Posts

Showing posts from September, 2010

DiGi iPhone 4 Life

Image
Salam Readers

Sape tak nak iPhone?? semua nak kan..cam tu juga asfz.. seperti entry asfz yang lepas2, banyak kelebihan iPhone ni..spe setuju?? kini iPhone merupakan keperluan dalam hidup. Arus teknologi meningkat dari masa ke masa.. tak boleh ketinggalan..betul x? Hidup x maju la kalau masih ditampuk lama..  so, contast ni pon dah berakhir dan ini merupakan entry terakhir untuk DiGi Iphone.. sedeyy!! hope asfx bertuah..i really2 want it..
notakaki :: kan best kalo iPhone diatas adalah kenyataan ...hukhuk

truly,

.hanya keranamu..

Image
Salam Readers
Hanya keranamu STATISTIK
asfz berada didalam library kerana ingin menyiapkan assignment yang diberi secara ON THE SPOT.. kepala dah pening dengan no yang teramat banyak!! uweeekkk!!  nak termuntah dah!!
deman statistic lah lepas ni.. haiyoooo~ .T___________T.
truly,

DiGi iPhone 4 Real

Image
Salam Readers
Nak citer pasalDiGi iPhone 4 Plans..Spe tak tahu sila klik sini okeyh.. Asfz sangat suka iDiGi 138, nak tahu kenapa?
sebabnya..
1) Asfz dapat call secara PERCUMA kemana2 rangkaian selama 200 minit bersamaan 3 Jam 30 Minit. Tak percaya? ok, kira lah sendiri..sangat lama kan tok bergayut selama 3 Jam percuma..boleh cakap banyak2 sampai handphone tu abiz batery.. Selain itu juga, dapat PERCUMA lagi SMS sebanyak 400 SMS..wow!! boleh main SMS sampai patah jari lah lepas ni..MMS pon FREE juga taw!! 40 MMS PERCUMA ke semua rangkaian..hehe, leh la share2 pic2 yang comel lotte tu kan..ngee~
2) INTERNET..sangat penting bagi asfz..tanpanya, asfz rasa hidup ini tak bermakna..ewahh!! poyo gila..tapi serius, asfz teramat2 perlukan INTERNET especially tok study asfz. Asfz kan belajar IT, so asfz perlukan sumber2 daripada INTERNET lah.. Sumber seperti SOURCE CODE untuk bakal PROGRAMMER seperti ASFZ ni lah..hehehe~ insyaAllah ^_^
3) Kadar panggilan yang dikenakan pon okeyh..12 sen seminit..sejam…

DiGi iPhone 4 Play

Image
Salam Readers
IPhone4.. spe xkenal? sila taip www.google.com pastu korang search sendiri..ada paham? cmne rupanya?? seperti gambar diatas okeh..
best okeyh kalo dapat guna iphone4 ni..wow!! love it so much!! banyak application yang boleh asfz gune. Almaklumlah, kalo gadget2 ni kompem asfz agak fanatik wehh!! so, ada apa dengan IPhone4?
1) 5-megapixel camera with flash LED Disebabkan asfz ni suka bergambar dan mengambil gambar, nampaknya IPhone4 ini amatlah sesuai dengan jiwa asfz. Asfz boleh ambil seberapa banyak gambar tak kira bila dan dimana. Jadi, segala memori suka dan duka dalam hidup asfz boleh asfz simpan untuk kenangan. Best kan <3

2) FaceTime Percaya atau tak, asfz call seseorang tapi asfz rasa dye hanya berada didepan mata jek.. macam mana?? video call adalah jawapannya. Dengan scree LCD yang besar, jadi asfz boleh nampak muka seseorang itu dengan jelas. Tak perlu bersusah payah untuk jumpe, hanya call sahaja boleh melepakan rindu. siapa sokong asfz? diam2 jek okeh..
3) Apps for stud…

.bukan aku tak cinta.

Image
Saat kita berpisah
Kau pegang erat tanganku
Sepertinya tak merelakan
Kepergianku untuk meninggalkanmu

Dermaga saksi bisu
Waktu ku kucup keningmu
Perlahan kau lepaskan pegangan tanganku
Aku lihat kau menangis...

