Posts

Showing posts from October, 2010

wanna a gun!!

Image
urgh!! end it faster!! DIE!!
truly,

pizza crazy

Image
Salam kawan-kawan
Semalam best sangat sebab dapat hangout dengan W9G..asfz dah intro kat u'oll semua taw W9G tu..semalam hari jumaat bersamaan hari terakhir kelas untuk sem 3 atau lebih baget lagi tahun 2..hahaha..kiranya keluar ni untuk release tension lah. Plan utama, makan pizza!! sebab semua dah selesai present bengkel dengan jayanya, tiba masa untuk beri hadiah dekat diri sendiri sebab mampu bertahan. yeaayy!! 
MENJADI PILIHAN ♥


yummyy (^_^)

hidup tak semestinya indah

Image
Salam readers.
hidup tak semestinya indah.. make it wonderfull..
truly,

perasaan campur-campur..GOOD LUCK LAB TEST!!

Image
Salam Kawan-Kawan
Alhamdullilah sebab asfz dah berjaya present bengkel asfz but sangat sedih. Yelah, dugaan kan. Takpelah, asfz cuma berharap asfz boleh lulus dan tak perlu repeat subjek ini lagi. hurm..wat to do..semuanya dah berlaku. Nasi dah jadi bubur. Nak meraung? nak menagis? nak marah? semua dah tak guna sebab ianya takkan berpatah balik kan. really hope can turn back time 
Tadi dapat jumpe 2 ekor monstah. Monstah ini dan ini..Terubat la rindu kat dowang. Tapi tadi ada seorang monstah tu macam tak sihat jek. Get well soon taw..xmo la caket. Exam menghampiri ni. Sila makan ubat yek!!
Kejap lagi ada LabTest. Paling pentingnya, "OPEN BOOK TEST" tapi tak confident boleh buat ke tak. Harap-harap ok lah kan.  Oh yek, masa amik test ni, 2 monstah tadi akan ada juga. Sukanya saya 
notakaki :: mood tak stabil.. bilalah asfz boleh happy macam biasa.. im change a lot!! tapi bestkan sebab depan semua orang asfz dapat senyum dan ketawa kuat-kuat! kenapalah asfz sangat lemah?
truly,

debaran kian terasa

Image
Salam Kawan-Kawan
Asfz kene present bengkel hari ini. Now ada kat makmal, tunggu turn.. wow..really cuak okey :( hope everything will fine.. 
notakaki :: semalam asfz p KL..best taw :) t kalo asfz rajin, asfz update okey ^_^
truly,

4:46 am

Image
Salam Kawan-kawan
Sekarang dah pukul 4.30 am.. erk, kalo rumate asfz taw ni kompem kene mara sebab esok pagi kene teman dia pergi kl.  Tapi asfz tak tido lagi ni. hikhik.. ngantok tu tak lah tapi letih. Sudah menghupdate lagu-lagi dalam mp3. yeahh!! akhirnya!! :D esok, dalam bas leh layan lagu-lagi baru. :D sukanya asfz..

truly,

khas untuk pengunjung blog asfz

Image
GOOD LUCK EXAM!!
buat betol-betol taw :)

mahu 800 tp ada 2 jek..

Image
Salam kawan-kawan
Asfz mahu cerita satu cerita yang asfz rasa sangat menarik untuk dikongsikan bersama. Ewahhh, macam lah cerita asfz ni best sangat kan? tapi asfz tak peduli. Asfz nak cerita juga. Siapa tak mahu dengar, sila tekan tanda 'X' kat atas hujung sebelah kanan tu. Haa..nampak x? Petang tadi selepas habis kelas OS, kawan-kawan asfz pergi makan dekat kedai nasi ayam penyek. Siapa pernah makan mesti korang tahu rasa kelazatan nasi tu kan tapi asfz bukan nak cerita pasal nasi ayam penyek tu, nak cerita lain. Cerita bab makan ni next entry baru asfz cerita okeyh!! Tempat makan asfz tu berdekatan dengan mydin MITC yang agak besar tu. Kawan asfz ajak teman dia pergi sana sebab nak keluarkan duit. Jadi, asfz ikut je lah. Sampai-sampai je kat sana, ramai pula yang beratur tunggu giliran nak keluarkan duit, asfz apa lagi pusing-pusing lah dekat sekitar mydin tu. Tetiba asfz kene tahan dengan seorang perempuan (bukan orang malaysia) sambil menunjukkan kad banknya kat asfz. Muka a…

good morning world!!

