Posts

Showing posts from March, 2010

utem::spring festival

Image
dah lama sebenarnya spring festival ni berlalu..saje je al aku nk story kat blog aku ni..actually ternampak gambar2 time spring festival ni mse belek2 gambar kat folder aku...so, sebelom p sana kene la decide nak pakai bju apa kan, so..aku decide nk pakai t-shirt biase jek (sempoi suda)... ye x?? suddenly, one of my fren nak ckp dye nak pakai dress, then aku n kwn2 yang len ckp ok je...tp dye bg syarat, y kiteorang ne pakai blouse..so, xjadi pakai t-shirt tp pakai blouse..hahaha~ tp seyes chantek sgt kawan2 aku tyme tu..cm xlayak je join mereka..ngan xtaw malu, aku wat xtaw je la ngn perasaan aku..act cm biase..huhuhuh.... (dlm hati??) bes jugalah time spring festival tu...banyak tol persembahan,ciap ada artis datang tu..tp kompem2 la aku xkenal kan..artis cina..hahahaha~ ada plak tu, dowang amik penari dr mana ntah..dowang menari gne lagu Nobody-Wonder Girls, bes kot tgk!! ada tu yang wat shuffle..peghh~~ mantap!! enjoy beb!! tp yang xbestnya almost the program in mandarin..xpaham sepata…

aku::mcD ^_^ w705, psp sony ^^!

Image
my lucky day coz sampai2 jek umah, tgk atas meja studyku dew mcD... "spicy chicken mcdeluxe" tuh..yummy..lama sgt xmkn..hihihi~ pastu yang lagi bestnya, ada orang belanja..fuuiihhhh, dikala diriku tgh kering kontang..tbe2 dpt mcD..mmg bes la kan..tak terkata plak tu..ehehhe~
ni lah "spicy chicken mcdeluxe" yang aku maksudkan
ha, ni la dye..amacam, bes kan..
meh aku zoom cket biar nampak~ qualiti pix mmg kureng la..aku gne hp kesygn aku jek yang xsampai 2mp pon..=[
Bilalah aku nak pakai hp canggih2 ni..hehehe~ ckp sal hp, aku ada usha satu hp ni..aku xtaw la apsal aku nak..biase je pon bentuk dye...mungkin sbb dye slide dan product Sony Ericsson kot.. function xdelah banyak mana..biase2 jela..hehehe.. t lah kalau aku ada rezeki lebih, dapatla kot hp tu..huhuhuhu..harga skg kat pasaran masih 4 angka =.= macam2 lagi aku nak, psp sony pon aku nak..skg ngah usha2 lu..maklumlah, poket kering skg...usha je la yang aku mampu..huhu~
here sum shot ^^
shemartkan kaler purple..bilakah ia …

aku::windOw sHoppIng at jUsCo

Image
pelbagai ragam manusia yang ku temui semasa pergi ke jusco..apa yang aku wat kat jusco?? sje jalan2..hilangkan tension yang ada..huhu~
Ragam orang yang aku jumpa : 1) Orang mabuk.. ~ eiii..perempuan lak tu..seksi tuh...tp bukan orang malaysia la..orang mana aku pon xsure..busuk bau dye..yelah, bau arak kan..ish3x..
2) Budak kehilangan mak..bukan mak kehilangan anak ~ tyme tu aku kat depan pos office jusco, aku terdengar budak menagis smbil jerit2x panggil "MAK!!!"...Kesian gak la aku tgk dak tu... [suddenly aku rindu mak aku plak..MAKKK!!!! nak lek umah..RINDU SANGAT!!!!! sobs..sobs..sobs..]
1st tyme aku jumpa orang no 1.. seram gak la...eiii, lucky perempuan..kalau lelaki?? OMG!!
tujuan pergi jusco adalah untuk menemani kawan aku mengepos hadiah besday kat pakwe dye..dan ada gak yang pos tok adik dye..bgs tol la mereka2 ni..rajin sgt :)
ada gak kwan aku yang nk beli hadiah besday...akU?? hanya window shopping jew..hahahaha aku pergi jusco berlima k..sbb tu byk ket tujuan2 nya.. hahah…