Lambaian tanganmu
Masih ku ingat selalu
Itu yang terakhir
Ku melihat dirimu

Sudah sering kau kirim surat
Namun tak pernah aku jawab
Lalu kau kirimkan undangan
Agar kau tak berharap

Bukannya aku tak tega
Bukan pula aku tak cinta
Kerana orang tua
Yang tak merestui cinta kita

notakaki :: sedey plak part yag dihighlightkan tu

DiGi iPhone 4 Me

Image
Salam Readers



"Oh my baby..i lurve you so much!! please come to me..i really need you..without you i feel so empty..where r u?? please...please..please...
i need u..
need you to accompany me in any mood..
sad..angry..happy..

i heart you baby...come to my IPhone4..
only you understand me..
because u can chill me up..
im happy with you..

oh my IPhone4 ^_^
come to me okeyH!!"

That why i need IPhone4,
1 can always update my blog only via IPhone4 because it can access internet in anytime
I can keep in touch with my friend, my old friend..miss my friend so much :)
I can play a lot of game..wow!! i like..
i also can save all my beutiful and wonderful moment via capture picture in it..wow!! i love photoshot..
and IMPORTANT, i can make video call with my friend :D

truly,

release tension..ye kew?

Image
Salam Readers
yeah!! dapat hupdate blog hari ini.. hohoho!! nk story sket ni. Semalam asfz buat kuih..Kuih Buah Melaka..spe xtaw? sila diam2 jek sebab malu lah tak taw..femes kot kuih tu..nak taw jadi apa ngan kuih yang asfz buat tu?? *


*


*


*


*


*



TADA!!! kuih buah melaka versi asfz.. kaler pink okey!!
thanks to my housemate sebab tolong asfz.. erk, my roomate kata mcam cekodok..grrr!! ada ke cekodok kaler pink ni??? hahahah~ GOOD NEW!! asfz suda suka memasak.. erkk..adakah ini petanda??  teeeetttt!!!
asfz sangat gian nak maen bowling. Hari2 pujuk my roomate tok temankan asfz pergi maen walaupon assignment tersusun mengalahkan buku2 di perpustaakkan..erk, ada kait kew?  akhirnya dapat gak pergi men bowling kat MITC, Melaka tuh!! hooyeehhh!! Ada promosi lagi..tapi kat BOWLING MITC MELAKA sahaja.!! NIGHT PROMO
3 GAME = RM 18 only
1 GAME = RM 7 only see...bola azimat nih!! (sila jangan percaya..hakhakhak)
wooooo~ balingan maut okeyh!!
psss...masuk longkang jek =.=
hahaha~
THANKS MY ROOMATE!! love u so much lah!! …

huh..

Image
Salam Readers
hai all..sungguh berbeza kalo online kat rumah dengaan asrama.. kat umah, boleh berbelogwalking dengan sewenang-wenangnya tapi kat asrama.. even nak update pon susah :'(
nak join contest pon susah :'(
sorry korang!!  .T__T.
notakaki :: kalolah sekarang ada dirumah :(
truly,

list to do~

Image
Salam Readers
Asfz ada banyak benda nak kene siapkan.. Oh no..penat okeyh!!!
1) Multimedia Statistic

2) Assignment Statistic

3) Bengkel

4) Assignment SE

5) Presentation OS
banyak kan?? spe nak tolong asfz siapkan semua ni???
need more hand and brain!!

truly,

admire her..

Image
Salam Readers
comel kan??
dye ni kazen asfz yang asfz paling sayang..weee~ actually dyelah kazen asfz yang paling2 rapat.. tapi kiteorang akan jumpa sekurang2nya dalam setahun tu kan 1 kali jek (dalam 2/3 hari jek) disebabkan lama xjumpa, jadi bila jumpa tu ada 1001 cerita okeh!! memang gempak la kalw kami berjumpa..kecoh betul!!
nama dye saadah..nice je nama macam orangnya juga..comel, ayu, cantik..wow, admire her..life simple tapi TEGAS..
tu jek asfz nak cite sal dye..
miss her so much!!
notakaki :: ehem3, dye dah berpunya..harap maklum :)
truly,

miss that moment :'(

Image
Salam Syawal
buka fesbuk nampak gambar ni.. owhhh...really miss that moment :'(
truly,

