edisi raya asfz (part 2 - eh, dah raya lah!!makan rendang rusa!!)

Salam Syawal

hari ini dah 5 hari kite menyambut syawal kan..sedar tak sedar, dah 5 hari lah..hehe
so, camne kawan2 asfz ni menyambutnya?? dah abiz ronda satu taman perumahan tu? bukan tok collect wit raya tp tok mengenali jiran tetangga..bila lagi kan nak berkenalan..time2 cuti camni lah korang kene amik peluang..hehehe..
asfz ni cakap je taw, asfz sendiri tak pergi melawat..yelah, klw mak tak ajak, memang asfz tak pergi lah..teruk kan..asfz segan lah..tetiba nak datang beraya..t orang cakap,

"dah besar pon tak malu nak beraya" 

asfz nak sambung entry berkenaan raya..so spe2 yang belum baca sila2 lah baca entry berkenaan okeyh!!

Episod 2 :: eh, dah raya lah!!makan rendang rusa!!
masa :: 1 syawal :)

Awal2 pagi asfz tak tido sebab menyerika baju2 raya satu family..its my duty every year..penat woo..manyak baju..yelah, family asfz smuanya 6 orang dan setiap seorang ada 2 pasang baju..jadi 2 x 6 = 12 pasang - 1 pasang (ayah ada sepasang jek baju melayu) = 11 pasang..huh!! di pagi hari kala orang semua sedang nyenyak tido, asfz bertungkus-lumus menyerika semua baju..usaha tangga kejayaan kan..

sebelum tido, bergayut dengan Mr Teddy dlu..minta ampun dan maaf la kunun2..last2 asfz tertido sebab keletihan..mase tu dah pukul 5 pagi okeyh!! dalam pukul 6.30 pagi mak asfz kejut tok subuh then tido semula lah!! sampai pukul bape tah..yang penting masa asfz bangun semua orang dah keluar p sembahyang raya..ish3x..teruk kan..tapi penat lah sebab malam tu asfz tolong dowang masak lagi..kire ok lah kan..

pas siap2kan diri semua, orang pon balek dari masjid..so, family rutine la kan..tiap2 tahun akan berkumpul minta ampun dan maaf dengan semua orang pluss dapat duit raya!! kaching!!$$$$$$$$$
part tu la sedey berbaur ceria..hahaha...
so, xmo citer lagi..penat lah plak taip panjang2 ni..apa kata layan gambar plak..hiks :)

apa tengok2!! hehe..
sje nak tunjuk lens tu!!
hehehe :)

ni baju raya shayer yang dibuat khas oleh mak asfz..
shawl tu plak cari kat pasaraya jek!! xsempat nak cari kat tempat lain .T___T.

happy family
semua sedondon kan
Purple Addict!!

yeay!! $$$$$$$$$

beloved cousin!!
sepupu yang paling rapat+kamcing+hampeh..
miss her badly!! ouchh..jumpe kejap je tyme raya hari tu :(
(sorry, her already taken..hikhik)

opss..kantoi..
hehehe~
agak2 meecet ngan spe ek?? 
^__^


oh yer..lupa plak..bile bercerita tentang raya kan, kompem lah tak terkecuali bercerita mengenai menu di hari raya iaitu ketupat dan rendang..haaa..tahun ini speacial menu taw..RENDANG RUSA..spe pernah makan?? sedap taw..tahun ni asfz makan ketupat dengan RENDANG RUSA..yummy~ seriuss..dagingnya lebih lembut dari daging lembu..wow..nak lagi rasanya..macam2 lagi menu pada hari raya..lemang ada, lodeh ada..bak kata pakcik astro tu "macam2 ada" :)


so, apa menu korang plak?

notakaki :: asfz akan memperkenalkan cousin asfz tu kat entry yang lain okeyh!! hehe :)

truly,

Comments

Popular posts from this blog

Ros ada makna tersembunyi?

Yummy Cupscake

Siapa tak nak jam tangan yang comel ni kann!