Posts

Showing posts from December, 2010

Piala Suzuki 2010, sah milik MALAYSIA

Image
Salam Semua
Alhamdullilah Malaysia/Harimau Malaya telah membuktikan MALAYSIA BOLEH!! Piala Suzuki 2010 milik MUTLAK Malaysia..oh yeahh!! Taniah team Malaysia..terutama KHAIRUL FAHMI (penjaga gol) kerana berjaya menjaga gol dengan baik :) walaupon ada bolos sedikit..hehe..tak lupa juga kepada SAFEE sebab memberi jaringan gol kepada team malaysia..gol yang cantik plak tuh..permain pertahanan malaysia memang terbaek!!  tak dapat nak diucapkan dengan kata-kata lah.. apa2 pon
TANIAH HARIMAU MALAYA!!

Harimau Malaya Mengaum!!

Image
Salam semua..

Wow..demam bola malam ni..cuaknya!! serangan pasukan indonesia bertubi2..tapi pertahanan pasukan malaysia tak juga kurang hebatnya..hik3x..cayalah Khairul Fahmi!! Sila selamatkan gol tu oke!! jangan bagi spe2 tembus!! hekhek!! gambattee!!!

cuaknya!!! HARIMAU MALAYA!! GAMBATTEE!!! ^_^

ehem..ehem...huk2z

Image
Salam Semua.. 
How are you? harap2nya semua ceria dan bahagia selalu..aminn :)  Asfz xberapa sihat..dah hampir 2 minggu da pon..batok+selesema+bersin+pening kepala..uishh, complete lah 1 package..hohoho!!
oh yer, masih tak terlewatkan asfz wish Selamat hari Natal kepada semua penganut agama Kristian.. :)

Dah bersawang2 blog ni kan..hurm..seriusly memang xlarat pon nak hupdate..fesbuk pon asfz buka kejap2 jek..hehe..sekarang asfz online pon sebab nak tengok anime lah..dah banyak gak yang asfz dah berjaya tengok..syokk!! :)
semalam teman my mum shopping for my sisters..ye lah, minggu depan kan dah start sekolah. So, semua nya nak kene beli..Kasut sekolah, beg sekolah, stationary lagi, tudung, baju..dan macam2 lagi lah..mak aihh..pening pale asfz melayan semua kerenah adik2 asfz tu..ada yang nak macam ni, ada yang nak macam tu..macam2 hal lah...fening...fening~ tapi mak asfz ckp, mase asfz sebaya dengan adik2 asfz, camtu lah ragam yer..hak3x.. dan semalam juga ada perlawanan bola sepak antara M…

tutorial :: Jom download FONT comel2 :)

Image
Salam Semua.
ada kawan Asfz tanya camne nak download font comel2 pastu masuk dalam computer pastu boleh guna dekat word, photoshop dan sebagainya. Sebenarnya mudah jek. Meh sini Asfz aja. 
Mula-mula korang download lah font yang korang suka tu. Kat mana nak download? erm..banyak tempat dan kene pandai cari. Cari yang free taw. Tak pasal-pasal korang kene bayar plak. Kalo Asfz suka cari kat sini ----> FONT Kat situ memang banyak lah font yang comel2 yang korang boleh amik.
bila dah settle download kan, kebanyakkan font tu dalam folder zip. Unzip kan folder tu dulu. Taw kan.. :) 
bila dah settle, korang buka folder font tu tadi (yang unzip taw). Korang copy font tu. Cth ::

seperti dalam gambar diatas tu, icon yang ada double T tu font ok. Copy yang tu sahaja.
Bila dah siap copy, sila buka MY COMPUTER >> LOCAL C >> WINDOWS >> FONTS dan korang pastekan dalam folder fonts tu.
DONE!! mudah je kan ^^,
kalo nak tengok rupa tulisan yang korang download tu, buka lah microsoft word da…

Korang suka tengok cartoon??

Image
Salam Semua.
Asfz baru je abizkan semua episod anime :: Prince Tennis. Ada dalam 205 episod dan asfz habizkan dalam seminggu.. Lama betol nak abiz. Disebabkan itu blog ini sudah bersawang-sawang.. Hek3x..
Erk, pelik x kalo remaja 2o tahun tengok cartoon??  tak kan? kan? hehehe..
Tapikan Asfz kagum sangat dengan kartunis. Terutama kartunis anime. erk, betol ke mereka yang menulis/melukis watak anime tu dipanggil kartunis? hentam je lah..hehe..Kenapa kagum? sebab dari karya mereka, boleh nampak apa sebenarnya yang dorang nak buat. Seriusly, anime ni memberi impact gak la kat Asfz. Banyak yang Asfz dapat belajar. Oh yer, Asfz tengok anime prince of tennis ni online je sebab cd tertinggal kat melaka. Sadis betol!!
erk, kalo nak tahu kat mana Asfz tengok anime, komen lah entry ni. Keh3x..
Notakaki :: Korang suka anime x? Kenapa suka?

happy birthday angah!

