Posts

Showing posts from November, 2010

New background n blackqoute background

Image
Salam Semua
Hai semua. Saje mengedik-gedik cuba background baru dan blackqoute baru.. hehehe~ Comel x?? ^_^

GIVEAWAY PERTAMA YAYA

Image
Salam Semua

JOM JOIN GIVEAWAY PERTAMA YAYA!!  GIVEAWAY INI DIBUAT SEMPENA HARI JADI YAYA 1 DISEMBER NANTI
Hadiah menarik woo~ Ticker wayang..ngeee~
JOM JOIN!! ada masa lagik nii..
GIVEAWAY PERTAMA YAYA

BELANJA SAYA MC DONALD'S CONTEST

Image
Salam semua
ok, this contest/GA pon asfz buat laju2 sebab due date dye hari ini 30 November 2010, 12 tengah hari.. Now still early in the morning~

BELANJA SAYA MC DONALD'S CONTEST
Sape tanak??  semua nak kan.. jom join!! hekhek3x
hope im the lucky one~ amin..

I ADORE STRAWBERRY SHAWL CONTEST

Image
Salam Semua
Contest ni laju2 asfz buat sebab due date hari ini, tak tahu lah diterima ke tak penyertaan asfz ni.. harap2 diterima yek..

I ADORE STRAWBERRY SHAWL CONTEST

Ok, asfz pertaruhkan gambar ini :)


Jom join skali..
ada masa lagi ni..koott~

Wish me luck :)

Give Away

Image
Salam pagi~
GA lagik..tapi ni ala2 contest pon ada..siap ada refferal lagik..
GA Genatic Algorithms Give Away
Ada banyak kategori ok. So, Jom Join!!
Let me be as ur REFERRAL ok..
YOUR REFERRAL -->> ASFZLILY
my referral -->TIEFAZATIE
asfz nak tag mi_cah eiydah eyqa

Lucky Follower

Image
Salam semua..
LUCKY FOLLOWER am I?? not yet..
mungkinkah anda bertuah?? sertai sekarang!! :)


Jom Terjah Blog AnakDaraDen

Image
Salam Semua.
2nd GA for this morning.
 1st Lucky Draw @ AnakDaraDen.



so, jom join!!
hadiah lumayan~
$$$$$$$$$$$$


asfz nak tag


/ IKA PUK PUK
/ NISA'


Tarikh Tamat :: 27 Disember 2010
masih belum terlewat!!
keh3x

Cuti-cuti sekolah giveaway

Image
Salam semua..
Asfz bermood join GA/contest.
Ok, ni CUTI-CUTI SEKOLAH GIVEAWAY.
so, jom la join sekali.. asfz nak tag
<> CIK WANI
<> EYKASYAZA

DUE DATE :: 31 Disember 2010

JOM JOIN!! nak join hanya klik banner ^_^

Pencil and Eraser story~

Image
PENCIL: I'm sorry.... 
ERASER: For what? You didn't do anything wrong. 
PENCIL: I'm sorry cos you get hurt bcos of me. Whenever I made a mistake, you're always there to erase it. But as you make my mistakes vanish, you lose a part of yourself. You get smaller and smaller each time. 
ERASER: That's true. But I don't really mind. You see, I was made to do this. I was made to help you whenever you do something wrong. Even though one day, I know I'll be gone and you'll replace me with a new one, I'm actually happy with my job. So please, stop worrying. I hate seeing you sad. 
>>Parents are like the eraser whereas their children are the pencil. They're always there for their children, cleaning up their mistakes. Sometimes along the way... they get hurt, and become smaller (older, and eventually pass on). Though their children will eventually find someone new (spouse), but parents are still happy with what they do for their children, and will always…

seharian di pantai~

Image
Salam semua..
Hai korang..amacam cuti??ekeke..semalam secara rasmi asfz telah menamatkan pengajian bagi sem III..ohh, alangkah indahnya dunia..without books, classes, notes and so on..so, semalam asfz dan kawan2 yang lain pergi menghiburkan diri dan menghilangkan stress yang ada.. so, check diz out!~
Nice view right? love it so much!! <3
The GIRLS~ should be have another one..who take this picture..

