Posts

Showing posts from May, 2010

kempunan nak naik EOM..

Image
Salam readers :)
tadi cik asfz sedang tengok2 gambar kat lam lappy kesygn cik asfz ni.. memang banyak folder..ngee~ walaupon cik asfz x photogenik tp tetap juga suka bergambar dan amik gambar.. hahahahahaha..trok kan..
then, jumpe satu folder.. kenangan di awal sem II 
kisah nye begini...
Pada suatu masa, 07-01-2010 (if im not mistaken lah) kami pergi makan kat Mydin MITC.. spe kami..ngee~ gang2 w9g lah (5 org je mse ni) mase nak balek, kami lepak2 kat bus stop tok tunggu bus.. cm biase, sambil menunggu kamera akan aktif.. macam2 shoot ada..hahaha (gila camera kan :p) tetiba ada suggestion nak pergi Eye On Malaysia.. Setelah perbincangan secara serius (erk..serius sgt..haha) dan plan2 yang telah diatur (siap ada plan walaupun perancangan 15 minit..jgn men3x..haha) Bus pon tiba dan kami terus pergi MC (Melaka Sentral) patut nya MS kan..hahah Sampai sne terus p kat cab..OMG, sgt mahal ok..xjdi nek cab.. mase dah suntuk...pusing2 MC..agak2 dah 7 kali, baru dpt idea..nek bus Panorama.. sampai je kat bandar hili…

jiwang sebentar...

Image
kalaupon cinta itu indah, aku tetap pilih kamu.. kalaupon hembusan angin itu menenangkan, aku tetap pilih kamu, kalaupun waktu itu adalah nyawa, aku akan tetap pilih kamu, dan sekarang kamu nampak kan,betapa besarnya kamu dalam aku.


notakaki :: xde idea :p credit :: incik google dan im not single :)

GIVEway pertama dari ZETY

Image
Salam readers~

comel kan kaki tuh..ngge~~ tu kaki maryam lah.. spe maryam?? nak taw?? kelik la picture tu..hahah
btw, HAPPY BESDAY CIK ZETY YANG KE-? Semoga gembira dan sihat2 selalu..aminn :)
bersempena dengan besday beliaubeliau mahu soh teka "Zety & Family nak pergi mana?" seyes, no clues..mmg xtaw..so, teka je lah..hahaha
ehem3x, cik asfz teka : 1) WATERWORLD A FAMOSA 2) PULAU TIOMAN 
harap2 kene lah... cik zety, jum bercuti di tempat yang cik asfz teka yekk..ngee~ :)
notakaki :: jum teka2..ngee~

adamaya vs im not single

Image
salam readers :) cik asfz baru lepas tengok im not single. ngee~ pastu tengok adamaya plak.. hahahahahahahaha~~
.::.Farid Kamil n Lisa Surihani::.
.::Sein dan Lisa Surihani::.
apa perbezaan dab persamaan cerita ni? share kan pendapat korang kat sini :)
komen jangan tak komen
notakaki :: tumbs up 4 both movie n drama :)

award cik asfz yang ke-7

Image
ok, cik asfz dapat award ag..yeay... spe ek yang bagi..ok2.. nak perkenalkan ni.. ehem3x
TADA!!
nama dye :: FIQ ha..erk..terpakse amik page sebab xde banner..nge~ so, nak view page dye klik jek pic tu..
awardnya, ehem3x..
AWARD BLOG PALING COMEL (comel ek blog cik asfz =] )
ok, award ni ada test.. kene lengkapkan pantun.. (bm i xhebat la kak..cmne?)
ngee~
____________________________________, ____________________________________, memang aku rasa blog aku comel, kenapa korang jeles ke?
ha..tu dye pantun.. cik asfz cube yek kak..ngee~
pagi-pagi makan karamel, makan bersama cake, memang aku rasa blog aku comel, kenapa korang jeles ke?
hahaha.. kira boleh la ek kak..campur2..ngee~
so, nak bagi kat semua pengunjung blog cik asfz.. jgn segan..jgn malu k.. amik je..  iklas :)
notakaki :: cekgu bm, jgn mara ye.. :p

award cik asfz yang ke-6

Image
Got award..yeay.. spe yang bagi..tak laen xbukan
klik banner nak melawat blog dye yang chomel :)