123..now i know!!

melaka, here i come, kampung i really hard to say see u again :(

Image
Salam Syawal
masa berlalu tanpa menunggu kita kan.. nampaknya cuti asfz pon dah habis..esok pagi2 asfz akan berangkat pulang ke melaka..dah bermulalah hidup sebagai seorang pelajar..a lot of thing waiting there.......

eh, ada password lah!!

dah raya ke-9 lah

Image
Salam Syawal
dah raya ke-9 lah.. esok dah balek melaka..huwaa .T___T. (bab ni yang xbesh.. =.=)
tadi ada segerombolan kanak2 datang beraya kat rumah asfz..dah raya ke-9 dik, mana ada kuih raya dah...hehe.. lepas dowang balek asfz layan LAGENDA BUDAK SETAN..pheewiitt suka2 tapi xsuke sebab LISA SURIHANI kejap je..ingat sampai abiz cerita..tak best betol..

korang mesti dah lama kan tengok cerita ni..asfz je baru terkedek2 nak tengok..ingat nak tengok kat wayang tapi masa cerita ni ditayangkan, asfz kat kampung..mana ada wayang kat kampung asfz -.- (xde spe2 ke nak sponser wayang kat kg asfz??)
notakaki :: apa lagi citer best ek?? nak download sebab pasni dah xleh nak download dah sebab balek melaka pakai berokband jek :(
truly,

Pakaian Tradisional The Contest

Image
Salam Syawal
http://hafidzahhafidz.blogspot.com/
hye there..
kali ini asfz nak join kontest PAKAIAN TRADISIONAL THE CONTEST
dan pihak penganjurnya HAFIDZAH HAFIDZ
siapa2 yang tak kenal, meh sini asfz perkenalkan..dye yang pakai kebaya merah tu..hehe

asfz pertaruhkan picture ini..
pakaian tradisional asfz ialah BAJU KURUNG

harap pihak pengajur terpikat..hekhek :)
baiklah, asfz nak tagged 2 orang spekah??
FYKAH ILIWOOT
hadiah sangat menarik okeh..

TOP UP bernilai RM 60


lumayan kan??
so jum lah join juga..


notakaki :: asfz harap asfz menang..amin :)


truly,

bowling + karaoke (1 package)

Image
Salam Syawal

hek2x..berturut2 entry hari ini berkenaan kontest..kontest itu lah, ini lah..haihh..sje jek..lepas balek U nanti xsempat dah nak join kontest macam ni lagi..

Dunia Dayat Domain Giveaway

Image
Salam Syawal

kali ini asfz nak join GA daripada DAYAT. Apa yang menariknya tentang GA ini ialah DAYAT offer DOMAIN untuk 1 tahun kepada yang bertuah. Maksudnya, kalo blog korang punyer URL mcm ni asfzlily.blogspot.com akan bertukar menjadi asfzlily.com..ha, nampak tak .blogspot tu dah tak ada..best kan..so, jom lah join sekali..
asfz nak ikot syarat2nya lah..

1)   kena jadi follower blog ni (kalau follow di facebook dan twitter sekali pun ok juga) ~folo kat blog~
~folo kat twitter~
~folo kat fb juga~
 2)   Letak banner contest ni dalam entry korang
dah letak..asfz tepek lagi skali okeyh

3)  Link kan entry ini ni dalam entry yang akan anda buat.
DUNIA DAYAT DOMAIN GIVEAWAY
4) Letak link duniadayat.com dalam blogroll/bloglist.
dah letak..

