Posts

Showing posts from 2010

Piala Suzuki 2010, sah milik MALAYSIA

Image
Salam Semua
Alhamdullilah Malaysia/Harimau Malaya telah membuktikan MALAYSIA BOLEH!! Piala Suzuki 2010 milik MUTLAK Malaysia..oh yeahh!! Taniah team Malaysia..terutama KHAIRUL FAHMI (penjaga gol) kerana berjaya menjaga gol dengan baik :) walaupon ada bolos sedikit..hehe..tak lupa juga kepada SAFEE sebab memberi jaringan gol kepada team malaysia..gol yang cantik plak tuh..permain pertahanan malaysia memang terbaek!!  tak dapat nak diucapkan dengan kata-kata lah.. apa2 pon
TANIAH HARIMAU MALAYA!!

Harimau Malaya Mengaum!!

Image
Salam semua..

Wow..demam bola malam ni..cuaknya!! serangan pasukan indonesia bertubi2..tapi pertahanan pasukan malaysia tak juga kurang hebatnya..hik3x..cayalah Khairul Fahmi!! Sila selamatkan gol tu oke!! jangan bagi spe2 tembus!! hekhek!! gambattee!!!

cuaknya!!! HARIMAU MALAYA!! GAMBATTEE!!! ^_^

ehem..ehem...huk2z

Image
Salam Semua.. 
How are you? harap2nya semua ceria dan bahagia selalu..aminn :)  Asfz xberapa sihat..dah hampir 2 minggu da pon..batok+selesema+bersin+pening kepala..uishh, complete lah 1 package..hohoho!!
oh yer, masih tak terlewatkan asfz wish Selamat hari Natal kepada semua penganut agama Kristian.. :)

Dah bersawang2 blog ni kan..hurm..seriusly memang xlarat pon nak hupdate..fesbuk pon asfz buka kejap2 jek..hehe..sekarang asfz online pon sebab nak tengok anime lah..dah banyak gak yang asfz dah berjaya tengok..syokk!! :)
semalam teman my mum shopping for my sisters..ye lah, minggu depan kan dah start sekolah. So, semua nya nak kene beli..Kasut sekolah, beg sekolah, stationary lagi, tudung, baju..dan macam2 lagi lah..mak aihh..pening pale asfz melayan semua kerenah adik2 asfz tu..ada yang nak macam ni, ada yang nak macam tu..macam2 hal lah...fening...fening~ tapi mak asfz ckp, mase asfz sebaya dengan adik2 asfz, camtu lah ragam yer..hak3x.. dan semalam juga ada perlawanan bola sepak antara M…

tutorial :: Jom download FONT comel2 :)

Image
Salam Semua.
ada kawan Asfz tanya camne nak download font comel2 pastu masuk dalam computer pastu boleh guna dekat word, photoshop dan sebagainya. Sebenarnya mudah jek. Meh sini Asfz aja. 
Mula-mula korang download lah font yang korang suka tu. Kat mana nak download? erm..banyak tempat dan kene pandai cari. Cari yang free taw. Tak pasal-pasal korang kene bayar plak. Kalo Asfz suka cari kat sini ----> FONT Kat situ memang banyak lah font yang comel2 yang korang boleh amik.
bila dah settle download kan, kebanyakkan font tu dalam folder zip. Unzip kan folder tu dulu. Taw kan.. :) 
bila dah settle, korang buka folder font tu tadi (yang unzip taw). Korang copy font tu. Cth ::

seperti dalam gambar diatas tu, icon yang ada double T tu font ok. Copy yang tu sahaja.
Bila dah siap copy, sila buka MY COMPUTER >> LOCAL C >> WINDOWS >> FONTS dan korang pastekan dalam folder fonts tu.
DONE!! mudah je kan ^^,
kalo nak tengok rupa tulisan yang korang download tu, buka lah microsoft word da…

Korang suka tengok cartoon??