aku::wonder 9 girls

Image
apa tu wonder 9 girls?? hahahaha..aku pon xtaw..yang aku taw nama ni muncul bile adz y sebut..mana dye dapat tah..aku pon xtaw..tp bile aku sebut banyak kali (ada lam 3kali) cam bes je nama ni..so, secara tak rasminya aku letak kat group aku..sje suka2..ubah2 nama group..konon2 macam banyak group lah..ehem3x..
spe lak group aku ni? hahaha..actually ada 9 orang semuanya..satu malaysia lagi, maknanya terdiri daripada pelbagai negeri..bukan bangsa ek..hahahahaha... group aku adalah izyan[dak batu pahat, johor], eifa[owg kuala terengganu, terengganu], eika[dak kelatan], bell[dak dungun, terengganu], ayu[perak mari..], ridh[org kl], chah[org temerloh, pahang], adz[dak seremban, N9] dan aku ler, asfz[dak mersing, johor] tu dye kawan2 aku..ehehehe..amcam?gempak x??
tambahan plak pada 22 March 2010, kelas aku (1bits) mengadakan sesi photografi..ehem2..macam dah final year plak..hahahahaha~ [hellooowww....bru 1st year k, junior pon tak ada lagi..coming soon! :) ]
so here sum shot.. :)
amacam? hehe..she…

aku::aku rindu sayang kamu

Image
Black Mentor - Aku Rindu Sayang Kamu

Siang dan malamku kini menjadi satu
Terasa sedihku bila tiada mu
Apakah ini dinamakan cinta oh
Menjadi aku yang punya

Apakah kau dah tak sepertiku
Rasa hari-hariku tak menentu
Bagaikan lilitan terikat di jantungku
Terasa sungguh

Chorus
Aku rindu sayang kamu
Matamu aku cinta kepadamu
Sayang kamu

Apakah kau rasa sepertiku
Rasa hari-hariku tak menentu
Bagaikan lilitan terikat dijantungku
Terasa sungguh

Ulang Chorus 3xkakinota : lagu ni mmg best..tp 1st tyme dengar lagu ni..aku kutuk habiz..hahahahaha~STYLE BLACK CM XSTYLE JEK..

aku::kangen band::bintang 14 hari

14 hari ku mencari dirimu
untuk menanyakan dimanakah dirimu
14 hari ku datangi rumahmu
agar engkau tahu tertatihku menunggumu
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
aku kangen sama kamu
apa kamu udah gak sayang akumaafkanlah aku lari dari kenyataan
bukan karena aku tak punyai rasa sayang
maafkanlah aku mencoba tuk berlari
karena satu hati engkau pasti kan mengerti* kamu pacar terbaikku
walau hanya sekejab di hatikureff:
mengapa hanya sekejab saja
ku merasakan indahnya dengan dirimu
mengapa hanya untaian kata
ku rasa tiada sempurna cerita cinta kitarepeat reff [2x]notakaki : tetiba rasa len bile dengar lagu ni.. -_-!

aku::kembali menulis

dah lama xmenulis apa2 kat blog ni.. malas.penat.bzy.no idea.
mcm2 alasan aku..hahahahaha~
p/s : t klw ada idea aku tulis k.. hahahahaha~

novel::PEMiLik CinTakU sELepAs ALLAH dan RaSSuLLAh

Image
Penulis : Fatimah Syarha Mohd NoordinHarga : RM12.00 Kod Katalog : TBBK 1111
Sipnopsis : Novel ini mengisahkan perjalanan hidup seorang wanita yang sangat berhati-hati dalam menetapkan pasangan hidupnya. Keimanan yang tinggi dan kepercayaan yang menyeluruh terhadapa Islam membuatkan beliau menggunakan segala pendekatan yang diajar Rasulullah SAW untuk menerima pasangan hidup yang benar-benar boleh mendidik beliau dan keluarga ke jalan syurga. Berkat kesabarannya itu, beliau akhirnya berjaya menjumpai PEMILIK CINTANYA, setelah Allah dan Rasul.
Berminat?? Mari dapatkan nya sekarang di www.stormreasers.net/asfz