EXAM DAH HABISS!!!

Image
Salam semua..
1st of all...


JADUAL FINAL EXAM TAHUN 2 SEMESTER 1

09 Nov 2010 - Analisa Algorithma11 Nov 2010 - Teknologi Internet 15 Nov 2010 - Kejuruteraan Perisian 19 Nov 2010 - Statistik dan Kebarangkalian 23 Nov 2010 - Sistem Pengoperasian

maka dengan ini saya mengistiharkan 
EXAM DAH HABISS!!!

legaaaa~
tak sabar nak balekk!!!


Semua barang dah siap kemas..
sumbat ketat2 dalam locker..hahaha~
sampai xleh tutup..betapa bnyaknye barang2 chayerrr...hek3x...


jatuh cinta lagi~

Image
Salam semua.
Amacam tajuk? gempak x? yes!! i fall in love again!! again..and again.. with *

*


*



*





* HIM!! yes!! both of him!!

hahahaha~ asfz minat dengan mereka berdua lah.. tapi xde lah sampai tahap nk bercinta.. saya sedar sapa diri saya.. tak layak untuk mereka.. saya hanya pacal yang hina.. bagai gagak dengan merak.. bagai langit dan bumi..
always support you akim!!  and you too lee hong ki!! muaaxxx!!!

Just repeating this song over and over agaain..

Image
Salam Semua ^_^

Tak dapat nak gambar perasaan asfz bila lagu ni berkumandang~ Enjoy ya (^__^)

present from my beloved friend

Image
Salam kawan2
I got this from my fren+classmate+housemate+erk...apa ag ek.. (^__^)

OMG!! serius sangat suka!! Thanks CBELLA.. nanti buat lagi yekk (^___^)
jom terjah blog beliau.. memang cun n superb.. sila lah lawat n folo skali ok *^_^*
buat header pon shemart ni.. hekhek c|=

Semalam..

Image
Ada orang nyanyikan lagu ni untuk chayerr..




Terharu!
sobs..sobs..sobs..


notakaki :: nyesal xrecord!! ;o) t nyanyi lagi okeh! ^_^


lagu blog ditutup seketika sebab nak korang dengar lagu ini juga!!

Dari Jauh..

Image
Tiada malam lena tidurku
hanya igauan mimpi yang pilu
kerna setiap kali ku pejamkan mata
ku hanya terlihat dirimu

mengapa aku masih menanti
harapan yang kian tidak pasti
walau ku sedar hakikatnya
kau takkan kembali di sisi

walau kau tidak perlukanku
aku tetap mendoakan kebahagianmu
tapi hanya satu yang ku pinta
izinkanku menyintaimu dari jauh

walau aku pernah menyatakan
yang ku telah lepaskan segala
hakikatnya hati kecilku masih menyinta
aku simpan saja perasaanku
menahan derita dalam rindu
Singer - Nabil Mentor





1 paper to go!

Image
Salam semua
Hari ini dah berlalu STATISTIC yang amat2 mengelirukan. Ibarat seperti asfz ambil subject law jek..urgh! tak cukup masa untuk berfikir dan asfz terasa seperti berlari seratus meter ketika menjawab soalan-soalan yang diberikan..puhhhh~
so asfz amat happy sebab akhirnya tinggal 1 paper jek lagi. Fuuhh..
GAMBATTE ASFZ!!

