kejadian 5 jun 2010

Hari ini satu hari cik asfz berjalan..
(actually nek kete k)

senarai event
1) P umah nenek <---dekat je pon
2) P anta pengantin lelaki kat masjid Air Papan Laut, Mersing <-- xhantar pon..pergi je tgk org nikah..
3) Lawat ibu cik asfz kat ospital (ibu <--mak cik)
4) Bakal husband a.k.a tunang Makcu cik asfz punye family datang <-- nak bincang sal tarikh lah :)
5) P umah kawan abah n emak..anak dye kawenn..ahah

tu dye..pnt x? penat sgt taw..hahaha
ok..meh cik asfz story satu persatu...

event 1 (balik kampung)
bertolak seawal 8.00 pg..sampai kg 10-15 min lepas tuh..haha..(dekat kan)..sampai jek terus breakfast (muka mamai k..)..jumpe la nenek ku yang cik asfz panggil atok..hahaha...
kenela mra kejap sbb aritu dye dtg melaka (rumah pakcik cik asfz)..nak pergi jemputan kawin spe tah..memandangkan cik asfz belajar kat melaka, so atok cik asfz nak ajak cik asfz la..atok soh makcik call cik asfz tapi tak dapat..sampailah atok cik asfz balek melaka...mak cik asfz call ckp atok cik asfz merajuk sebab perkara diatas..hahaha..rupa2nya salah no fon..
"atukku cyg..t leh call lily yek.. :)"
macam2 lah kan..hahaha...
dlm kol 9..kami bertolak ke masjid Kg Air Papan Laut 

event 2 ( P anta pengantin lelaki kat masjid Air Papan Laut, Mersing )
sampai2 je dah lebih kol 9...so, igt majlis dah bermula..rupa2nya tidak..nampak lak pengantin lelaki duk kat tangga masjid je..hahaha..pengantin perempuan tak sampai2 lagi...beberapa minit kemudian baru lah muncul pengantin perempuan..cantikk..berbaju putih :)...bile pengantin perempuan dah sampai, tok kadi plak yang xde...hahaha..tunggu tok kadi lah...lama woo...dah lah 1st time tengok org akad nikah live..biase tgk kat tv ataupon dah nak abiz bru sampai dan tgk time kene wat keje..amik pic kawin..aiyakk!!..hahaha
so, dah alang2 tepi pantai kan, kebetulan hari ni public holiday, ramai yang picnic,camping..hahaha..sesak jalan...cik asfz dan adik dan sepupu pergi lah minum air..kat tepi pantai...ada feell...ahahhaha....
abiz tu terus masuk masjid....sebab tok kadi dah sampai..then, proses2nya bermula...mula2 completekan rukun..saksi, pengantin, dan lain2 tu..pastu persetujuan wali perempuan mewakilkan tok kadi tuk akad...pastu dengar nasihat2...baru akad..2kali lafaz alhamdullilah, sah....pastu upaca serah mas kahwin dan pembatalan air sembahyang...tok kadi bagi nasihat 4 both pengantin...pastu selesai dan kami pon balek..hahaha

event 3 ( lawat ibu cik asfz kat ospital)
niat terus nak pergi umah atok cik asfz, tapi dah alang2 sampai mersing..terus je pergi hospital..
makcik cik asfz kene strok ringgan sebab darah tinggi..terkejut dapat taw...tapi alhamdullilah..semua terkawal..walaupon lom dibenarkan balek sekurang2 nya terlepas lah waktu kritikal.. Lama lah juga lam wad..(1st tyme melawat org lam ospital k) macam2 muka,ragam pesakit..kesian ada..sedey pon ada..hmmm...dalam kol 1 tu cik asfz n family beransur pergi umah atok..hehehe
bakal suami makcu nak datang :)

event 4 ( Bakal husband a.k.a tunang Makcu cik asfz punye family datang)
sampai2 umah atok, persiapan dah bermula...lauk2 dah siap masak..buah2an dah potong..air dah bancuh...pinggan, mangkuk dan cawan2 dah lap..ahaha..so cik asfz datang makan..ngee~ buruk perangaikan..cik asfz bawa note book,niat nak on9, tapi broadband cik asfz xbayar lagi bil..so xleh connect internet la plak...adoii..boring2..sementara tunggu pihak lelaki sampai, cik asfz tgk tb..tido..guling2...hahaha..mcm2 taw..ngee~
tp alhamdullilah semua settle..tarikh pon dah tetap..tunggu langsung jek..hahahaa

event 5 (P umah kawan abah n emak..anak dye kawen)
pas semua settle kan, cik asfz n family pon balek lah..nak pergi jemputan kawan abah n mak..tapi yang kelakar bile sampai semua dah abiz,..haha..ni kira dtg tunjuk muka..sengal x?ish2..lawak pon ada...tapi semua ok lah..pengantin cantek..pelamin cantik..semua ok lah.. :) 

pastu balek umah dan tido..malam baru berbelogwalking...

tu dye, sangat penat sampaikan pening kepala...tido memang best..haha
sekian..bai..

notakaki :: entry boring xde gambar..ada capture tapi tak berkait pon..adess... :)
esok akan kuar lagi...hahaha... :)

Comments

Popular posts from this blog

Ros ada makna tersembunyi?

Yummy Cupscake

alhamdullilah, terima kasih London Weight Management