5)   Nyatakan domain yang anda kehendaki (pastikan domain yang anda pilih belum ada yang punya)
www.asfalailee.com
6)   Tag 3 orang kawan anda dan beritahu mereka supaya mereka tahu anda menyertai contest ini.(lebih pun tak apa)
http://sayabudakceria.blogspot.com/
htt…

CONTEST SENYUMAN MANEH

Image
Salam Syawal
Jom join contest ni plak hehehehe... :)

walaupon senyuman xderlah manes mana tapi asfz nak join gak sebab nak memeriahkan suasana :)

so, asfz nak letak pic ini plak


okey ye kawan2..
hadiah dye berupa top-up RM 30 taw..
lumayan beb..hehe

nak join kontes ni hanya perlu klik ----> CONTEST SENYUMAN MANEH

asfz nak tagged ::
K NURUL
HEIDY
CIMI

notakaki :: harap asfz dpt top up free..amin :)

truly,

CONTEST BAJU RAYA ITIK KEJAM

Image
Salam Syawal
jum join kontest lagikk!!

Syarat2nya mudah jek..
hadiah plak MISTERII!!
hehehe..

asfz letak gambar ini..
diambil ketika raya pertama tahun ini..

spe nak join??
jum kelik sini --->> CONTEST BAJU RAYA ITIK KEJAM

nak tagged!!
http://eyeemaiareyeleventen.blogspot.com/
http://sweetsourofmine.blogspot.com/
http://wannorafikah.blogspot.com/

join taw!! :)

notakaki :: hope im lucky.. aminn..

truly,

I LOVE MYSELF CONTEST

Image
Salam Syawal 
Tadi asfz berbelogwalking dan ternampak contest ini..laju2 asfz nak join.. ehem2, last minute okeyh sebab due date dye hari ini.. harap tuan penganjur terima yek contestant saat2 akhir ni..haha

Apa yang best contest ini ialah hadiah yang ditawarkan.. nak tahu apa jum klik sini plak :)
I LOVE MY SELF
Jum join sebelum terlambat..hikhik..
so, the lucky person are
http://myravea.blogspot.com/ http://wannorafikah.blogspot.com/ http://pepelungu.blogspot.com/
notakaki :: saya nak handbag putih!! harap2 ianya milik saya!! aminn..
truly,

edisi raya asfz (part 3 - jum pergi umah pengantin)

Image
Salam Syawal♥
hurm..ni entry yang terakhir mengenai "edisi raya asfz" ..seronok plak bile menulis entry dengan bersiri..hahaha, mcm drama bersiri la plak..ok, dikala asfz membebel kat sini, asfz juga tengah tengok cerita Lagenda Ular Emas yang ditayangkan di TV9 & TV3 tapi mcm biasalah asfz tengok online jek sebab kat rumah asfz hanya dapat channel RTM jek..dah suruh mak beli astro tapi mak xnak..alasan yang diberi "nanti adik2 tu dah tak nak tengok buku, leka dengan tv jek nanti"..bile asfz pikir2 balek ada logiknya..tak kisah lah semua tu..
jadi asfz nak sambung entry yang ini dan juga ini..yang ini episod last lah kunun2..klw lepas ini asfz wat entry raya tu  maknanya asfz hanya tambah mana yang asfz tertinggal okeyh!!
Episod 3 :: Jum pergi Umah Pengantin.. Masa :: raya ke 2, 3, 4 & 5
kali ini asfz cantumkan semua sebab tak der menda nak cerita untuk ini..
RAYA KE-2 semua sanak saudara asfz balek ke rumah masing2..sangat sedey okeyh sebab hanya family asfz jek …

.:: Contest Hari Raya Aidilfitri

Image
Salam Syawal
wahh..asfz bermood raya lagi ni..tapi nak join contest plak. 

Syaratnya mudah je..simple and easy. Hadiah sangat menarik okeyh!! wow..mmg teruja dengan hadiah2 yang ditawarkan. Hope im the lucky one lah..
so, spe2 leh join contest ni..korang hanya klik picture tu jek..mudah kan?? jum la join!! due date 10 Oktober 2010 
jadinya asfz nak letak gambar2 ini lah :)


ha..tu dye..gambar diatas ketika raya pertama (1 syawal) dan yang kedua plak ketika raya kedua (2 syawal) harap pihak penganjur berkenan dan menobatkan asfz sebagai pemenang..aminn :)
notakaki :: really hope im the lucky one..aminn :)
truly,