edisi raya asfz (part 3 - jum pergi umah pengantin)

Salam Syawal

hurm..ni entry yang terakhir mengenai "edisi raya asfz" ..seronok plak bile menulis entry dengan bersiri..hahaha, mcm drama bersiri la plak..ok, dikala asfz membebel kat sini, asfz juga tengah tengok cerita Lagenda Ular Emas yang ditayangkan di TV9 & TV3 tapi mcm biasalah asfz tengok online jek sebab kat rumah asfz hanya dapat channel RTM jek..dah suruh mak beli astro tapi mak xnak..alasan yang diberi "nanti adik2 tu dah tak nak tengok buku, leka dengan tv jek nanti"..bile asfz pikir2 balek ada logiknya..tak kisah lah semua tu..

jadi asfz nak sambung entry yang ini dan juga ini..yang ini episod last lah kunun2..klw lepas ini asfz wat entry raya tu  maknanya asfz hanya tambah mana yang asfz tertinggal okeyh!!

Episod 3 :: Jum pergi Umah Pengantin..
Masa :: raya ke 2, 3, 4 & 5

kali ini asfz cantumkan semua sebab tak der menda nak cerita untuk ini..

RAYA KE-2
semua sanak saudara asfz balek ke rumah masing2..sangat sedey okeyh sebab hanya family asfz jek yang tinggal..sunyi kot..sob..sob..sob..petang tu mak ajak asfz pergi beraya..rumah adik atok asfz..memang rutin setiap tahun pergi beraya..actually adik atok asfz ni buka kedai, so bile dye bgi duit raya jek dengan laju2nya adik2 asfz  pergi serbu kedai tu..beli air gas, asam jeruk & jajan (makanan ringan)..complete 1 set..ayah asfz siap cakap, "atok tu bagi duit raya, kenapa pulangkan balek!!"..hehe, lawak2..macam2 kerenah adik2 asfz ni taw..

RAYA KE-3
asfz akan pulang beraya di kampung sebelah ayah..dekat sangat dengan rumah so asfz boleh anggap balek umah la kan..lepas zohor lah kami bertolak balek umah tapi before balek atok dan nenek bagi duit raya lagik skali okeyh!! tapi yang ni tak kira duit raya tapi duit belanja..tapi disebabkan hari raya, asfz anggap je duit raya..xsalah kan :)

Semasa dalam perjalanan, kiteorang suka kira duit raya dalam kereta. Know what? duit raya asfz paling banyak antara semua adik2 asfz..yabedabeduuu~~
adik2 asfz redha dan pasrah je lah..keh2, adik ckp nak makan kepci..almaklumlah, dah lama tak makan..tak sangka mak asfz bagi taw..so, kiteorang pergi makan kepsi kat rompin..sebelum sampai umah atok..masuk2 kepsi punyelah sesak..so, kiteorang beli bungkus je lah, makan dekat taman permainan..syookk!! :)

seronok je adik asfz makan ayam..siap duduk atas kereta lagik..hehe

"helo..helo!!"

selendang ala2 CT tapi tak jadi..hampehh!!

termenung lah seketika..
camne nak wat kasi jadi tudung tuh!!

nak inteprem juga! hambik! hambik!

dah layan gambar? 
kami sampai around 6ptg..
penat sangatt!!

RAYA KE-4
hari tu ada jemputan kahwin..pelik betol kawin mase raya ni..tapi nak wat camne dah jodoh depa kan..pengantin sangat sweet dan chumel..erkk, actually tak kenal pon tapi yang best menu dye..pergh!! KERBAU okeyh..bukan LEMBU dah..sedap sangat tapi mak komen tak sedap..entah lah..

pastu kami terus je balek umahh~

RAYA KE-5 
menghupdate blog dah fesbuk dan segala bagai yang kene hupdate...

thats all..hehehe

notakaki :: menu bulan syawal sangat pelik2..

1) Pagi raya ada RENDANG RUSA dan RENDANG DAGING LEMBU..
2) P kenduri kahwin makan GULAI KERBAU (not sure nama masakan)

pasni makan apa plak ek??hehe

The Episod ::

truly,

Comments

rendang rusaaa? yummy!

syoknya dia aya :'))
asfz lily said…
@enyheartsdiamond

hehe..yummy sgt2 lah..

seronokk :)

Popular posts from this blog

Ros ada makna tersembunyi?

alhamdullilah, terima kasih London Weight Management

Yummy Cupscake