ok, award kali ni speacial sket sebab xde nama.
cute kan? ngee~
Kena interview la sket sebab dapat award kan..ngee~
1. Thanks and link the person that give you the award
erm..thank ye cyunk.. ni dye..ngee~ love u dear.. thanks you so much.. ngee~
2) Pass this award onto 15 bloggers you've recently discovered and think there are fanatic. adoi..ramainye.. ok2..ni nak bg kat smua follower blog ni.. jgn malu2 k.. :) sebab u oll the best :)
3) Contact said bl0gs and let them know they've won the award kalo mereka baca entry ni mereka akan tahu..ngee~ amik yek semua follower2 kesyangan cik asfz :)
4) State 7 things about yourself i- Seorang perempuan yang comel ii- Seorang yang memakai cermin mata. iii- Tinggi xtinggi sgt..rendah pon x..sedang2 iv- Sangat suke ketawa v- Sayang kat kawan2 dye vi- Suka tengok cartoon vii- Dah tak tahu la..hahahahha
ok..dah siap di interview.. masuk magazine yekk..ngee~
notakaki :: jgn …

jum maen congkak

Image
Entry kali ni pasal permainan traditional. Yela, amat jarang kan kanak2 masa kini bermain permainan ini. Kalu ditanya pon mereka mungkin boleh menjawab tapi tak tahu cara bermain. Kalu dibiarkan, lama-lama permainan tradisional ni akan hilang begitu sahaja.
ok, cukoplah untuk entry. Cik Asfz suka maen congkak.(tak mahir tp tahu main ok) Mase kecik2 slalu maen tapi guna guli (mana nak dapt biji getah -.-) Best sangat tp sejak muncul cerita CONGKAK dan JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK, stop maen woo..ngee~
jum berkenalan dengan incik Congkak ^_^
rupe penuh congkak yang biase..ngee~
ni bukan kampung semerah padi or sewaktu dengannya..haha

memang berbeza lah ngn rumah2 yang ada skg..ngee~
Dah berkenalan kan, jum tengok peraturan nak men plak. Cam biase lah, setiap permainan ada peraturannya tersendiri.  Baru best kan :)
Peraturan permainanBerikut merupakan peraturan permainan congkak yang paling biasa: Dua orang pemain duduk berhadapan menghadap papan congkak, dimulakan dengan kedua-dua pemain serentak m…

ye kew perempuan mcm ni??

Image
Ada kew perempuan macam ni?




Berikan komen anda.. ^_____^
notakaki :: komen jangan xkomen =p


nak tanyer...

Cik Asfz nak beli inner shawl.. .::.nak jenis lycra .::. nak jenis awning .::. dan lain2 ag..
spe yang taw kat mana cik asfz leh shopping inner shawl ni (via blog k..on9 shopping) sile2 lah komen entry ni.. terima kasih :)
notakaki :: promote lah..apa lagi..cik asfz nak memborong ni..hahaha

tagged from rempah ratus ^_^

Image
thanks k kerana tagged cik asfz.. kali ni datangnya daripada 
sile klik banner ni ^_^
tyme tu answer questions..(susah woo.. -_-)
1) Apa yang anda buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda? erm..kecewa la kan. Mmg xdapt dibayangkan dengan kata2 lah.  Orang yang kite percaya tetiba betray..OMG!! (xmo ulas panjang -_-)
2) 6 orang di hati anda  i- Family (ada 6 orang) ii- Bestie since sek ren  iii- w9g (9 orang) iv- Sepupu aku (ramai tu) v- Makcik2 n pakcik2 (ramai2) vi- atok n nenek2 aku lah :)
3) Anda rasa anda comel? OF COURSE (hahaha..caps lock disitu >_<)
4) Single or taken? agak2x? (jawab la snd..haha)
5) Blog yang saya suka? Ada2..nak tahu? hehehe.. klik sini
6) Adakah bilik anda kemas setiap hari? Soe, sgt bersepah. (sgt mls nk kemas..zzz)
7) Lagu terakhir yang anda dengar? :: Noktah cinta :: (theme song my beutiful blog..ahhaha)
8)Last text message Pakcik itu
9)Last phone call Pakcik ini
10) Hari terakhir anda menagis? Sabtu (22 Mei 2010)
11) List 5 kaler feveret anda .::. Biru .::. Purple .::. Hijau …

tetibe..

