Posts

#Travel - Korea (Part 2)

Image
Assalamualaikum

Sihat?

Let's talk about korea!! yeay!!

As punya tiket bertarikh 17 Mei 2015, 8:00 AM (Ahad)..i know..i know...2016 already..sigh~~

Tapi takpelah, masih rasa macam baru je balik dari sana ni... :P

So, the planning is As & kawan2 tidur dekat Airport (gigih tau! takot tertinggal flight..nages~~)

Memang tak best la bermalam dekat Airport. Sejuk! Port nk tidur pon tak de..haih..korea punya pasal, ku gagahi jua...tido dekat surau beralaskan kain batik jek...sejuk baiii~ siap kejang kaki tau..tsk tsk

On the next day..

Lepas solat subuh, check in luggage & boarding..

Excited dah naik flight..tapi dalam hati cuak juga sebenarnya..
Siap wassap my mum gambar tiket flight semua..HAHA...risau weh!! risau...ngeee




Selepas 6 jam perjalanan
Lepas sampai kene check-in dekat kastam..Nanti jadi pendatang tanpa izin pula..
Lepas setel kastam & luggage, As pergi beli kad T-Money..dia ala2 kad Touch N Go jek...yang bestnya, semua pengangkutan awam dia kene bayar guna kad ni, H…

#Travel - Korea (Part 1)

Image
Assalamualaikum..

Rasanya belum terlambat as nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN kepada semua pembaca blog picisan ini.

erm..duit raya untuk as ada x? Just kidding~

Lets start with my holiday story :)

Actually As pergi bercuti ni bulan Mei yang lepas, and now is August right?

OMG OMG OMG

Korang baca je la ye :)

Last Mei, As pergi bercuti ke KOREAAA~ yeazza...siapa peminat kpop? teheee~

Actually tak pernah terpikir pon akan pergi ke sana..Seyesly!

Jadi, adik2, kakak2 & abang2 yang nak kesana, checkiout As punya checklist okeh.

Kita nak pergi tempat orang dik oii, kene ada persiapan yek..lagi2 macam As ni travel as backpacker ok. No Agent! No Tourist Guide! (bangga kejap disitu)

AS's CHECKLIST

1. Tiket
As beli tiket waktu promosi (murah la sket) around bulan Ogos 2014 (last year ok!). Masa tu pergi balik around RM 800++ (xlah murah sangat sebab ada jek y dpt 500++, rezeki memasing la yek).
Setel beli tiket, baru pikir pasal mende lain..see? no hard pla…

Hai 2015

Assalamualaikum...

Entry pertama asfz untuk 2015 walaupun tarikh hari ini 01 February 2015.
1 bulan lewat!! omg omg omg...

Takde idea nak taip apa.. Have nice day readers! :)
xoxo, Miss Asfz

Its Convocation Day!!

Image
Salam,
As nak cerita tentang Majlis Konvokesyen as yang PERTAMA erm kedua sebenarnya tapi yang pertama masa tamat tingkatan 5. Feeling tu takde lah sangat..HAHA
Alhamdullilah, setelah 3 1/2 tahun as berjaya mendapatkan Ijazah dan menamatkan pengajian as. Satu tempoh yang cukup lama untuk as belajar dan mengenal kehidupan. Eceh ayat skema betul..HAHA..
Ok, pada hari kejadian,,jeng jeng jeng...
As sudah pun memulakan pekerjaan as di salah satu syarikat swasta dekat Selangor. Majlis Konvokesyen as 26 Oktober 2014 - 27 Oktober 2014, Sabtu dan Ahad (2 hari jek). Tapi as kene amik jubah dan buat kad alumni (ehem, dah jadi alumni tau!) pada hari Jumaat. So, as apply cuti 1/2 day masa hari Jumaat dan 1 day off masa hari Isnin. Kebetulan, as punya kawan ofis merupakan kawan uni as..so kiteorang memecut bersama ke Melaka (1st time in my life bawa kete more than 140 km/hour..gigil wohh) 
Bila dah sampai, bermulalah misi untuk menyelesaikan semua urusan. Ingatkan datang amik jubah konvo je...rupa…