Image
Salam Semua.
Asfz baru je abizkan semua episod anime :: Prince Tennis. Ada dalam 205 episod dan asfz habizkan dalam seminggu.. Lama betol nak abiz. Disebabkan itu blog ini sudah bersawang-sawang.. Hek3x..
Erk, pelik x kalo remaja 2o tahun tengok cartoon??  tak kan? kan? hehehe..
Tapikan Asfz kagum sangat dengan kartunis. Terutama kartunis anime. erk, betol ke mereka yang menulis/melukis watak anime tu dipanggil kartunis? hentam je lah..hehe..Kenapa kagum? sebab dari karya mereka, boleh nampak apa sebenarnya yang dorang nak buat. Seriusly, anime ni memberi impact gak la kat Asfz. Banyak yang Asfz dapat belajar. Oh yer, Asfz tengok anime prince of tennis ni online je sebab cd tertinggal kat melaka. Sadis betol!!
erk, kalo nak tahu kat mana Asfz tengok anime, komen lah entry ni. Keh3x..
Notakaki :: Korang suka anime x? Kenapa suka?

happy birthday angah!

Image
Salam semua..
warghh!! bersawang2 sudah blog asfz ni kan.. ish3x.. actually sudah tiada idea nak hupdate.. nak cite tentang itu, tentang ini tapi nak taip? mak aihh..malas bebenor..tambahan plak akhir-akhir ni asfz terlalu asyik leka dengan anime.. keh3x.. memang syok la layan anime dikala kepala sudah tidak terbeban dengan segala nota dan assignment.. owh!! alangkah indahnya dunia ^^,
opss..mengarut suda..haha.. sebenarnya entry ini khas untuk adik asfz yang telah menyambut besdaynya yang ke-18 semalam. 
"Dear angah,  Sekarang umur sudah makin meningkat. Makanya ujian dan dugaan hidup pon akan bertambah-tambah. Jangan mudah berputus asa. Kuatkan semangat ok. Ingat impian mu itu..buktikan!! ok? along nak tengok angah berjaya.. Jadi seorang chef yang disegani.. impian angah kan? along doakan angah berjaya ok. Btw, bab2 cintan-cintun tu along tak halang pon (hehe, sporting kan dapat kakak macam saya ;p) cuma angah kene lah bijak mengurus masa dan tak mahulah angkara cinta, semuanya musnah.…

Quote for today..

Image
"A good planning TODAY is better than a perfect planning TOMORROW"
^_^

EDIT PHOTO CONTEST

Image
Salam Disember peeps..!
Asfz nak wat homework ni. Ira yang bagi asfz homework ni.
Amik masa gak lah nak wat.. ceh!! poyo betol jek asfz ni..
So, homework asfz ialah EDIT PHOTO CONTEST
Ni lah penganjur pertandingan. Comel kan? >.< nama dia Qaseh Dalia Adelia. Panjangkan nama dia..huhu..
So, asfz nak hantar homework!
Gambar yang belum diedit~

Hasilnya bila selepas diedit~

not really good..not xpert in editing~
join sebab kene buat homework~^^,
thanks ira cayunk..xoxo


Lupa plak..
software yang asfz guna ialah
Adobe Photoshope CS + Photoscape (buat boarder..ready made jek.ahaks.)


Asfz nak balas dendam!!
nak bagi homework juga ni!! dekatt~


Sis Nurul
Cimi
Sara
Heidi


DONE!!
wish me luck..
hadiah top up woo~
best3x..ngeh3x..

Contest: Ada apa dalam tuh

Image
Salam Sejahtera.


Asfz nak teka ni..
hurm..ntah kenapa asfz merasakan dalam tu ada MANIK..
hak2x..
hope im lucky..


NAK JOIN??
KLIK BANNER TU!!


nak ajak..
BELLA
WANA
KUMA-KUMA


erk..dah bagitaw kat jom potpet potpet/shoutbox/tinggalkan jejak anda


Hope im the lucky one..ngee~

Follow Mollow

Image
Salam. Mood :: CONTEST/GIVEAWAY


Follow Mollow.
Boleh agak kan GA apa..hehe..


