part 1 :: kene bayar RM 170 hanya tok start kereta jek!!

Salam Kawan2

Asfz nak hupdate ni.
dikala time macam ni sepatutnya asfz sudah lena dibuai mimpi tapi sebenarnya asfz baru bangun dari mimpi. Hahaha~

Asfz ada beritahu di entry sebelum ini, yang asfz pergi openhouse kat umah member asfz kan. 
Macam2 yang terjadi. Seriusly, mencabar kreadibility asfz sebagai seorang pelajar..
(erk, xde kait pon..haha)
*muka ceria


Ramai yang pergi open house tu, ada lah dalam 9 orang (2 buah kereta). Konvoi lah..tapi 2 buah kereta tu kami sewa ok, bukan hak kami sendiri. Bertolak dalam pukul 4 lebeh dan menjangkakan kami akan sampai di Kajang aroung 7 pm plus2..malang tidak berbau, kereta yang dinaikki oleh member asfz rosak di tengah highway. urghh!! sedey kot!!
Tersadai kat R&R Seremban selama beberapa jam. Nasib baek kereta tu rosak bile sampai R&R seremban. Kalo kat tengah2 jalan highway tu?? mcm mana lah agaknya kan!!



nampak x pomen sedang baiki kereta tu? 
juz nak startkan enjin kereta tu kan, dye kenekan bayaran RM 170 taw!!
mahal gilakk!! tapi kami bayar je lah kan..wat muka cool..
kan asfz dah cakap tu kereta sewa kan, so kami call la pokcik tu..punye lah kan call banyak kali dye xmo angkat..geram gilakk!! pastu bila dye call balek, kami plak yang kene marah sebab panggil pomen tu. agak2 lah, kalo dah kereta rosak, tak kan nak soh kami wat show plak kat tengah jalan tu kan!! yang paling best, dye xmo bayar duit RM 170 tu. Bukan kereta asfz or kawan2 asfz taw, kereta pokcik tu sendiri. Dah la tak service kereta tu, bukan tak taw kami nak guna tok perjalanan yang jauh. Sabar je lah dengan kerenah manusia yang tah hape2 ni. Kiteorang mintak kereta lain taw. Boley plak dye nak tambah bayaran. Ewah2!! sesuka hati tiri dye je kan. Dah la bagi kereta rosak, pastu nak kiteorang tambah bayaran pulak.. Saman nak? 
Nasib baek kawan asfz tu tolong. Tolong amik kiteorang kat R&R tu lah. segan plak ase sebab dan nyusahkan dye. Tapi nak wat mcm mana kan. Kami pon tak mahu ini semua berlaku..dalam pukul 10 malam pokcik tu hantar kereta lain. Semua dah kepenatan menantikan pokcik tu. Tapi ada lagi nasib malang yang berlaku. 

kereta yang lagi satu kene serangan TAIK BURUNG!!
huwaa~~ geli2..busuk2..
haiyooo~
pening pala asfz!!
tak de spe pon y sudi membasuh ini punye keleta!!
macam2 yang berlaku hari ini.
adakah ini yang dinamakan BAD DAY?

notakaki :: walau apa pon terjadi, asfz dan kawan2 selamat juga sampai kat umah member asfz tu walaupon terlewat..Alhamdullilah :)

psst :: nantikan sambungan entry ini yek..ada moment yang menarik selepas kejadian ini :)

truly,

Comments

Popular posts from this blog

Ros ada makna tersembunyi?

Yummy Cupscake

Siapa tak nak jam tangan yang comel ni kann!