Image
Sedang sibuk cik asfz melayan cerita tetibew teringin nak makan ni.. Yum..yumm..best nya klaw dapat... wif ais..emmmmm...freshie.. mana nak cari ek.. aduyai....
cik asfz meminta tolong kepada incik google. so, cik asfz dpt ni..

dan ni

ni lagik...ermm..
yumm..yumm... nak ni!! spe nak kasi???
hurmm..


tagged dari cik epa lagi

Image
Ok, tyme to answer tag..
Datangnya dari 
cik epa y chomel

The Rules: hmm,nmpak cm susah jer..hehe

Copy to your own notes... Erase my answers... Enter yours and tag twenty (20) people... Use the first letter of your name to answer each of the following questions... They have to be real... Nothing made up... If the person before u had the same first initial, you must use different answers... You cannot use any words twice... and You can't use your name for the boy / girl name question.
And my answer is
A for Asfz y chomel..hahah

1. What is your name:Asfalailee 2. A four letter word :Asfz (my nickname ^0^)
3. A boy's name :Amirul (ha,soe yek pinjam nama) 4. A girl's name :Atikah (nama adik cik asfz ^_^) 5. An occupation :Architect (in my dream..haha) 6. A colour :An Orange (ceria slalu :)) 7. Something you wear : A shirt (black colour) 8. A fo

tag from nabila_2908

Image
Wah, dapat tagged lagi.. Kali ni tagged ni datangnya drpd cik Nabila.. usha la blog dye kalo nak kenal lebih rapat yek :)
ni la banner blog dye..cantek kan :)

ok, tagged kali ini berkenaan ABC..(jum masuk tadika ^_^) hehehehe.. A Asfalailee nama empunya blog yang serba hijau ni.. Asfz pula nama panggilan saya 
B Blog yang serba hijau ni bernama MEANDONLYME Blog ni best x??haha

C Cendol merupakan feveret cik asfz..yumm..yumm...

D Datang la selalu kat blog cik asfz yekk :)
E Erm.. rasa nak makan cendol la plak..spe nak belanje??hehe F Faveret lagu cik asfz merupakan tema lagu tok blog ni :)
G Gembira nya bile ada juga yang sudi datang blog cik asfz..Terima Kasih yek..
H "Hanya aku dan diriku" maksud MEANDONLYME :)
I
Ikan Mayong masak Asam Pedas..ermm..yum..yum...  (menu lunch cik asfz hari ni)

J Jom jenjalan ke sini...tinggal kan jejak korang yek.. K Komen2 lah entry cik asfz ni..hehe L Langkawi..tempat yang cik asfz teringin nak pergi.. (spe nak bawa cik asfz???)

M
MYDIN MiTC (tempat lepak cik asfz ngn geng w…

Kuiz smile..smile..smile

Image
cik asfz nak masuk contest lagi..contest ini dianjurkan oleh cik mia liana..

tapi contest ni lain dari yang lain k sebab dalam contest ni kite kene menjawab soalan2 yang maha susah.. (20 soalan semuanya..banyak x?)
tapi best sebab blog mia liana ni banyak info..
semalam cik asfz usha, ceroboh, klik tang tu,klik tang ni...pening2...berguling2 suda..adess(da mcm wat assignment weeiii) tapi xpe, cabaran tuh.. :)
mcm2 cik asfz jumpe.. tips2 kesihatan ada, tips2 nak didik anak ada, tips2 masakan ada..ish, mmg banyak la...hehehe
hadiah amat menarik..seyes la, apa?? xpercaya..jum usha sini..
ok, nak sambung jawab soalan..ngeee~


notakaki :: Cik Mia Liana, soalan sgt susah..tsk..tsk..tsk..(I WILL TRY MY BEST <-- smgt gila..haha)


tagged dari cik mia liana

Image
wah, ni tagged yang ke-2 tok cik asfz pada hari ni.
kali ni yang bagi tag ni bernama cik mia liana (dap kan nama dye ^_0)

mekaceh yek cik mia liana sebab bagi cik asfz jawab tagged ni :)

antara soalan2 nya :)

1. Bagi aku 5 blog yang korang baca
 alamak, banyak la blog yang cik asfz baca..so, mmg tak taw spe top 5 tu..haha..

2. Apa yang best tentang blog2 tu
 ok, apa yang best? cara mereka tulis (ayat mereka),kisah yang mereka tulis dan macam2 lagi. Penuh suka dan duka. Sangat teruja untuk membacanya :)

3. Berapa kali sehari korang buka blog tu
 Kan dah cakap, spe yang update dan singgah blog cik asfz,blog tu la yang cik asfz pergi..10 kali diorang update, 10 kali cik asfz datang :)
cik asfz suka baca benda2 baru ni..hehe :)

4. Apa pendapat korang tentang blog aku
 Blog cik mia liana la kan maksudnya..
 Bagi cik asfz blog cik mia liana best, ada contest, ada cerita, ada resepi..ha, mcm2 ada..best taw..korang p la lawat blog dye yekk :)

5. Korang tanyerr soklan ni kepada 5 blogger yang lain …