Image
Salam kawan-kawan
Selamat pagi semua. Semalam asfz tidur awal dan nyenyak sekali. Oh yeah!! nikmat sungguh dapat tidur secukupnya. Rasa fresh jek pagi-pagi ni. hahaha. Walaupun sebenarnya assignment menanti dengan begitu banyak tapi disebabkan terlalu kecewa dengan kejadian semalam. erk, kecewa ke? keseluruhannya takder lah kan..happy pon ada sebab tak der presentation, mungkin asfz penat kot semalam.walau apapon memang best dapat tidur diatas katil yang empuk dan ditemani oleh teddy bear yang comel. Oh..bahagia terasa. hehehe.. Ramai kawan-kawan blog dan fesbuk asfz menduduki peperiksaan akhir kan, so asfz wish good luck okeyh..asfz punyer exam next week. so, doakan asfz mampu menempuhinya yek :)
bila dah exam mood, kompem ada macam-macam dugaan yang berlaku. Macam-macam lah sebagai contoh demam, sakit perut, stationary tak lengkap, slip peperiksaan tak ada. Oh yek, semalam asfz dah ambil slip peperiksaan dekat fakulti. Oh, bila dah dapat slip bermakna exam semakin menghampiri tetapi ma…

keciwa!!

Image
Salam Kawan2..
asfz KECIWA!! yess!! KECEWA!!
apa korang rasa bila korang dah bersemangat buat preparation!! siap tak tido..  print sane, print sini.. burn sane, burn sini.. check sane, check sini... sampai tak cukup tangan lah untuk wat preparation terakhir..

dup..dap..dup..dap..

Image
Salam kawan-kawan asfz rasa xsedap hati lah. minggu lepas my bad luck and pagi ni pun perkara malang berlaku.. risau sangat. adakah ini satu petanda??

truly,

hope everything will ok!.

Image
Salam kawan-kawan
Asfz ada presentation petang ini tapi dokumentasi asfz belum ready. Cd belum burn. Ingat nak burn kat pusat komputer di kampus malangnya asfz bangun lambat sebab semalam tidur lewat. Sedih sangat. Dah lah rasa cuak+gemuruh+lain-lain = presentation!!
apalah malang nasib saya  .T____T.
truly,

ready?

Image
Salam Kawan-kawan
terasa sungguh mengantuk sekarang sebab tak cukup tidur lah.. mata ni dah mengalahkan mata panda..oh no..  tapi asfz rasa lega sebab asfz dah siap dokumentasi untuk projek asfz tu. esok dah kene present, jadi ingat hari ini nak jalan-jalan untuk buang rasa gemuruh. takut la juga.. tak lama pon asfz keluar. Kejap jek.. balek terus print semua benda.. ALHAMDULLILAH.. moga esok berjalan dengan lancar. amin :)
truly,

4:40 am

Image
Jam sudah menunjukkan tepat 4:40 am dan asfz masih berjaga.

truly,

at least one

Image
Sedang berguling2 sambil mengira2 jumlah rambut yang gugur ekoran tidak dapat membuat DFD dengan jayanya.  Maka, keputusan diambil untuk memberi SMS kepada supervisor (SV)
asfz : sir, dlm report tu nak kene ada dfd, erd n flowchart..nak semua skali or salah stu jek?? sv : at least one
yeah..aku dah siap flowchart n erd..forget about dfd..huahahaha 
camnilah rutin diriku hari-hari
truly,

bercinta dengan benda tak bernyawa =.=

Image
Salam kawan-kawan
Korang pernah tak bercinta dengan benda tak bernyawa? asfz selalu okey!! sampai termuntah-muntah.. sebagai contoh..MY BENGKEL sangat lama asfz bercinta dengannya..hampir 3-4 bulan juga lah.. dan hari ini asfz kene bercinta lagi denganDOKUMENTASI BENGKEL. grrr!! dari pagi sampai sekarang asyik tatap+renung tanpa berhenti.. sampai makan pon, boleh muntah balek..
hari isnin ni semua akan berakhir.
wish me luck.

wargghh!! lot work to do!!

truly,

Contest I LOVE ICT!