09 Nov 2010 - Analisa Algorithma11 Nov 2010 - Teknologi Internet 15 Nov 2010 - Kejuruteraan Perisian 19 Nov 2010 - Statistik dan Kebarangkalian 23 Nov 2010 - Sistem Pengoperasian

t nak kemas barang-barang..
malasnyaa~


beraya aidiladha di rumah ween

Image
Salam Aidiladha <3
Hari ini sudah hari ke-2 kita berayakan. Jam sekarang menunjukkan 5.20 am. Maknanya asfz masih belum tidur aw! berkorban demi STATISTIC TERCHINTA! hurm.. ok, jom bercerita. Cerita pasal raya lah :) erk tapi tak ada baju raya, kuih raya pon tak de. Sedey .T__T. tsk..tsk..(lap air mata)
Pagi-pagi raya asfz dapat miscal dari heidi..ehem, 4 miscal u..hahaha, kompem dia ingat asfz sedang membuta..hello!! handphone ku sedang beristirehat ok (hp tengah charge)..masa asfz check tu kan, mula-mula ingat nak call semula tapi terbuka "write message" so, tak jadi call..(alasan untuk save kreadit..keh3x) tapi heidi tak reply babe! demn!! frust kot sebab dia tak reply mesej asfz tapi dia terus call..ahaks! kedit dia kompem gerak lebih dari asfz. Itu yang penting..kah4x (gelak jahat gilaa)
erk, tetiba rasa malas nak coleteh panjang2.. layan gambar la ek ^_^..
Pemandu baru dilantik!  ahaks! (^_^)

apa menu korang hari ini?

Image
Salam Aidiladha semua.
Erm..biasanya bila hari raya, budaya kunjung mengunjung menjadi amalan kita kan. So, sebagai tuan rumah kompem la kan pelbagai juadah disediakan. So, apa menu aidiladha korang tahun ni? menu asfz..
Ini...

dan.. ini juga (^__^)

terasa beraya diperantauan..

Image
Salam Semua
Esok dah raya kan? so amacam persiapan korang? mesti best kan. Mesti dapur korang meriah, yelah kupas bawang, siang daging dll. Rindunya moment itu. :'( touching nyaa...huwaaaaa.....
asfz baru balek shopping kat mydin. Beli bahan2 mentah jek. Ingatnya nak masak sesuatu la, esok raya kan. Sekarang tengah memasak. Masak apa? tungguu la bila siap nanti. Sekurang-kurangnya ada juga feel raya kan. Sayu jek bila tengah kupas bawang tadi dengar takbir raya. Sobs..sobs..nak balek umah! MAK!! ABAH!!! along nak balek umah...nak beraya kat umah.. Ini pertama kali asfz tak beraya kat umah asfz. Mesti mak tengah sibuk2 kat dapur. Tahun lepas family asfz masak satay. Tahun ni masak apa ye mak? rindu nya... :'(
ok la you all.. Air mata dah berguguran ni. As beraya dengan roomate asfz je..berdua jekk.. Yang lain semua dah balek kampung. Sunyi nya kawasan hostel ni .T_T. andai mak asfz baca entry ni, ketahuilah wahai makku syang, asfz amat merindui kalian semua :(
kesat air mata...

2 paper je yang tinggal~

Image
Salam semua.
Oh, lamanya asfz tidak mengupdate blog. erk, lama kew? hanya beberapa hari je lah. Kompem xde yang rindu asfz kan? betul?? ok..fine!
disebabkan tak ada yang rindu, asfz xnak update panjang-panjang. hanya nak beritahu... paper final exam hanya tinggal 2 but killer..(wat? don care..k fine .T_T.) tak dapat balek beraya dikampung..sobs..sobs..sobs.. (padan muka?? ha..sampainya hati..) asfz belom tidur lagi ni dari semalam..penat sgt!! sebab siapkan project IT (padan muka?? hurmm...)
tu je, Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha baru terasa beraya diperantauan..huwaaaa :'( sayuuu betol!

handle it wit care please

Image
because it fragile. TQVM

study

Image
STUDY tapi TAK FOKUS CAMNER TU?

Jangan menagis lagi taw!!

