Posts

Showing posts from January, 2011

[Terkini] Krisis Di Mesir Keadaan Sebenar Pelajar Malaysia @NajibRazak

Image
Salam semua..
Entry kali ni asfz copy dari blog Ariff Shah..


Bila baca balik rentetan kejadian yang berlaku di Mesir sekarang ni, aku rasa sangat kesian kepada pelajar di sana. Aku faham sangat situasi mereka dan aku rasa apa yang mereka alami sekarang berpuluh kali lebih teruk dengan keadaan di Moscow. Aku juga teringat kepada segelintir pembaca blog.ariff yang juga merupakan pelajar kursus perubatan di Mesir dan juga kawan-kawan seangkatan di MAI ni yang kebetulan menghabiskan masa cuti musim sejuk di sana. Harap mereka semua ni dan seluruh rakyat Malaysia di sana selama. Inilah nasib pelajar kita yang belajar di luar negara kalau ditempatkan di negara kelas kedua atau ketiga. Aku rasa satu hari nanti kerajaan patut menghentikan daripada menghantar pelajar ke negara-negara yang bermasalah dan hanya menempatkan pelajar di negara maju sahaja. Sebentar tadi aku baru dapat mesej melalui Facebook daripada seorang pelajar Malaysia yang menuntut di Egypt berkenaan keadaan pelajar di sana dan …

love piano

Image
Salam.
Saje nak berkongsi..1 impian yang asfz pon tak tahu akan jadi kenyataan or x..
 Hope i will able to learn and play this one day.. Still hoping! 

Selamat bercuti yek :D

Image
Assalamualaikum..
Oliday dah bermula!!!! seyes sangat suka..weehooo [^____^]

yahoo!! balek kampung ^__^

Image
MOOD :: BALEK KAMPUNG!!!!
  [^______________^]

wearable computer vs selipar putus

Image
Salam Semua..
Bbrrrr!! sejuk gila kentang dalam pusat komputer ni. Terasa beku sebentar..Hohoho..Hari ni kelas asfz lambat, 11.45 pg baru ada kelas tapi sudah bertapak disini dalam pukul 9 pagi tadi. Gila awal kan..semangat betol! :)
right now asfz tengah mencari sesuatu yang dinamakan "wearable computer"..erm, anyone nak tolong asfz cari sama-sama?? asfz cari mende alah ni..
nampak x mamat yang "hensem" ni pakai Belt-mounted wearable computer..tapi asfz masih mencari kegunaan menda alah ni..jom la tolong asfz cari sama-sama ok? hehehehe
notakaki :: oh no, selipar saya putus!! cmne ni?? @.@

:'(

Image
Salam Semua..
IM SAD!!
ok bai..

ye!! aku adalah student..

Image
Salam Semua..
How are you? what are you doing? ceh! speaking london plak si asfz ni..haha..tajuk entry ni sangatlah tak leh bla kan..ngeee~ disebabkan sem ni asfz ambil banyak subjek sampai 7 maka dengan secara automatiknya asfz akan DIE!!! oh NOO!!! hehehe..kidding!! actually semua subject kali ini ada project masing-masing..dan memerlukan proposal..ehem, bukan propose untuk "would you married me??" okey!! mula2 kene cari tajuk..setiap subjek plak tu..bayangkanlah!! 2 jam pertama ni kene cari tajuk untuk project kan, pastu kelas yang berikutnya pon sama..sampai asfz snd tertukar2 tajuk..hak3x.. dan yang paling kelakarnya, setiap subjek ni ahli kumpulan asfz berbeza-beza taw..jadi kan, kadang-kadang boleh plak asfz tertukar-tukar ahli kumpulan. Asfz siap kene tulis segala bagai untuk peringatan..huk3x.. kira sem ni lah asfz terasa macam pelajar sebab terasa kesibukkannya..dengan jadualnya pack..everyday ada kelas..kalau sem lepas-lepas, subjek yang asfz ambil takdelah sebanyak in…

Gathering Blogger Melaka 2011 kali ke-2

Image
Salam semua..
ehem3x..disebabkan asfz sudah ketandusan idea mencari2 ayat yang bunga2 kasi korang terpikat untuk korang datang ke gathering blogger melaka kali yang ke-2 (dah macam acara tahunan plaks), asfz hanya copy entry incik HS sahaja :)
kali ni Encik HS dan Cik Intanurulfateha menganjurkan gathering untuk blogger2 yang berlegar-legar di sekitar Melaka.. tolong sebarkan berita ni kepada kawan2.. ini gathering ke-2 yang kami buat selepas gathering pertama pada tahun 2010..  . 12 Feb 2011 (Saturday) 12.30 PM Restoran KFC, AEON Jusco Bandaraya Melaka. (tempat gathering yang sama macam tahun lepas)  so sesape yang study or tinggal kat Melaka dijemput hadir.. yang kebetulan berjalan2 kat melaka pun boleh join.. takde hal la.. tak payah malu2.. kite bersantai dengan rakan blogger in real world pulak..  i swear! it's fun!


ini gambar gathering tahun lepas (2010): sweet kan? **nampakkan asfz?? hehe..
ok.. SMS kehadiran korang ke; 0127186471 - intanurulfateha
so, sila free2 kan masa korang semua yek…

1st entry 2011

Image
Salam Semua.
Dah lama asfz biarkan blog asfz ni bersawang2..hehehe..last entry pon tentang perlawanan bola sepak antara malaysia dan indonesia. Pegh!! lapok giler citer tu kan..Yelah, cerita tahun lepas..hahaha..
Btw, sekarang asfz sudah memulakan pengajian asfz. Maknanya asfz sudah kembali ke dunia pelajar a.k.a student..wehhooo...sem ni asfz dah sem IV bersamaan 2 tahun menjadi pelajar UTeM. erk, terasa macam baru je semalam jumpa akak2 faci. Kene orintasi segala..hak3x..rupanya hanya tinggal kenangan..sobs..sobs..sobs..(nages tipu)... :-p
dah tak de idea nak hupdate apa..sebab xde cerita yang ingin diceritakan..
jaga diri yek kamo2 semua..hehehe.. daa ~