Image
Salam semua..
warghh!! bersawang2 sudah blog asfz ni kan.. ish3x.. actually sudah tiada idea nak hupdate.. nak cite tentang itu, tentang ini tapi nak taip? mak aihh..malas bebenor..tambahan plak akhir-akhir ni asfz terlalu asyik leka dengan anime.. keh3x.. memang syok la layan anime dikala kepala sudah tidak terbeban dengan segala nota dan assignment.. owh!! alangkah indahnya dunia ^^,
opss..mengarut suda..haha.. sebenarnya entry ini khas untuk adik asfz yang telah menyambut besdaynya yang ke-18 semalam. 
"Dear angah,  Sekarang umur sudah makin meningkat. Makanya ujian dan dugaan hidup pon akan bertambah-tambah. Jangan mudah berputus asa. Kuatkan semangat ok. Ingat impian mu itu..buktikan!! ok? along nak tengok angah berjaya.. Jadi seorang chef yang disegani.. impian angah kan? along doakan angah berjaya ok. Btw, bab2 cintan-cintun tu along tak halang pon (hehe, sporting kan dapat kakak macam saya ;p) cuma angah kene lah bijak mengurus masa dan tak mahulah angkara cinta, semuanya musnah.…

Quote for today..

Image
"A good planning TODAY is better than a perfect planning TOMORROW"
^_^

EDIT PHOTO CONTEST

Image
Salam Disember peeps..!
Asfz nak wat homework ni. Ira yang bagi asfz homework ni.
Amik masa gak lah nak wat.. ceh!! poyo betol jek asfz ni..
So, homework asfz ialah EDIT PHOTO CONTEST
Ni lah penganjur pertandingan. Comel kan? >.< nama dia Qaseh Dalia Adelia. Panjangkan nama dia..huhu..
So, asfz nak hantar homework!
Gambar yang belum diedit~

Hasilnya bila selepas diedit~

not really good..not xpert in editing~
join sebab kene buat homework~^^,
thanks ira cayunk..xoxo


Lupa plak..
software yang asfz guna ialah
Adobe Photoshope CS + Photoscape (buat boarder..ready made jek.ahaks.)


Asfz nak balas dendam!!
nak bagi homework juga ni!! dekatt~


Sis Nurul
Cimi
Sara
Heidi


DONE!!
wish me luck..
hadiah top up woo~
best3x..ngeh3x..

Contest: Ada apa dalam tuh

Image
Salam Sejahtera.


Asfz nak teka ni..
hurm..ntah kenapa asfz merasakan dalam tu ada MANIK..
hak2x..
hope im lucky..


NAK JOIN??
KLIK BANNER TU!!


nak ajak..
BELLA
WANA
KUMA-KUMA


erk..dah bagitaw kat jom potpet potpet/shoutbox/tinggalkan jejak anda


Hope im the lucky one..ngee~

Follow Mollow

Image
Salam. Mood :: CONTEST/GIVEAWAY


Follow Mollow.
Boleh agak kan GA apa..hehe..


HADIAH?? 
from Pulau Pangkor..syookk abiizz..


JOM JOIN!!
GEMPAKKK~

Eh, umur meningkat..

Image
walaupon umur meningkat  tapi.. MAINTAIN MUDA DAN COMEL hekhekhek ♥♥
SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH 1432
"semoga kedatangan tahun baru membawa sejuta rahmat dan kebahagiaan dalam kehidupan.." amin ♥♥

hai korang~

Image
Salam
SEMOGA KORANG HAPPY DAN CERIA SELALU.

ASMARA di TV3

Image
Salam semua
Ha, malam ni asfz tak join GA/Contest..dah marathon semalam..ekeke~ Malam ni eh dah pagi plak, so pagi ini asfz nak review drama yang sedang fofular di TV3. Drama yang bertajuk ASMARA. Asfz baru habis tengok episod 13 tadi tapi dah kompius sama ada dah tamat ke drama ASMARA tu sebab ada terbaca kat blog seseorang yang drama ni hanya 13 episod. Tadi tengok macam belum berakhir. 

Tema drama ASMARA ini "Terjerat Dalam Penjanjian Nyawa". Secara jujurnya asfz pon tak berapa paham maksud tema drama ini. Keseluruhan asfz sangat suka drama ini. Serius rugi sangat-sangat siapa yang terlepas menonton drama ini. Barisan pelakon yang kachak dan chantekk ialah