HADIAH?? 
from Pulau Pangkor..syookk abiizz..


JOM JOIN!!
GEMPAKKK~

Eh, umur meningkat..

Image
walaupon umur meningkat  tapi.. MAINTAIN MUDA DAN COMEL hekhekhek ♥♥
SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH 1432
"semoga kedatangan tahun baru membawa sejuta rahmat dan kebahagiaan dalam kehidupan.." amin ♥♥

hai korang~

Image
Salam
SEMOGA KORANG HAPPY DAN CERIA SELALU.

ASMARA di TV3

Image
Salam semua
Ha, malam ni asfz tak join GA/Contest..dah marathon semalam..ekeke~ Malam ni eh dah pagi plak, so pagi ini asfz nak review drama yang sedang fofular di TV3. Drama yang bertajuk ASMARA. Asfz baru habis tengok episod 13 tadi tapi dah kompius sama ada dah tamat ke drama ASMARA tu sebab ada terbaca kat blog seseorang yang drama ni hanya 13 episod. Tadi tengok macam belum berakhir. 

Tema drama ASMARA ini "Terjerat Dalam Penjanjian Nyawa". Secara jujurnya asfz pon tak berapa paham maksud tema drama ini. Keseluruhan asfz sangat suka drama ini. Serius rugi sangat-sangat siapa yang terlepas menonton drama ini. Barisan pelakon yang kachak dan chantekk ialah

New background n blackqoute background

Image
Salam Semua
Hai semua. Saje mengedik-gedik cuba background baru dan blackqoute baru.. hehehe~ Comel x?? ^_^

GIVEAWAY PERTAMA YAYA

Image
Salam Semua

JOM JOIN GIVEAWAY PERTAMA YAYA!!  GIVEAWAY INI DIBUAT SEMPENA HARI JADI YAYA 1 DISEMBER NANTI
Hadiah menarik woo~ Ticker wayang..ngeee~
JOM JOIN!! ada masa lagik nii..
GIVEAWAY PERTAMA YAYA

BELANJA SAYA MC DONALD'S CONTEST

Image
Salam semua
ok, this contest/GA pon asfz buat laju2 sebab due date dye hari ini 30 November 2010, 12 tengah hari.. Now still early in the morning~

BELANJA SAYA MC DONALD'S CONTEST
Sape tanak??  semua nak kan.. jom join!! hekhek3x
hope im the lucky one~ amin..

I ADORE STRAWBERRY SHAWL CONTEST

Image
Salam Semua
Contest ni laju2 asfz buat sebab due date hari ini, tak tahu lah diterima ke tak penyertaan asfz ni.. harap2 diterima yek..

I ADORE STRAWBERRY SHAWL CONTEST

Ok, asfz pertaruhkan gambar ini :)


Jom join skali..
ada masa lagi ni..koott~

Wish me luck :)

Give Away

Image
Salam pagi~
GA lagik..tapi ni ala2 contest pon ada..siap ada refferal lagik..
GA Genatic Algorithms Give Away
Ada banyak kategori ok. So, Jom Join!!
Let me be as ur REFERRAL ok..
YOUR REFERRAL -->> ASFZLILY
my referral -->TIEFAZATIE
asfz nak tag mi_cah eiydah eyqa

Lucky Follower

Image
Salam semua..
LUCKY FOLLOWER am I?? not yet..
mungkinkah anda bertuah?? sertai sekarang!! :)


Jom Terjah Blog AnakDaraDen

Image
Salam Semua.
2nd GA for this morning.
 1st Lucky Draw @ AnakDaraDen.



so, jom join!!
hadiah lumayan~
$$$$$$$$$$$$


asfz nak tag


/ IKA PUK PUK
/ NISA'


