kempunan nak naik EOM..

Salam readers :)

tadi cik asfz sedang tengok2 gambar kat lam lappy kesygn cik asfz ni..
memang banyak folder..ngee~
walaupon cik asfz x photogenik tp tetap juga suka bergambar dan amik gambar..
hahahahahaha..trok kan..

then, jumpe satu folder..
kenangan di awal sem II 

kisah nye begini...

Pada suatu masa, 07-01-2010 (if im not mistaken lah)
kami pergi makan kat Mydin MITC..
spe kami..ngee~
gang2 w9g lah (5 org je mse ni)
mase nak balek, kami lepak2 kat bus stop tok tunggu bus..
cm biase, sambil menunggu kamera akan aktif..
macam2 shoot ada..hahaha
(gila camera kan :p)
tetiba ada suggestion nak pergi Eye On Malaysia..
Setelah perbincangan secara serius (erk..serius sgt..haha)
dan plan2 yang telah diatur (siap ada plan walaupun perancangan 15 minit..jgn men3x..haha)
Bus pon tiba dan kami terus pergi MC (Melaka Sentral)
patut nya MS kan..hahah
Sampai sne terus p kat cab..OMG, sgt mahal ok..xjdi nek cab..
mase dah suntuk...pusing2 MC..agak2 dah 7 kali, baru dpt idea..nek bus Panorama..
sampai je kat bandar hilir (tempat pelancong slalu turun) kami pon turun la..amik la beberapa shot kat sne..

^__^

bang!! 

pas shoot beberapa keping, kami amik keputusan nak nek beca jew ke EOM..
lepas usha2 harga, kami kene bayar RM 17.50 (mahal x?)
pastu bincang2..kami pon setuju jew lah..
mse nek beca, kamera pon aktif..hahaha

ngee~

bile dah sampai, tempat tu tutup..OMG!! cam sia2 kan..mahal tu bayar beca..
tapi oleh kerana kami berada dalam mood melancong, so kami pon pusing2 nek beca tu..bes :)

hehe..sempat shoot :)
(jongker walk)

pastu kami jalan-jalan..
masuk la kat dalam setiap kedai tu..
(jongker walk best malam ujung minggu..hehe)
lepas kembali semula kawasan beca tu, kami decide nak jalan2..
cam tak cya lagi best berjalan daripada nek kereta or bus..
kami jumpe ni (jumpe ke??haha)

smile

nilah kincir air..hehe

memang cantik la view kat situ
(cik asfz bukan photographer,xreti amik gambar permandangan -.-)
tenang jew kawasan dye..kalo spe2 nak menenangkan minda, leh lah ke sini :)
selepas siap bergambar, kami menyusuri sungai sampai jumpe bahtera

xpenah masuk lah  dlm kapal tu -.-

besar taw kapal tu..sangat besar..hahaha..
pas shoot beberapa picture, kami meneruskan perjalanan kami..
niat nak pergi Dataran Pahlawan..ase cam jauh..tapi pergi gak..hehehe
dekat jew taw sebenarnya..lalu shortcut..hahahaha
(bangunan yang tak pernah masuk pon kami masuk)
bile dah smpai, pusing2 la DP..memang tak tahu nak wat apa..
skali pergi ke belakang mall tu..

men dam kejap..haha..

pastu kami jalan2 ag..jumpe A Famosa (pintu gerbang tu, bukan kat alor gajah k)
sgt dekat k..terkejut k..sbb tak tahu..hahaa

so apa lagi, kami pergi la sne..


nk tembak... :)

pastu kami lepak kat DP..makan2..window shopping..balek..ngeeee~

notakaki :: walaupon tak dapat nak nek EOM tapi jumpe sesuatu yang berharga..really mish dat tyme..
till then, bai...


Comments

Roronoa Zoro said…
oklah tue leh berjalan2.. aku nie asyik terperap je kat asrama.. nak jalan2 duit xda.. haha
asfz lily said…
Roronoa Zoro :: la..xperlu pakai wit sgt..jgn shopping..tambang bas je..hahah~
bantal bucuk said…
bace entry ni teringat pulak time pergi melaka last year. dapat naik eom tapi sangat gayat. haha. naik beca jugak :) rugi tak dapat pergi jonker walk!! hehe.
asfz lily said…
bantal bucuk :: hehe..best nyer nek eom..haha..jonker walk nothing lah :)
Eifa Zuhaira said…
ehhh..gmbar i ada,ngeee :)
asfz lily said…
eifa zuhaira :: of kos :)

Popular posts from this blog

Ros ada makna tersembunyi?

Yummy Cupscake

alhamdullilah, terima kasih London Weight Management