Aiz batu campur - Tips tangani Teman yang"OVER"

Salam readers..

Before tido, Cik Asfz nak mencuba nasib dan share serba sedikit tips menangani teman yang "OVER"
maksudnya di sini, teman yang anggap dirinya RATU, DIVA, PERFECT dan sebagainya lah kan..

so, Cik Asfz nk share lah tips2..
mana lah taw berguna tok kamu semua kan :)

TRY IT!! WHY NOT!! :)

1)  Teguran yang berlapik
:: maksudnya kan, tegur teman u olls dengan cara "ada maksud dlm kata"
cth lah, dye sembur minyak wangi smpai satu botol, then kompem2 berbau satu building kan..
so, try dialog ni.. " Siapalah yang baik hati sangat ni mewangikan building ni..smpai tertusuk hidung ni haa.."
camtu lah lebih kurang...hahahahaha

2) Abaikan je
:: Tak faham bile dah di tegur, apa lagi..abaikan aja.
Korang dew life korang yang lebih penting daripada nak layan kerenah mereka2 ni...

3) Hindarkan
:: Bila nampak orang2 yang sebegini, cuba2 lah hindarkan.
Bukan apa, takot u oll yang dapat bad name nanti..Susah plak!~

4) Terima Seadanya
:: Klw u oll ase xleh biakan dye camtu, so trime je lah seadanya.
Manusia, tiada yang perfect kan :)

so, itu sahaja tips2 yang Cik Asfz dapat kongsikan hari ini.

Korang ada idea cmne nak handle mereka2 ni semua, 
apa kata share idea korang kat sini..
Nak Cerita pengalaman pon boleh juga :)

JUM!! Cik Asfz sangat2 memerlukan RESPON u oll :)

notakaki :: yang OVER ni actually penyeri hari2 kita..betol x? :)


Comments

trex kiut said…
hehehe ... okey jgk tips ni .. ^_^
Ikemal said…
abaikan! itu paling suka.

kadang-kadang nak layan pun tak ada guna. abaikan semua tak jadi apa2
PUPUT said…
sokong kata2 no 2 ngn 3..hehe..
.aira. said…
tapi memng best tgok dorg, kerenah memaseng macam macam xD

jempot lihat blog and tingglkan jejak anda di entri ni :D
aiz batu campur - tips mengelakkan perut buncit, haha
Cylia Chel said…
hindarkan...abaikan..tp still bg nasihat kt org yg perangai nye camtu...
asfz lily said…
This comment has been removed by the author.
hahaha kalau kawan baik,kutuk kaw2 je...
AiZ said…
oke.. gud luck ye sis ^__^"
ejum said…
so far so good lar tips ni..boleh jgak dibuat pakai.hehe :)
ejum said…
This comment has been removed by a blog administrator.
Eifa Zuhaira said…
abaikan jer...
ngaaaa~ :D
impian cinta said…
tapi kekadang takde yg over nie cam x meriah je.hee! tapi ada masa tue tak tahan gak kan? =)
aQ said…
This comment has been removed by a blog administrator.
aQ said…
ermm..ermmm..
thanx akak long..
huhuhuhuhu~
bergune sgt..
baincardin said…
HDR tu High Dynamic Range Photography.

klik je link yg Bain bagi tu, boleh belajar semua kat situ. Good Luck! ^_^
tengkorakemas said…
he abaikan je kwn yg over tu..

agak2 tak paham bahasa gak try lwn sape lg diva he conpem dia give up punye ^___^
krole said…
nice en3 wak...krole stju ngan no 1,3 and 4....
suka_haha said…
dtg sini nk komen tp x tau nk komen pe hehehe...
Ms J said…
kalau boleh, hindar & budak dek..

