

untuk more info leh pergi ke sini ---> GATHERINGdanBLOGGER MELAKA

see ypu there..
insyaAllah..hahaha :D
(kalau asfz pergi la yek..weee)

jalan-jalan cari makan :: Pingan Besar

Image
Salam
Hupdate story tentang pingan besar..haha..asfz sebenarnya tertipu ok..nak taw tipu tentang apa..tentang nama kedai tu lah..sebenarnya nama kedai tu bukan kedai pingan besar tapi nama dia lain..asfz pon lupa nama kedai tu..hahaha..lawak gila je ase..sebab bila sampai jek kat kedai tu, asfz melilau mencari papan tanda kedai tu, kunun-kunun nak snap wat kenangan lah..malangnya asfz tak jumpe terus..tanpa segan silu tanya member, terus kene bahan gelak..pergh..sabar je lah..hahaha..rupa2nya, nama kedai tu diorang taram sendiri jek sebab kedai tu mengunakan pingan besar berbentuk petak untuk menghidangkan makanan kepada pelangan..asfz geleng kepala jek masa tu..speechless abiz lah!
nampak tak pingan besar disitu..sudu dan garfu tu rasa cam kecik plak..hahahaha :D
TADAA!! menu asfz ni namanya nasi goreng cendawan+air tembikai.
memang sedap la wehh..seyes tak tipu..service plak cepat..takde terasa macam tertunggu-tunggu pon..best :D lokasi kedai makan ni berhampiran melaka sentral..kalo nak …