tutorial :: Jom download FONT comel2 :)

Salam Semua.

ada kawan Asfz tanya camne nak download font comel2 pastu masuk dalam computer pastu boleh guna dekat word, photoshop dan sebagainya. Sebenarnya mudah jek. Meh sini Asfz aja. 

Mula-mula korang download lah font yang korang suka tu. Kat mana nak download? erm..banyak tempat dan kene pandai cari. Cari yang free taw. Tak pasal-pasal korang kene bayar plak. Kalo Asfz suka cari kat sini ----> FONT
Kat situ memang banyak lah font yang comel2 yang korang boleh amik.

bila dah settle download kan, kebanyakkan font tu dalam folder zip. Unzip kan folder tu dulu. Taw kan.. :) 

bila dah settle, korang buka folder font tu tadi (yang unzip taw). Korang copy font tu. Cth ::


seperti dalam gambar diatas tu, icon yang ada double T tu font ok. Copy yang tu sahaja.

Bila dah siap copy, sila buka MY COMPUTER >> LOCAL C >> WINDOWS >> FONTS dan korang pastekan dalam folder fonts tu.

DONE!!
mudah je kan ^^,

kalo nak tengok rupa tulisan yang korang download tu, buka lah microsoft word dan cari lah font tu. Mest dah ada :)

paham x? kalo tak paham tanyalah Asfz..akan sedaya upaya terangkan bagi paham :)
tetiba buat tutorial kat sini plak..keh3x..

Selamat Mencuba :)
Photobucket

Comments

nurulhudaresad said…
best3..thanks for sharing....
cik yayah said…
waaaa. best! tenkiuu :)
cik BB said…
thanks dear...
i da ade font canteksSs
asfz lily said…
@cik BB
ngee..
welcom3..leh tulis guna font chumel2 ek :)

Popular posts from this blog

Ros ada makna tersembunyi?

Yummy Cupscake

Siapa tak nak jam tangan yang comel ni kann!