Kalau pura-pura layan pun, nanti bertambah over jugak. hehe..
ZiErWa zAiNaL said…
hehe...sushnye lau dpt teman yg over ni..


kalau sudi komen la entry saya..
tip merawat hati yang dicuri
Aimi A.Z said…
Will try it. Why not, kan? :P
rutikeben said…
gud tips..leh try kalu takde kawan..ekekek
Yuni Aisyah said…
biarkan je..mls nak amek kesah...ada gak kwn yg camnie..tp wat dono je..aslkan dia x kaco ok la..=)
Cik Nass said…
salam.
kita berkawan kerana wujudnya keserasian.namun dia juga manusia yang mempunyai banyak kelemahan.
jika hendak menegur.tegurlah cara lembut. namun jika teguran itu tidak dihiraukan, lebih baik biarkan sahaja dan terima dirinya seadanya. namun, jika dia memerlukan nasihat kamu, berikan nasihat yang terbaik. jika dia tak minta, lebih elok biarkan sahaja. Dan berdoalah moga ALLAH melindunginya. :)
hye cik asfz ,thnx for inviting me to drop here :)

tips2 tu bergune, n mmg i stuju sgt2 dgn "tman over tu la penyeri "

hee
:))

btw, yg psl rm10 tu kenape ea dear?
Nieyoot :) said…
hye there!
thanks invite me.
good tips. kalo nieya, nieya simpan sowg je kalo xpuas hati. malas peduli. lantak p lah. hehe
wah byk org komen. kalah la i gini kihkih

anyway thanks for the tips

ni tutorial letak float image tu

http://rinastories.blogspot.com/2010/05/tutorial-static-image-with-link.html

gudluck! :)
MR. MIND said…
ramainya pengomen, huhuhu...
ILI AMIRAH said…
layankan jek ove d0wg uh bia d0wg mken ove!!!
ridhwaanah said…
terbaiklah yg numb 2!!
hahaha:D
ct-Z corner said…
terima la dia dengan seadanya...!!~
setengah org, kalau kita tegur pun, dia tak alert.. susah org gini :p
eyra said…
heheheh nice tips...
really need it in my life
chah = ) said…
wah...
i like this entry..
as mne ko blaja ni... huhuhu

aku rse aku pn sllu terover ni...
heheh.. tegur2 la sy k...

brdasarkn pgalaman, aku rse nak handle member over ni cre terbaik adalh dgn budi bicara yg baik... jgn rse kte ni trlalu bgus utk tegur direct org 2... pikir dlu sbelum berhadpn or tegur die... makesure ade point yg bole wt die tros brfikir n insyaallah berubah coz bimbg kte akn wt die kcik ati...
n aku stuju bile as ckp manusia xde yg perfect mst ade yg slek nye..
bkn semua org bole trima kritikan ngn mudah.. btol x??
so sme2 la kte usehe sdarkn dri sndri sblm org sedarkn kte..
heheh..
skian sahaja dr gue..
yg baik dtg dr ALLAH, yg buruk dtg dr sku sndri..
okay... adios^_^
Lovely Kitchen said…
lain kawan lain pula cara menegurnya kan...tips yg boleh membantu!
.insaf plak bace entry nehh
.tips yg baek syg! ;)
mr kay said…
terima je. takmau gaduh2. haha.

dalam hati takde sapee tau.
Chriz said…
nice one..hehhee..thnx for the invite..hehe
GombakMali said…
haha xyah lyn..klu lyn,kite mkin mluat dorg pon pkir kte nih jles ngan dorg..
fArAh nAbiLA said…
abaikan je.. malas nak layan lagik!!haha ko cmne??
♥ifa tasya♥ said…
haha...
kalau adeq,adeq wat ta taw je...
wakaakkaak..

sebab adeq malas nak layan..
kadang kadang kalu kwn adeq nie over sgat spai abaikan agama,adeq tegur gak
Azwan Ismail said…
salam ziarah :)

nak x nak die tu kwn kite kn...so terimalah seadanya...mgkin skrg kite benci dengan sikap dia tp mana tau satu hari nanti dia plak tolong kita kan...

mana yang perlu tegur, tegur secara berhikmah...

splosen dari saya :)

Popular posts from this blog

Ros ada makna tersembunyi?

Yummy Cupscake

Siapa tak nak jam tangan yang comel ni kann!