Image
Pagi tadi, mak asfz call asfz. Dia cakap dia nak tanya khabar dan nak tahu perkembangan asfz. Yelah, sekarangkan musim peperiksaan. So, asfz borak panjang lah dengan mak asfz. Rindu kot. Dah lama tak balik rumah. Tapi asfz tak adalah kongsi masalah asfz atau apa-apa dengan mak asfz, hanya cerita tentang perkembangan terbaru asfz je lah. Bila nak letak fon tu, tetiba mak asfz pesan "Jangan menagis lagi taw!!"Asfz terdiam.  Dalam hati asfz "macam mana mak tahu ni??" .T__T.

4 menanti.

Image
1 sudah.. 4 menanti..

09 Nov 2010 - Analisa Algorithma
11 Nov 2010 - Teknologi Internet 15 Nov 2010 - Kejuruteraan Perisian 19 Nov 2010 - Statistik dan Kebarangkalian 23 Nov 2010 - Sistem Pengoperasian
GAMBATEE!!!

aku xde abang..

Image
Salam semua.. jum baca ini..  SALAM =)
Note ni khas utk abg aku n abg2 yg ade adek2 sekelian...
kite copycat dialog iklan digi jap....
ADEK: Kenapa abg selalu buli akuuu???? (sile bygkan die tgah ckp dgn nada marah)
ABANG: SEBAB AKU KAN ABANG!!!..hahaha
...................................................................
WAAA..x suke dialog nie..sebb dialog nie pernah, tengah n akan sentiasa hantui aku kat mane2 aku pergi.....cisciscis...kenape ko lahir untuk buli aku haa???....
dear my abg,
aku tulis note ni tuk ko sebab aku rase aku taw kenape ko  selalu buli aku... yela kokan lelaki..mmg suke buli adek pompuan yg lemah cam aku ni kankankan?...kenape  ko suke larang aku bwat sumtin tp ko sendiri yg bwat???,,,...ce tengok balek ape yg ko buwat tp ko x kasi aku bwat..cis. nah ko!..haha

mse kecik2  ko slalu ckp cnikan.. " ko ni.... seboklah!...aku nk pergi mane2 pon ko nak ikut.dudukjela kat umah...xyah pegi mane2" waaa..bengang aku tym nie..adeke abg ak ckp kat aku cni..cis..ble aku nak k…

bermulanya sebuah peperangan...

Image
グッドラックAsfz!!!

admire him...

Image
opnʞ ıɥɔıuıɥs a.k.a uɐuoɔ ɐʍɐƃopǝ

always protect her lover in any resistance .. "love is magic, attack the mystery"

yesterday..

Image
I saw it yesterday.. Double RAINBOW!!

Pelengkap Hidupku...

Image
Aku bagai laut tak bertepi dan tak berkarang
Aku bagai bintang yang tak ditemani malam
Melihat dirimu ada senyum canda dan tawa
Yang membuat aku tak ingin pergi darimu

Teringat janji lamamu kepadaku
Teringat aku teringat
Teringat saat kau masih ada di sini
Temaniku sepanjang hari

Bila kau pergi jauh ingatlah aku
Bila ku di sampingmu peluk tubuhku
Bila kau rindu aku panggil namaku
Ku datang menemuimu

Peluk erat jasadku jangan lepaskan
Tetaplah kau di sini arungi malam
Karena hanya dirimu belahan jiwa
Pelengkapku di dunia
Singer - Aren (feat Romi)

Pergi...

Image
Sayu terpisah
hikayat indah kini hanya tinggal sejarah
berhembus angin rindu
begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu
hujan lebat mencurah kini
bagaikan tiada henti
kaulah laguku kau irama terindah
tak lagi kudengari
kau pergi.. pergi..
sepi tanpa kata
terdiam dan kaku tak daya kau kulupa
apa pun kata mereka
biarkan kenangan berbunga di ranting usia


Singer - Aizat AF5