Tarikh Tamat :: 27 Disember 2010
masih belum terlewat!!
keh3x

Cuti-cuti sekolah giveaway

Image
Salam semua..
Asfz bermood join GA/contest.
Ok, ni CUTI-CUTI SEKOLAH GIVEAWAY.
so, jom la join sekali.. asfz nak tag
<> CIK WANI
<> EYKASYAZA

DUE DATE :: 31 Disember 2010

JOM JOIN!! nak join hanya klik banner ^_^

Pencil and Eraser story~

Image
PENCIL: I'm sorry.... 
ERASER: For what? You didn't do anything wrong. 
PENCIL: I'm sorry cos you get hurt bcos of me. Whenever I made a mistake, you're always there to erase it. But as you make my mistakes vanish, you lose a part of yourself. You get smaller and smaller each time. 
ERASER: That's true. But I don't really mind. You see, I was made to do this. I was made to help you whenever you do something wrong. Even though one day, I know I'll be gone and you'll replace me with a new one, I'm actually happy with my job. So please, stop worrying. I hate seeing you sad. 
>>Parents are like the eraser whereas their children are the pencil. They're always there for their children, cleaning up their mistakes. Sometimes along the way... they get hurt, and become smaller (older, and eventually pass on). Though their children will eventually find someone new (spouse), but parents are still happy with what they do for their children, and will always…

seharian di pantai~

Image
Salam semua..
Hai korang..amacam cuti??ekeke..semalam secara rasmi asfz telah menamatkan pengajian bagi sem III..ohh, alangkah indahnya dunia..without books, classes, notes and so on..so, semalam asfz dan kawan2 yang lain pergi menghiburkan diri dan menghilangkan stress yang ada.. so, check diz out!~
Nice view right? love it so much!! <3
The GIRLS~ should be have another one..who take this picture..

EXAM DAH HABISS!!!

Image
Salam semua..
1st of all...


JADUAL FINAL EXAM TAHUN 2 SEMESTER 1

09 Nov 2010 - Analisa Algorithma11 Nov 2010 - Teknologi Internet 15 Nov 2010 - Kejuruteraan Perisian 19 Nov 2010 - Statistik dan Kebarangkalian 23 Nov 2010 - Sistem Pengoperasian

maka dengan ini saya mengistiharkan 
EXAM DAH HABISS!!!

legaaaa~
tak sabar nak balekk!!!


Semua barang dah siap kemas..
sumbat ketat2 dalam locker..hahaha~
sampai xleh tutup..betapa bnyaknye barang2 chayerrr...hek3x...


jatuh cinta lagi~

Image
Salam semua.
Amacam tajuk? gempak x? yes!! i fall in love again!! again..and again.. with *

*


*



*





* HIM!! yes!! both of him!!

hahahaha~ asfz minat dengan mereka berdua lah.. tapi xde lah sampai tahap nk bercinta.. saya sedar sapa diri saya.. tak layak untuk mereka.. saya hanya pacal yang hina.. bagai gagak dengan merak.. bagai langit dan bumi..
always support you akim!!  and you too lee hong ki!! muaaxxx!!!

Just repeating this song over and over agaain..

Image
Salam Semua ^_^

Tak dapat nak gambar perasaan asfz bila lagu ni berkumandang~ Enjoy ya (^__^)

present from my beloved friend

Image
Salam kawan2
I got this from my fren+classmate+housemate+erk...apa ag ek.. (^__^)

OMG!! serius sangat suka!! Thanks CBELLA.. nanti buat lagi yekk (^___^)
jom terjah blog beliau.. memang cun n superb.. sila lah lawat n folo skali ok *^_^*
buat header pon shemart ni.. hekhek c|=

Semalam..

Image
Ada orang nyanyikan lagu ni untuk chayerr..




Terharu!
sobs..sobs..sobs..


notakaki :: nyesal xrecord!! ;o) t nyanyi lagi okeh! ^_^


lagu blog ditutup seketika sebab nak korang dengar lagu ini juga!!