perkawinan??marriage??

ehem3x..bukan i nak kawen okeh..
i ngah tengok adamaya ni..well, sarah kan nak kawen ngn sharom..so, banyak benda kene wat..

then, lately ramai membe2 i yang kawen...
seronok kan :)

jadi nya i terpikir la kan..cmne ek diorang bgtaw parent diorang yang diorang nak kawen..
hmm, xdpt nak bayang kan lah..klw tgk citer kat tv tu len..sbb ikot skrip, pengarah yang arahkan..
in real life?? xde pengarah..xde skrip..
hahahaha~

adakah mungkin ayatnye mcm ni ::
" mak, abah..owg ase owg nk akhiri zaman bujang owg la"

xpon cmni ::
" mak, abh..owg ase dah tibe masenya owg ada family snd.."

or ::
"cmne ek mak dan abah nak kawen dlu??"

hahaha...i pon xdew idea la babe...i cilok skrip2 drama melayu nih!!~
hahahahhaha~~~


serius, adik i yang umo 10 thn [darjah 4] tu pernah tanye i depan family i,

"along, bile along nak kawen..nak abg!! "

OMG..blushing gilak muka i..adikku sayang, along mu ni bru msuk umo 20..masak, kemas umah..eiii, xpakar lagi..hahahahah~
terlalu awal tok mendirikan umah tangge..
calon pon xde ag dik oiii....
hahahahahahah~~~


i nak bagi check list ni, kalo u oll nak kawen, check list ini sangat penting okeyh!!::

Yang ni kene pikir lu before u oll nak kawen...
  1. Rumah untuk u oll tinggal bile dah kawen.
  2. Kerete [tok kesenangan u oll juga]
  3. Pekerjaan [penting okeh!!]
Kalo untuk persiapan kawen plak..
  1. Budget tok kawen [da cukop kew??]
  2. Calon [xkan nk kawen sowang2kan..]
  3. Hantaran [bpe dulang babe...??]
  4. Mas Kawen [xde xleh kawen aww...]
  5. Baju kawen..[bile lagi nak melaram ala2 raja n permaisuri..xkan nak pakai bju tshirt je kor!!~]
  6. Pelamin
  7. Makanan & Minuman [nasi minyak tu..badget lah..]
  8. Tetamu
  9. Tempat
  10. Kad Jemputan
  11. Mak Andam
  12. Photographer [penting ni..nak merakam semua saat2 indah menjadi raja sehari]
erkk...apa lagi ek..i pon tak tahu..haha
t i tanye member2 i y da kawen tu keyh~~

kalo cite sal kawen, pasti tak terlepas ttg pelamin, bju pengantin dan mak andam..tol tak?

kalo cite sal pelamin ni, sekarang dah mcm2 bentok pelamin..channtekk~
so, kepada sesiapa yang nak kawen tu, meh i bagi idea design pelamin tok korang keyh~

creadit to incik google~






menarik kan..mcm2 style ada..
ada kerusi, xde kerusi, 1 kerusi, 2 kerusi
pilih..pilih jangan tak pilih..

okeyh..pelamin suda, so kite tgk baju pengantin plak..hehehe
check diz out!~
Jenis gaun
[modern punyerr..]




Jenis Kebaya
[traditional punye..]





ha..mcm2 bentuk dan kalerkan..
semuanya pilihan masing2..
ada yang suka pakaian tradisi..ada suka y moden..
ada plak y suka pakai pakaian pengantin bangsa lain..
tp tulah kan, semua ni hanya sekali seumur hidupkan..
MAKE BETTER CHOICE!! ^_^

notakaki :: spe nak kawen?? hahahaha~

Comments

Eifa Zuhaira said…
i nak kahwin !!!!!!
hahahhahaha.

"will u marry me??" huaaaaaa.
syok nyer !!!! heeee :p
asfz lily said…
eifa :: hehehe..
no i dont..
wakakakka~

any idea cmne nak ckp kt parent yang u nak kawen?
Anonymous said…
alu aku ckp mak jom kawen..haha xlacmni baru syok.. 'i rase xsggp tggung dose la kapel ni'..hehe
bell
asfz lily said…
bell :: terbaekkk!!

Popular posts from this blog

Ros ada makna tersembunyi?

alhamdullilah, terima kasih London Weight Management

Yummy Cupscake