edisi raya asfz (part 1)

Salam Syawal
(eh, dah syawal lah ^_^)

Hye all..camne sambutan raya korang?? mesti best kan..sedey sgt tak hupdate beberapa hari ni..ye lah, kat kampung kan..xder line 3g..makanya broadband ada pon jadi hiasan semata2..hikhik..
apamacam duit raya?? masyuukk?? 
asfz? biasa2 jek..almaklumlah sudah besar ni..secoek je lah yang dpt..apa kata org tu, sekadar duit topup jer lah..hehe..btw jum ikot suka-duka asfz beraya..
advanture taw!!hihi

episod 1 :: Gelagat balek kampungg!!
masa :: sehari sebelum raya lahh :)

Story begins..
Mula-mula macam ni..dirancangkan family asfz nak bertolak balek beraya di kampung awal2 pagi tapi tahun ni nak ubah angin balek tengah hari..bila dah siap2 semua, kmi bertolak dalam kol 11.30 pagi (blom tgh hari lagi kan??) perjalanan kamu smooth je pada permulaannya..tapi..

Ku sangkakan panas, rupa2nya hujan ditengah hari..kereta kiteorang punyer tayar meletop daaa...mmg terkejut sesangat2 lah!! mau gugur jantung den tapi alhamdullilah lah kereta tak terbabas mana2..abah slowkan kereta dan parking..terkejut mak aiii tayar tu dah takder rupa tayar..dah la adik beradik asfz semuanya perempuan, mana lah pakar dalam bab2 tukar2 tayar ni..
nampak x tayar tu dah jadi cam apa tah..

zoom!!

haiyoo..tapi perempuan jgn dipandang sebelah mata taw..asfz tolong ayah asfz tukar tayar taw..lucky ada tayar spare..kalo tak, tersadai lah kat tepi tu..haiyooO~

hiyakk..berat woo!!

tetiba senang plak..ekeke!!

bila dah siap semua, ayah soh tengok2 la kalo jumpe kedai tayar..sebab nak tukar lah tayar tu..ayah cakap tayar spare tu xtahan lama..alhamdullilah..jumpe juga kedai tayar tu tapi $$$$$$ melayang2 lah..haiyoo~ takpelah janji semua selamat kan? 

Perjalanan diteruskan, sampai Labis jek mak asfz nak beli seluar baru tok adik2 asfz, jadi stop kat kedai pasaraya apa tah..asfz plak melilau2 mata mencari kedai handphone..nak beli bateri baru lah..bateri lama dah kong abiz..sampai xleh nak on dahh...ye lah, selepas handphone Sony asfz merajuk..terpaksa asfz berbaek dengan hanphone Motorola plak (hp lama tsk..tsk..) nasib baek okeyh lagi..mana nak cekau duit beli baru.. .T____T.
so, asfz selamat sampai kampung lebih kurang pukul 5.00 ptg..alhamdullilah..

ok, tu jek nak citer..
camne sambutan 1 Syawal asfz? tunggu next entry okeyh!! :)

notakaki :: selepas dapat lesen P, mcm2 plak dugaan timbul..haiyoooo..

truly,

Comments

Popular posts from this blog

Ros ada makna tersembunyi?

alhamdullilah, terima kasih London Weight Management

Yummy Cupscake