.:: alahai adikku ::.

Salam Ramadhan

Hye semua..asfz baru lepas berbuka dan solat..tibe2 teringat cerita semalam..bila diingat semula memang lawak sangat. Mana taknya, adik asfz yang baru DARJAH 4 sudah ada pakwe..ULANG SUARA PAKWE!!! wow..sungguh advance ye..kecik2 dah pandai kaple2 ni..haiyooo..pening pale..

Pada mulanya, ayah+mak+adik+asfz sebuk bercerita ttg adik, salah satu sifat adik asfz ni BLUR..always blur kalo korang berkata apa2 pon..pelik btol..sedangkan dye mendengar semua cerita daripada A-Z then bile tanye dye balek dye jadi BLUR..bila dah BLUR tu muka pon agak macam BADUT lah kan..opss..apa cakap adik cmtu..so. asfz+mak+ayah macam berpakat secara tidak sengaja (eh, ye kew?) menyakat lah adik asfz sorang ni...
memang ketawa sampai mata berair2 lah...
siap asfz boleh cakap..

"adik, nanti ko masuk RAJA LAWAK kompem menang..haha"

Skali ayah buka cerita yang adik asfz dapat SURAT!! SURAT CINTA okeyh..haihh, asfz pon xpernah dapat surat cinta2 ni..dialog berbunyi begini..

ayah :: Uda (nama pangilan adik kat umah) dapat surat hari tu..
asfz :: ye ke abah, surat apa tu?? hehehe..oo uda, dah pandai ye skang..
uda :: mana dew abah..!!
asfz :: uda, bg lah along baca surat tu..
uda :: ehh..mana bolehh!! (kata xde, tetiba kata xleh..pelik nii)
asfz :: aikk..kata xde..hehe
uda :: dah buang dah...


....dan seterusnya lah kan..

adik asfz bermati-matian kata tidak..mak asfz dah gelak2 dah sebab bile tgk muka adik asfz tu, blushing abiz..merah kot..hahahaha...

apa nak jadi lah kan..risaunyee saya..asfz nak adik asfz tu p sekolah untuk belajar sebab terlalu awal untuk adik asfz tu berkapel dan sebagainya..tol x?
tapi so far ok lah ni..risau juga kalo2 mase raya nanti budak tu datang beraya..haha..xmustahil kan..
*mr teddy pon xkan wat smpai mcmtu sekali..

notakaki :: cmne ni?? pening pale dahhhh!!

truly,

Comments

Popular posts from this blog

Ros ada makna tersembunyi?

Yummy Cupscake

Siapa tak nak jam tangan yang comel ni kann!