Image
Salam Kawan-kawan
Asfz nak join satu contest. Memandangkan asfz baru jek menjejakkan kaki kat ICT, so terus jek nak join contest ni.
Term and Condition
1. Feel free to be my FOLLOWERS DONE!!
2. entry pasal contest adalah WAJIB! DONE!! this is the entry :)
3. picture haruslah ORIGINALITY sendiri punya ( jangan curi orang punya tau! nanti Allah murka )
INI ORIGINAL PUNYER TAW!!
CATO A

GA KISZYDOLLS

Image
Salam Kawan-kawan
asfz nak join satu GA ni da lama mengidam nak plushie chumel2 tu. sangat suka oke!!
so, mungkin ada rezeki asfz kalo join GA kali ini.. amin :)
Cuba tengok plushie-plushie ni. Chumel bangat kan :)

jom membuang masa ♥ (part 2)

Image
Salam kawan2
satu lagi kerja asfz.
kerja klik..klik..klik..

maka, terjadi lah ini :)


cantikkan dye?
tersenyum gembira..

hope she will be like diz forever..
^___^

truly,

i love u lah..xmo buat lagi taw (^_^)

Image
Salam kawan2
asfz hepy ni sebab tadi checkNUFFNANGdan.. dan..
*

*

*


*

jom membuang masa ♥

Image
Salam kawan2..
apa la bongek sangat ajak orang membuang masa. Memang dah tak betol si budak asfz ni. Haiyo..pening..pening.. Right now asfz sedang mengadap sistem asfz a.k.a project asfz.. ada jek yang lupa nak touch..ish..ish..teruk betul. Rasa nak lempang jek budak ni..grrr!!
Tadi, dikala asfz bosan sangat (ye lah, mengadap sistem dari pagi bila ntah..oh, sungguh tidak berperasaan =.=), asfz klik fb, klik blog, klik tu, klik ni.. so, tetiba bermood untuk mengedit gambar.. hoyeehhH!!! setelah meminta kebenaran kepada si MONTER COMOT ini, maka terjadilah ini...

Tada!! hahaha...inilah hasil tangan asfz..ngee~
tak kreatip mana pon.. hanya sekadar untuk mengisi masa.
nasib baik MONTER COMOT ini suka.. ^_______^  |_|_|
ok tak ek?? hehehe~  before post kat sini, asfz dah post kat sini dulu :) klik lah kalo nak p tenguk kat saner~
notakaki :: sedang cuba buat untuk monster yang berikutnya.. hahaha~ spekah?? tungguuu~
truly,

cutii!! yeayyy~

Image
Salam Kawan2.
Yeay!! cuti..cuti!! yela, bersempena melaka maju 2010
Taniah ye kerajaan negeri Melaka..hooyeee~
erk..merepek sahaja asfz ni kan. Lagi skali asfz tak tido..haiyoo..macam mana nak sihat kalo tidor pon tak menentu, tak kira tempat..erk?? apakah?? hehe~ Lupa pula. GOOD MORNING WORLD!! so, pe rancangan korang hari ni? dating? jalan2? study?  apa-apa pon hope korang enjoy dengan apa yang korang buat yek.. Jangan cedey2 dan sentiasalah gembira selalu.. erk..merepek lagikk..hahaha~ layankan jek lah yek korang2 yang comel2 & kachak2 belaka..kerana kepala asfz suda mengong!! hikhik gara-gara tidor yang tidak menentu sehingga kan lupa cukup tido ke tak asfz ni. Haiyooo~

spe nak kene lempang?

Image
Salam kawan2
arini asfz bengang sangat.. urrghh!! rasa nak lempang orang jek..

Ordinary(non-exclusive).??? where my glitterati???

Image
Salam Kawan2
asf nak mintak tolong~ tadi buka acc nuffnang..tetiba tgk status membership dah len.. kenapa tetiba nuffnang tarik membership status asfz ek?

asfz xpernah curang pon.. huwwaaa!! help me!!

1 done! a lot to go!

Image
Salam Kawan-Kawan
Sudah pagi ek? hadoii..asfz belom tidur lagi ni. Ngantok suda..how come??

ada kelas kejap lagi~! haihh.. bukan malas tapi penat+ngantuk, so kalo asfz skip kelas kira halal lah ek.. ish3x..terok kan asfz ni.. walauapapon, asfz hepy bangat sebab asfz dah siap sistem asfz.. alhamdullilah~~!

pasni kene pikir >> PRESENTATION (23rd OCtober 2010) >> Dokumentasi Sistem ( Impian Kiara Tiles Snd Bhd) >> Assignment Operating System >> Assingment Internet Technology >> Assignment Analysa Algorithm >> Lab Test Operating System ( Tomorrow, 19th October 2010)
owh.. sangat banyak rupanya =.= baru inngat nak relexx!! grrrr!!~
truly,